Upptäck de 10 vackraste stränderna i Kroatien

Det finns väldigt få sandstränder i Kroatien, på grund av att bergen ligger för nära havet. Stränderna är antingen täckta med småsten eller betong. Vi presenterar för dig de 10 vackraste av dem, de flesta ligger på de många kroatiska öarna…

1. Rovinj stränder

Rovinjs kust är ett skyddat naturarv, med stränder täckta med små stenar. Stränderna i Skaraba Bay har klippor, varifrån det är möjligt att dyka. Inte långt från Rovinj, upptäck Limfjorden, som bildades för cirka 12 000 år sedan och nås med båt.

Rovinj strand
Rovinj strand ©silviacrisman

2. Stränderna i Rabac

Rabac ligger i Istrien och är en riktig turistplats i Kroatien. Täckt med grus, stränderna ligger i omedelbar närhet av vegetationen, vilket erbjuder en himmelsk miljö. Många idrottsaktiviteter erbjuds till dem som har energi över.

Rabac stranden
Rabac beach ©Jonas Ronnbro

3. Lubenice Beach

Anses vara en av de vackraste stränderna i Kroatien, den lilla viken Lubenice, på ön Cres, måste förtjänas. För att komma dit måste du gå 45 minuter på en charmig smal stig. Väl där är det dags att koppla av! Täckt av småsten och skonat turistmassorna, är det den perfekta platsen för en lat dag i spektakulära omgivningar. Lat att gå tillbaka? Du kan ta en vattentaxi från Valun eller Cres.

Lubenica stränder
La plage Lubenice ©LianeM

4. Brela Beach

Brela strand är täckt av småsten i cirka sex kilometer. Nära denna strand, kommer du att upptäcka en sten som föll från ingenstans, lite atypiskt i den här miljön. Det erbjuder en verklig attraktion på egen hand. I närheten, sträck ut på stranden i Punta rata, i skuggan av tallskogen.

Brela strand
La plage Brela ©KellyISP

5. Vruja Beach

Om du är en dykning älskare, då denna strand kommer att vara ditt paradis! Simma bland fiskstim eller föredrar sötvattenpunkter, tillräckligt djupa för att du ska kunna utforska många undervattensarter.

Vruja stranden
Vruja Beach ©hjklio

6. Lopar Beach

Om du är desperat efter att hitta fin sand, då är Lopar något för dig. Så föreställ dig: Två kilometer fin sand, vatten mellan 25 och 30°C, en tallskog… Inte konstigt då att det är en av de vackraste stränderna i Kroatien!

Lopar strand
Lopar beach ©starceasilviu

7. Zlatni Rat Beach

Om det finns en berömd ö i Kroatien så är det den här! Denna stenstrand har filmats många gånger och ligger i slutet av ön Brac. Den ger alltså fäste på alla vindar vilket gör att den ofta ändrar form under samma dag.

plage Zlatni Rat
La plage Zlatni Rat ©xbrchx

8. Lapad Beach

Denna strand ligger i Lapad Bay den största i Dubrovnik. Du hittar där all infrastruktur som bidrar till avkoppling, liksom duschkabiner. Dessutom är denna strand övervakad, vilket gör dess val relevant vid en familjeresa.

Lapad strand
Lapad Beach ©Dave Porter

9. Vid Korculanskas bad

Beläget på ön Korcula, kan du sträcka ut dig på mycket vackra stränder, alla med barer och restauranger. I närheten, mycket tillbakadraget, finns också en nudiststrand.

plage Korculanska
Korculanska strand ©xbrchx

10. Stiniva Beach

Stiniva-stranden är utan tvekan den mest spektakulära på ön Vis. För att komma dit måste du ta en mycket smal passage innan du kommer till en liten pärla: en stenstrand, omgiven av klippor 35 meter höga. På plats kan du ta på dig dina masker och snorkla för att utforska havsbottnen genom att snorkla, i vatten av otrolig transparens… helt klart en av de vackraste stränderna i Kroatien!

Stiniva strand
Stiniva Beach ©Greg Hurst

Skaldjur och kräftdjur… glädjen att simma i Kroatien är din!

Som du säkert har förstått är Kroatien ett drömresmål för en semester vid havet. Mångfalden av dess stränder kommer att glädja alla resenärer. Snorkling, sysslolöshet med fläktade tår eller mer sportiga aktiviteter… Alla kommer att hitta hans konto! Vill du veta mer för att fullborda din vistelse? Tveka inte att konsultera vår artikel om Kroatisk kultur och historia.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *