Porquerolles, en ö med flera landskap

Porquerolles är en av Iles d’Or (tillsammans med Port Cros och Ile du Levant). Den förför av mångfalden av dess landskap som ger intryck av att passera från Bretagne till Västindien samtidigt som den är utanför kusten Toulon. Denna skyddade ö är hem för många underverk. Du kan upptäcka det till fots, på cykel eller med båt, och det är ännu bättre under lågsäsong.

Mycket rika landskap

Om du tillåter det, den vänligaste och hyr din egen båt för att nå ön Porquerolles. Annars är det klokt att boka din passage från Toulon eller La Seyne sur Mer. Från Tour Fondue går skyttlar oftare (info).

Porquerolles med privat båt, det bästa

Porquerolles med privat båt, den översta © Olivier Duquesne

Bilar cirkulerar inte i Porquerolles, så du måste ta med bra skor och kläder som gör att du kan ta dig runt på cykel. Anlände till platsen kommer du att upptäcka en fantastisk ö 7 km lång och 3 km bred. Det är litet men väldigt varierat. I öster har stranden Notre Dame blivit ”vald” vackraste stranden Europa 2015. Från parkeringen är panoramat enastående. Blå lagunvatten, en mycket stor vikformad strand kommer att ge dig intrycket av att vara i Västindien.

Porquerolles bukt

Notre Damebukten © Audrey och Elvis

På den östra spetsen tar Cap des Mèdes, en före detta militärplats, dig mer mot Bretagne. När det gäller utsikten från Fort Sainte Agathe är den magnifik.

Medernas udde - Porquerolles

Medernas udde © Många

Inte bara stranden

I Porquerolles kan du koppla av på sandstränderna i norr, men du kan också ta på dig promenadskorna eller klättra på din cykel (mountainbike, elcykel, etc.) för att nå västerut och dess berömda Argent-strand. Längst bort vakar Fort du Langoustier över passet mellan ön och fastlandet. Riktning söderut, dess berömda vingårdar, dess olivträd och andra fruktträd. På våren liknar jorden en enorm bukett av cistus, myrten och doftande ljung.

Fält med olivträd på ön Porquerolles

Olivträdfält på ön Porquerolles © Jeanne Menjoulet

Vi stannar vid Moulin du Bonheur för att upptäcka de tillhörande legenderna och vi skjutsar vidare till Fort de l’Alycastre. Den senare ägnades först åt försvaret av ön innan den blev ett fängelse och sedan till Conservatoire du littorals egendom. Legender har också fötts där…

Porquerolles är också dess imponerande och varierande undervattensfauna. Den kan upptäckas med en mask och snorkel, genom att följa simhudsvandringarna eller genom att dyka i skyddade vatten för att förundras över vraken, korallstenen, grouperstenen eller andra torra muränor.

Läs också: De vackraste bilderna av Porquerolles Classique 2016

Porquerolles vid solnedgången

Porquerolles vid solnedgången © Jacques Froissant

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *