13 vackra platser att se i Kappadokien!

Kappadokien verkar okej ur en dröm. Denna halvtorra region som ligger i hjärtat av Anatolien är känd för sina otroliga landskap, gjorda av stora koniska klippformationer och ockra färgade fe skorstenar. Att promenera bland dessa naturliga konstverk är verkligen förtrollande! Män har också markerat platserna genom århundradena: troglodyter, klippor och religiösa lämningar prickar dessa länder.rik och fascinerande historia, färgad av mytologiska fabler. Vad ska man se i Kappadokien? Upptäck 13 magnifika platser att besöka absolut!

Landning i Göreme

Denna lilla stad i mänsklig skala är den idealisk bas för att besöka regionen. Efter en dag av promenader är det inget som slår att sitta på terrassen på en bra restaurang eller ta en drink i en avslappnad atmosfär! Göreme är också hem för en magnifika friluftsmuseum: ett bysantinskt klosterkomplex där kyrkor, kloster och kapell grävs ner i klippan.

byn de Goreme
Ett hus i byn Göreme © gilitukha

Upptäck kärlekens dal

The Love Valley har sitt namn till form suggestivt av dess älva skorstenar! En magnifik utsikt är tillgänglig på väg, men det ideala är ändå att gå ner i dalen för att kunna beundra dessa jättar underifrån. de nyanser av beige ger ett speciellt ljus och aprikosträden en behaglig skugga. För att slutföra din turné i Kappadokien, jag måste är att betala en luftballongflygning : ett magiskt ögonblick som du sent kommer att glömma!

Älskar Valley att se i Kappadokien
La Love Valley © Aleh Varanishcha

Gå ner i den underjordiska staden Derinkuyu

Byggandet av den största underjordiska staden i världen började på 1200-talet med syftet att skydda de cirka 20 000 invånarna från förföljelse. Under besöket kommer du att gå ner 85 meter under jorden och upptäcka en häpnadsväckande följd av vardagsrum, förvaringsutrymmen och inhägnader för boskap. Allt ventileras av 52 ventilationsskorstenar!

den underjordiska staden Derinkuyu Cappadocia
Den underjordiska staden Derinkuyu © ninelutsk

Att tro sig själv på en annan planet i den vita dalen

Ligger strax efter Love Valley i riktning mot Uchisar, erbjuder White Valley väldigt olika landskap. Fe skorstenarna viker förenorma klippformationer av vit tuff. Det subtila ljusspelet ger detta panorama en magisk månaspekt! På sommaren, glöm inte solglasögonen.

White Valley i Kappadokien
The White Valley © DenisProduction.com

Se fantastiska konstruktioner i Pigeon Valley

Denna dal har fått sitt namn från imponerande antal duvslag som prickar det. De var inhuggen i berget mellan 1800- och 1900-talen. De hade då dubbel användning: duvorna användes som budbärare och deras spillning användes som gödningsmedel för att gödsla åkrarna.

Duvadalen i Kappadokien
Duvornas dal © vladk213

Vandra i Röda dalen och Rosa dalen

Att besöka dessa två dalar är ett måste i Kappadokien. Vandringen låter dig beundra Gulludere et Kizilcukur samma dag. Du kommer då att upptäcka en rad klippformationer, allt i kurvor och i ockra toner. Ett förtrollande skådespel som du sent kommer att glömma! Speciellt eftersom de välkomnar många grottkyrkor prydd med tusenåriga fresker.

Red Valley i Kappadokien
Röda dalen © gilitukha

Gå i svärdsdalen

Stenarna i denna dal är mer än svärd, formade som… svampar! Faktum kvarstår att du kommer att hitta landskap som fortfarande skiljer sig mycket från de tidigare. Mörkare och brantare utstrålar platserna en unik atmosfär. Bra plan : ett typiskt café ligger mitt under vandringen, en välkommen paus där du kan njuta av ett glas pressad apelsin i en exceptionell miljö!

svärdsdalen Turkiet
Svärdens dal © Nadzeya

Förundras över Tokali-kyrkan

Bland alla klippkyrkor att se i Kappadokien är Tokali, även kallad ”Church of the Loop”, säkert den mest imponerande. Beläget i hjärtat av Göreme nationalpark och byggt i början av 900-talet, har den många medeltida fresker anmärkningsvärt bevarad.

Tokali kyrka
Tokali Church © EvrenKalinbacak

Besök Zelves friluftsmuseum

De Zelve friluftsmuseum är en extraordinär webbplats som erbjuder en sammanfattning av underverken att se i Kappadokien. Genom att följa stigen med många förklarande paneler kan du beundra hisnande landformer, kyrkor och bostäder där man kan gå in, kvarnar och dovslag. Tillåt 2 timmar att besöka det lugnt!

Parc de Zelve
Le parc de Zelve © Iraklis Milas

Beundra ädelstenarna i Sarihan Caravanserai

Detta sublima exempel på islamisk arkitektur fungerade som mellanlandning för karavaner av köpmän och pilgrimer. Byggd på 1200-talet och restaurerad på 1900-talet, Sarihan Caravanserai inrymmer stall, butiker och boningsrum. Missa inte den praktfulla entrén och fasaden, mycket fint snidade.

caravansérail Sarihan
Sarihan Caravanserai © Ahmet

Utforska den arkeologiska platsen Sobesos

För att upptäcka lite mer om Kappadokiens historia, bege dig till Sobesos, en av de sista kvarlevorna som vittnar om romarnas närvaro i regionen. Upptäcktes 2002, denna stad byggdes på 400-talet e.Kr.. Du kan beundra Agora, termalbaden, basilikan och kyrkogården, alla dekorerade med fantastiska mosaiker och basreliefer.

Den antika staden Sobesos i Kappadokien
Den antika staden Sobesos © lic0001

Klättra till Uchisar Castle

Från toppen av sina 179 meter, är slottet Uchisar den högsta punkten i regionen. Han erbjuder säkert den vackraste utsikten som det är möjligt att se i Kappadokien. För att åka upp dit går det att ta sig med bil, men du kan också ta en vandringsled upp genom Love Valley och ner genom duvornas dal.

Uchisar slott vid solnedgången
Uchisar slott vid solnedgången © ValentinValkov

Slingrar sig genom staden Uçhisar

De troglodyte by Uçhisar är en av de vackraste i regionen. Det domineras av berget med samma namn och är mycket mindre turistigt än Göremes. Med sitt stora nätverk av gallerier och grottor, platsen är fortfarande bebodd idag och erbjuder överdådiga landskap.

Uchisar i Cappadoce
Uchisar © Yvann K

Användbar information

Här är lite information för att förbereda din vistelse i denna vackra region i Turkiet:

  • För att ta sig till Kappadokien är det ideal att ta en inre linje från Istanbul, Izmir, Bodrum eller Antalya. Du kommer att landa på Kayseri flygplats, som ligger 80 km från Uçhisar och 70 km från Göreme.
  • planen minst 3 dagar på plats. Men om du vill ta dig tid, kommer en vecka att behövas för att upptäcka allt som finns att se i Kappadokien.
  • Att flytta, det är bättre hyra en bil vid din ankomst till flygplatsen. Du blir då helt fri och vägarna är perfekt underhållna.
  • I hjärtat av regionen, den charmiga staden Göreme är det perfekta stället att ställa dina resväskor på.
  • Många byråer erbjuder turer för att upptäcka regionen. Var dock medveten om att det är det mycket lätt att besöka Kappadokien självständigt.

Det väsentliga i Kappadokien… och efteråt?

Med alla dessa underverk att se i Kappadokien, din resa till Turkiet kommer säkerligen att bli fantastisk. Om du kan förlänga din vistelse, missa inte våra artiklar om Istanbul, Izmir eller Ankara. Känner du till andra outforskade pärlor i regionen? Dela dem gärna i kommentarerna!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *