Julbelysning i Frankrike: vilka städer är bäst dekorerade?

Slutet av året semester är alltid särskilt efterlängtad! Det är verkligen en tid då behovet av värme och gemytlighet känns. För att svara på detta erbjuder städerna i Frankrike ibland imponerande belysning. Och när det gäller de aktiviteter som vanligtvis genomförs förbereder sig städerna ivrigt och tävlar som varje år i kreativitet om att pryda sig med sina finaste finesser. Här är en lista över städer som är kända för att vara värd de vackraste julbelysningen i Frankrike !

Paris, en stad av ljus som lyser med tusen ljus

Paris är en fest och en ledstjärna för alla älskare av stjärnklart nattliv. Och under julen motiverar staden ytterligare sin status som ljusets stad. Med mer än 150 upplysta gatorjulbelysning arrangerad på dess mest prestigefyllda monument som Eiffeltornet eller Opéra Garnier, Paris gnistrar starkt under vinterns frost.

Julbelysning i Paris
Belysningen på Champs-Elysées © JEROME LABOUYRIE

Det rekommenderas särskilt att promenera på Grands Boulevards att upptäcka genialiteten i skyltarna som varje år förnyar sina layouter för att ge julens magi till förbipasserande. Om du letar efter julbelysning i Frankrike som prioriterar kreativitet, är det här du ska vara!

Strasbourg, julens huvudstad

Strasbourgs julmarknad är verkligen det en av de mest populära i landet. Den elsassiska huvudstaden håller på att utplaceras skatter av uppfinningsrikedom och teknik för att forma en uppslukande atmosfärsom bidrar till att dyka in i de söta glädjeämnena vid årets slutfirande.

Juldekorationer i Strasbourg
Juldekorationer i Strasbourg© cge2010

Även om festligheterna förra året till stor del begränsades av sanitära bestämmelser, gör Strasbourg motstånd och använder all sin vetenskap för att pryda sina gator och butiker med magnifika skapelser, varav några några av de vackraste julbelysningen i Frankrike.

Reims, en stad som lyser upp i julens färger

Reims är känd för att vara en av de mest uppfinningsrika städerna när det gäller julbelysning i Frankrike. På Place Drouet d’Erlon, besökare kan vanligtvis röra sig från monter till monter att smaka på alla handlarnas specialiteter, samtidigt som du regelbundet lyfter huvudet mot höjderna av den berömda katedralen.

Julbelysning i Reims
Julbelysningen i Reims © rachid amrous

Prydd med en myriad av girlanger, serpentiner och elektriska skönheter kommer det att bli stadens huvudattraktion i år, och tröstar invånarna som var mycket besvikna över att se deras julmarknad inställd, men glada som alltid över att kungarnas lysande skönhet.

Lille, värmen i norr i hjärtat av vintern

Lilles berömda julmarknad äger rum varje år från andra hälften av november till slutet av december. En mycket efterlängtad händelse i norra Frankrike som ger Lille möjligheten att smycka sig med hundratals girlanger genom stadens gator. Julens magi kommer därför att finnas där på sidan av Grand’Place och överallt i staden.

Pariserhjul jul Lille
Lilles stora hjul © daumy

Pariserhjulet kommer att gnistra mitt på torget och företag kommer att stoltsera med allt deras dekorativa kunnande för att ge lite tröstande värme, typisk för regionen, till invånarna som är stela av kylan.

Skönt, när södern kommer till jul

Karnevalens stad och kärleken till fester, dess sydländska identitet hindrar den dock inte från att fira jul som den borde vara. Raka motsatsen! Från Place Masséna till stadsgränsen kan du förundras över några av de vackraste julbelysningen i Frankrike. Traditionella mönster, gardiner av eld och ljus eller oändliga flätor gradvis placeras på strategiska platser. Staden förvandlar därmed sitt BCBG-universum till en verkligt magisk miljö. Från Nationalteaterns fasad upplyst av en ljud- och ljusshow ända ner till de ljusa kompositionerna på Promenade du Paillon, Nice gör allt för att föra helgdagarnas magi till sina invånare!

Juldekorationer i Nice
Juldekorationer i Nice © Giancarlo Liguori

Julbelysning i Frankrike har många former beroende på identiteten på städerna som huserar dem. Var och en av dem har också sin egen kultur, perfekt för att gifta sig julhelgens glädjeämnen till mer traditionella turistvandringar. De Strasbourgs natur, Nices inland eller de otaliga monumenten i Paris erbjuder perfekta miljöer för besökare i en bukolisk stämning. Och om du inte är nöjd, var säker, hela Europa är i juletid vid slutet av året !

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *