15 ställen att se och göra i Köpenhamn

Livet är ljuvt i Köpenhamn… tänk dig själv vid den öppna spisen i en stämning mysig i det dämpade ljuset, uppkrupen i dina mjuka kuddar… Här transporteras du in norra Europas hippa huvudstad. Ät en smorrebrod, strosa längs kanalerna, upptäck vikingakulturen eller lär dig om dansk design… upptäck våra 15 viktiga besök att göra i Köpenhamn!

Att anta hygge, danskt lyckakoncept

De hygge (som man nästan kan uttala som ”Hugues”) är ett ord som används i Danmark och Norge för att beskriva en känsla av välbefinnande kombinerat med en varm miljö, en tröstande atmosfär och ett positivt sinnestillstånd. Hygge är en sann levnadskonst. Du kommer utan tvekan att ha flera möjligheter att göra i Köpenhamn, för att uppleva det fullt ut!

hygge danmark
Mysigt ©Stella Rose / Unsplash

Utforska staden… på cykel, såklart!

I Danmark har cyklar företräde. Hyr en cykel och utforska de olika stadsdelarna i staden för att göra som lokalbefolkningen gör. De 350 kilometerna cykelvägarna har egna skyltar och trafikljus. Att trampa är en riktig institution, ett måste i Köpenhamn! Utforska Quartier Latin, Skt. Pedersstræde, Larsbjørnsstræde och Teglgårdsstræde, samt stadsdelen Nørrebro.

cykel Köpenhamn
Cykling i Köpenhamn ©Eric Morasse / Pixabay

Gå genom kvarteret Christiania

”No Photos, Don’t Run, Have Fun”: detta är ledordet för att korsa stadsdelen Christiania, som grundades 1971 av hippies som tog över ett nedlagt militärläger. Du hittar färgglada hus, originalbutiker, en alternativ livsmiljö. En ovanlig passage att göra i Köpenhamn!

Christiania Köpenhamn
Entré till Christiania ©Zastavkin / iStock

Njut av de lokala ölsorterna

Ja du kan besöka Historiska Carlsberg Bryggeri. Men prata inte om de stora ölmärkena för Köpenhamnsborna. Gå till mikrobryggerier istället (brygghus på danska). Köpenhamn är en av de europeiska huvudstäderna där de är mest talrika och aktiva. Danskarna konsumerar mer än dubbelt så mycket öl som fransmännen!

Bryggeri Köpenhamn
Brasserie i Köpenhamn ©Radiodown / IStock

Upptäck de anmärkningsvärda monumenten

Montez au Vår Frälsares kyrka, spiralklocktornet i Saint-Sauveur-kyrkan. Den är 90 meter hög och du kan beundra en av de bästa vyerna över Köpenhamn. Om du inte har något emot publiken, gå och kolla in det den lilla sjöjungfrun dans le port, skulptur som hyllar berättelsen av HC Andersen, gjord 1913. Besök även palais kungliga Amalienborg vid ett vaktbyte. Slutligen, beundra Rosenborgs slott byggt på 1600-talet.

Amalienborg Köpenhamn
Amalienborg ©Bente Jonsson / Pixabay

Inspirerad av dansk design

I samband med sa culture du hyggeDanmark inbjuder dig att uppskatta dess inre komfort. Dansk design är särskilt känd i världen. Överallt i huvudstaden kommer du att konfronteras med design: butiker, hotell, barer, tunnelbanestationer, etc. För övrigtDesignmuseum är museet att göra i Köpenhamn för konstälskare. Observera, den öppnar bara igen 2022!

designmuseum köpenhamn
Designmuseet ©Rob Deutscher / Wikipedia Commons

Åk längs kanalerna med båt

Res med båt kanalerna i Christianshavnkvarteret. Från din båt kommer du att upptäcka vackra färgglada byggnader från 1600-talet! Klättra ombord på en GoBoat, en tyst båt med elmotor vars skrov delvis är tillverkat av återvunna plastflaskor. Ett besök att göra i Köpenhamn för se staden från en ny vinkel !

Christianshavn
Christianshavn ©Bente Jonsson / Pixabay

Krubba lokal

Den danska rätten par excellence är smorrebrod ! Det är en skiva smörat svart bröd som du täcker med de ingredienser du vill ha, ofta mycket fisk eller kött samt lök eller hårdkokta ägg. Laxen är väldigt närvarande. För ett mellanmål gå till bageriet för att köpa en wienerbrod, ett bakverk gjord av smördeg och marsipan.

Dansk smorrebrod
Danskt smorrebrod ©Anikona / IStock

Underhållning på Tivoli

Och nöjespark mitt i en stad, svårt att tro va? Och ändå har Tivoliträdgården varit öppen för allmänheten sedan 1843. Trädgårdarna och gamla byggnader blandas på ett aldrig tidigare skådat sätt med spänningsturer. Detta är ett viktigt stopp att göra i Köpenhamn eftersom det är svårt att hitta sådan underhållning någon annanstans!

Tivoli Köpenhamn
Tivoli Pagoda ©klug-foto / iStock

Leta efter verk av gatukonst

Som alla trendig stad, Köpenhamn lyser med kvaliteten på sina stadskonstverk. Utforska distrikten Nørrebro, Vesterbro och Christiania, se klätterbågsmålningarna i BaNanna-parken, promenera Superfolie, en linjär stadspark som består av tre zoner (grön, svart och röd). Slutligen, i rue Tulinsgadeupptäck en av de mest kända väggmålningarna i huvudstaden skapad av danska Husk Mit Navn!

gatukonst Köpenhamn
Street art au Bannana Park ©Tiws / Flickr

Flâner le long du canal Nyhavn

Nyhavn är förvisso den mest kända kanalen i den danska huvudstaden. Med sina färgglada hus gör det Köpenhamn vykort bild. Promenera, beundra reflektionen av husen i vattnet, stanna vid terrassen på ett café och njut avvänskaplig atmosfär som råder omkring dig. En viktig utflykt att göra i Köpenhamn!

Nyhavn Köpenhamn
Nyhavn ©scanrail / IStock

Ta en gratis guidad tur

Som i flera europeiska huvudstäder, lokal ungdom erbjudande guidade turer i sin stad gratis (Dricks är fortfarande uppskattat!). På engelska tar turen upp till 3 timmar beroende på vad du vill se. Bli guidad genom Köpenhamns gator genom historien om stadens historiagått från en fiskeby till den hypehuvudstad som vi känner till idag.
📆 Se tillgänglighetskalender (kom ihåg att boka snabbt)

lilla sjöjungfrun köpenhamn
Ta en promenad för att se den lilla sjöjungfrun ©Gim42 / iStock

Sola i stadsparker

När du besöker en stad kommer det alltid en tid då du vill ha grönska och avkoppling. utanför stadsmyllret. Du kan gå till botanisk trädgård ; vidØrstedsparkenen av de minsta parkerna i Köpenhamn; Frederiks trädgårdtypisk skandinavisk trädgård eller till och med besöka kyrkogårdarna i staden som är verkliga platser för livet där (Assistens kirkegård är den mest kända).

botaniska trädgården köpenhamn
Botaniska trädgården ©kjohansen / iStock

Gå tillbaka till vikingatiden

Om Skandinavien påminner dig om vikingafolket, gå till Vikingaskeppsmuseet i Roskilde, cirka tre mil från Köpenhamn och nås med tåg på 30 minuter. Du kommer att upptäcka mer om sjöfartens historia och den skandinaviska maritima kulturen mellan antiken och medeltiden och bli förvånad över rester av 5 vikingaskepp.

Roskilde Danmark
Vikingaskeppsmuseet i Roskilde ©Gim42 / IStock

Ta brotunneln Oresund

Bron Oresund förbinder Danmark med Sverige, från Köpenhamn till Malmö. Son arkitektur är särskilt fantastisk. Hans särart? Du cirkulerar under havet… sedan ovanför! Den är mer än 16 kilometer lång och togs i bruk i juli 2000. Det är också en bro i två plan, den ena på väg och den andra på järnväg. En fascinerande passage att göra i Köpenhamn!

pont Öresund
Den halvt nedsänkta Öresundsbron ©badahos / IStock

Användbar information

Här är vår ytterligare information som hjälper dig att förbereda din vistelse:

  • Formaliteter: för europeiska medborgare räcker det med ett enkelt identitetskort eller ett giltigt pass besöka danmark.
  • Hälsa: inget obligatoriskt vaccin. Du kan ta ditt europeiska sjukförsäkringskort.
  • Förändra : dansk krona.
  • Hur man kommer dit : vägen det snabbaste och mest praktiska förblir planet, på ett direktflyg på mindre än 2 timmar från Paris. Andra möjligheter för resenärer som inte har bråttom: kom direkt med buss, tåg eller bil från Frankrike!
  • När ska man gå : kontrollera månatliga vädertrender Innan avsked.
  • Resa: gynnar cykling, gång och kollektivtrafik. de järnvägsnätet är mycket bra och prisvärd.
  • City-Pass : den Köpenhamns kort reservera i antal timmar (från 24 till 120 timmar). Det ger fri tillgång till mer än 80 attraktioner, turer och museer och obegränsad tillgång till stadens hela kollektivtrafiknät.

Det väsentliga i Köpenhamn och efteråt?

Mångfalden av aktiviteter att göra i Köpenhamn och dess atmosfär gör att du vill fortsätta resan in nordiska länder är det inte ? Och om du fortsätter din utforskning av Skandinavien genom att gå till Sverige?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *