Västirland: Vad att se i och runt Galway

Medeltida stad, Galway lockar för sin dynamik. I själva verket, dess universitet låter det upprätthålla en bild av ungdom och fest, vilket är en av stadens charm. Galway är utgångspunkten för många turistattraktioner, som Connemarasjöarna, Cliffs of Moher och Aran Islands. Upptäck de viktiga besöken att se i Galway och dess omgivningar!

Promenera genom Galways gamla stadsdel

Främst fotgängare, Galways centrum är mycket gynnsamt för en bukolisk promenad. Börja med en snabb rundtur på Eyre Square. Du kan beundra dess fontän i form av ett segel, typisk för traditionella båtar, och dra nytta av detta grönområde för att promenera eller shoppa på marknadsdagar. De ivrigaste bland er kommer att besöka den medeltida St. Nicholas-kyrkan eller Notre-Dame-katedralen. Det är också möjligt att ta sig vidare till den mer prosaiska spanska bågen, en rest av Galways ärorika kommersiella förflutna.

katedralen i Galway
Notre Dame-katedralen ©DR

Upptäck Claddagh-distriktet

En gång en enkel fiskeby inbäddad mot murarna i den gamla staden, Claddagh är nu ett av stadsdelarna i Galway som du måste se. Här lever traditionen av traditionellt fiske vidare tack vare invånarna och kombineras med en diskret modernitet, som välkomnar tillströmningen av turister som lockas av den magnifika utsikten över bukten. De som letar efter den berömda Claddagh-ringen kommer att bli besvikna när den sitter vid Claddagh Ring Museum i gamla stan. Men de kommer till stor del att belönas av lugnet som utgår från platsen!

Claddagh Galway
Claddagh i Galway ©DR

Ta en promenad på Salthill Beach

Irlands charm kommer från den perfekta synkretismen mellan förmågan att integrera nya kulturer och respekt för traditioner. Denna egenskap hos det irländska folket är utan tvekan resultatet av den latenta styrkan hos den lokala naturen och dess fridfulla skönhet. För att bli övertygad, helt enkelt ta en promenad på Salthill Beach. Dess alltid fina sand och dess ofta låga himmel är särskilt uppskattade utanför semesterperioden, när stranden återtar sina rättigheter över de mänskliga tidvattnen som periodvis invaderar den.

Salthill strand
La plage Salthill ©freeskyline

Besök Doughiska Castle

Öster om Galway, inget nytt. Men om du väljer att gå vilse i labyrinten av stigar Merlin Park Woods, kommer du säkert att stöta på ett av de mest imponerande slotten i regionen. Byggd av den mäktiga Lynch-familjen och sedan övergiven i århundraden, är byggnaden ett sobert 3-vånings torn där endast några kryphål en gång tillät ljuset att filtrera igenom. Genom sin imponerande storlek och sitt krigarutseende, Doughiska Castle verkar vaka över den omgivande skogen och de små människorna som bor där. Ett mystiskt och lite läskigt besök att göra absolut!

Merlin Park
Doughiska Castle i Merlin Park ©dougf / Wikipedia Commons

Utforska Aranöarna

Att passera genom Galway skulle vara synd att begränsa sig till torra land. Alltid orienterad mot havet, staden vetter mot tre öar mindre än 18 km från kusten. Var och en av dem vakar svartsjukt över sina egna naturliga och arkeologiska skatter, inklusive unika vittnesmål om vår primitiva historia, av vilka några går tillbaka till järnåldern. Vi rekommenderar särskilt Inishmore, som du kan besöka resterna av ”svarta fortet” eller Dún Dúchathair på gaeliska, bevakad av dess otillgängliga klippor och dess frigående hästar. Ett måste att se i Galway!

Inishmore
Inishmore ©MNStudio

Utforska Connemara National Park

Connemara är en magnifik region där torven är kung. Gaeliska talas där mer än engelska, vilket bidrar till den mystiska aspekten av denna region. Connemara National Park skyddar över 2 000 hektar av vilda djur där de fridfulla sjöarna är populära bland sportfiskare och turister. Vandringar erbjuds i juli och augusti. Passa på att strosa emellan de tolv topparna (de tolv Bens). Tveka inte att fråga på besökscentret.

Connemara
Connemara ©DR

Beundra Cliffs of Moher

Cliffs of Moher sträcker sig över 8 kilometer i längd. Leden tar dig så nära stupet som möjligt som kulminerar på 214 meter. Nedanför kastar sig Atlantens rullar mot klipporna och skickar upp vattenstänk. Imponerande! När resan väl är över, ta dig tid att besöka Atlantic Edge, ett unikt tolkningscenter på klipporna. Med hjälp av bilder, utställningar och upplevelser får du lära dig allt om detta magiska landskap.

Moher klippor
Cliffs of Moher ©Mr_Fu

Kul på Galways festivaler

Varje år, i maj, Galway musikfestival lockar många besökare som kommer för att lyssna på medeltida musik, främst från 1100- och 1200-talen. I juni är det harpefestival som måste delta. Den utspelar sig i Galway under en vecka och låter dig lyssna på detta förtrollande instrument, en av symbolerna för Irland tillsammans med shamrocken.

irländsk harpa
Irländsk harpa ©Joe Travers

Användbar information

För att bättre förbereda din vistelse och de besök som du inte får missa att se i Galway, här är lite ytterligare information:

  • För att komma till Galway från Frankrike måste du flyga till Dublin, Clifden eller Cork. Från huvudstaden uppmuntrar vi dig att ta tåget. Det är knappt dyrare än bussen (runt 24 euro tur och retur) och resan är mycket bekvämare.
  • På plats, tveka inte att hyra en cykel eftersom resorna är relativt korta och trevliga. Flera busslinjer korsar staden och når de olika sevärdheterna runt Galway. Du kan också välja taxi, snabbare, direkt och ganska billig i landet.
  • Många sevärdheter att se i Galway är fri ty här är naturen eller arkitekturen tillräckliga vyer för att väcka resenärens beundran. Även vissa monument är fritt tillgängliga, som katedralen eller kommunala museet.
  • Rent generellt, livet är mycket överkomligt i Galway men akta dig för säsongsmässiga ökningar och boka ditt boende i förväg under sommarsäsongen.
  • Överväg att konsultera klimatprognos för regionen för att definiera vilken som kommer att vara den mest fördelaktiga perioden för ditt besök. (vi rekommenderar till exempel inte november månad med 26 dagars regn i genomsnitt)
ruinen av Connemara
Ruiner i Connemara ©DR

Galways måsten… Och efter?

Om det är så mycket att göra och se i Galway, det beror framför allt på att staden är en irländsk stad. Liksom resten av landet är regionen full av exceptionella naturområden, förstärkta av en mänsklig närvaro lika gammal som diskret. Reser genom Irland, vi blir medvetna om all denna krafts kraft som blomstrar mellan mineral och grönsaker och ofta ber vi om mer.

Från Giant’s Causeway på North Antrim-platån till Kerrys vilda halvöar är Irland ett veritabelt kalejdoskop av naturens överdådiga manifestationer. Tveka inte att korsa den från norr till söder, du kommer att bli förvånad! Irland är också ett land rikt på män och kvinnor, där utlänningen alltid välkomnas med en kall pint och ett leende på stadens pubar. tillbringa en natt i Dublin eller i Belfast och du kommer att se hur mycket gästfrihet är ett sätt att leva här! Så fortsätt din utforskning av landet genom vårt urval av saker att se och göra i Irland ?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *