Vad kan man se och göra i Helsingfors? Våra 13 viktiga besök!

Finlands städer behöver inte skämmas för ryktet om de magiska snölandskapen på landsbygden. landets huvudstad, Helsingfors gör sig bra med sin coola atmosfär. Anmärkningsvärda monument, tusentals bastur och en originell musikscen gör det tydliga turistattraktioner. För att veta vad man ska se och göra i Helsingfors, ta en titt på våra 13 must-see-turer !

Promenera runt Senatstorget

Här är en passage att göra i Helsingfors för säker: Senatstorget ligger i huvudstadens centrum och inkluderar prestigefyllda monument. Du kommer bland annat att upptäcka regeringspalatset designad på 1800-talet, den fantastiska lutherska katedralen, den Maison Sederholm med anor från 1757 eller universitetets huvudbyggnad.

Senatstorget i Helsingfors
Senatstorget © espiegle

Koppla av i en bastu vid havet

En äkta finsk social ritual, bastun är en oslagbar träning i Helsingfors! Bastur installerade mot Östersjön lovar goda stunder av avkoppling. Rätt sätt att dra full nytta av det? Dyk ner i det svala Östersjövattnet efter en rejäl svett i bastuns hetta.

bastu i Helsingfors
Bastu i huvudstaden © naoko

Fotografera den överdådiga centralstationen i Helsingfors

Helsingfors centralstation ligger vid Rautatietorget och är den mest trafikerade i Finland. Den ritades av arkitekten Eliel Saarinen på 1800-talet. Dess klocktorn och dess två par statyer att hålla lysande glober runt en stor båge är värda att se. Klicka clack, den ligger i kartongen!

Helsingfors station
Helsingfors station © Grigory Bruev

Upptäck de viktigaste platserna för heavy metal

Den ” Helsinki Heavy Walk » är en guidad vandring genom Helsingfors gator som varar 1h30 till 2h. Finland är särskilt känt för sin heavy metal-scen. Ett måste att göra i Helsingfors för lär dig mer om den lokala musikscenendess historia och anekdoter om huvudstadens emblematiska grupper.

heavy metal Helsingfors
Upptäck Heavy Metal ©kallu / Wikipedia Commons

Lev i rytmen av helsingfors genom att ta spårvagnen

Det finns inget som att upptäcka en stad i takt med dess invånare. Förutom att vara nära dem, låter spårvagnen dig också upptäcka de bästa sevärdheterna i staden. Det är enkelt: ta en turistkort med obegränsad transport och sluta när du vill.

Helsingfors spårvagn
Le Tramway © Korkeakoski

Gå in i Finlands Nationalbibliotek

Finlands Nationalbibliotek byggdes i början av 1800-talet och imponerar med sin arkitektur. Du kommer säkert inte att förbli likgiltig för detta historiska monument och Finlands kulturella och historiska hotspot, rikt dekorerad, med imponerande pelare och en stor kupol. Och om du föredrar modern arkitektur, bege dig till Helsingfors nya centralbibliotek, Oodi.

Finlands nationalbibliotek
Finlands Nationalbibliotek ©Subodh – stock.adobe.com

Upplev den lappiska vintern på Winter World

Vintervärld är en rekreationspark som återskapar naturmiljön i Lappland, Finlands nordligaste region. Under alla årstider, och speciellt mitt i sommaren, är det möjligt här att njuta av snön, beundra isskulpturer, träna snösläde och gå in i igloor. Ett experiment att göra i Helsingfors med dina barn !

Winter World i Helsingfors
Winter World ©winterworld.fi

Smaka på finska specialiteter på Teurastamo

Teurastamo är det obligatoriska stället att äta och dricka i Helsingfors. Ett före detta slakteri från 1930-talet har det sedan 2012 varit hemvist för många barer och restauranger. Gården inbjuder unga och gamla till gemytliga stunder. Du kan till och med ta din egen mat att grilla på grillar, tillgängligt gratis!

Slakteriet i Helsingfors
Slakteri, avant le Rush ©Nurmi Juho HKM / Wikipedia

Lyssna på tystnaden i Kampens kapell

I stadsdelen Kampen avtäcktes Tystnadens kapell 2012 när Helsingfors var världens designhuvudstad. Den kännetecknas av sin cirkulära form och dess material (al, gran och ask). Kapellet anordnar inga gudstjänster. Den är bara gjord för att bjuda besökaren till öppen för en andlig upplevelse genom tystnad. Ett lugnande stopp att göra i Helsingfors!

Chapelle de Kamppi
Kampens kapell © john nasir/EyeEm

Njut av atmosfären i Kallio-distriktet

Tidigare arbetardistrikt, Kallio är idag ett av de trendigaste stadsdelarna i huvudstaden. Studenter och artister blandas där i en bohemisk atmosfär. Varför är detta ett måste i Helsingfors? För brunch, antikvitet i vintagebutiker, ta en drink i en trendig bar eller hitta skatter på loppmarknaden.

Kallio Helsingfors
Kalliodistriktet © DPRM

Beundra de färgglada husen på Huvilakatu Street

Instagrammabel efter behag, det här är stjärngatan att besöka i Helsingfors för fotoentusiaster. Huvilagatan ligger i stadsdelen Ullanlinna och har en uppsättning hyreshus byggda i början av 1900-talet. Byggt i jugendstil är det framför allt deras pastellfärger som ger dem deras adelsbrev.

Huvilagatan i Helsingfors
Huvilakatu © Subodh

Följ Design District-rutten

Designdistriktet omfattar stadsdelarna Punavuori, Kaartinkaupunki, Kampen och Ullanlinna. Samla en karta, börja till exempel med Designmuseet och följ rutten som tar dig till många intressanta platser kring design : butiker, verkstäder, museer, gallerier, kaféer, etc. Finsk design är erkänd över hela världen. En viktig krets att upptäcka i Helsingfors!

designmuseet i Helsingfors
Designmuseet © Grigory Bruev

Se jugendbyggnader i den finska huvudstaden

Hundratals byggnader går tillbaka till jugendtiden (cirka 1895-1915) i olika delar av Helsingfors. Det är kvarteren Katajanokka, Kruununhaka, Ullanlinna och Eira som har flest. Speciellt beundra Pohjola-byggnaden med sina gargoyler och arkitektoniska delar av Finlands Nationalteater. Saker att göra i Helsingfors för arvälskare !

Norra Helsingfors
Pohjola gargoyles © Kristina Charles

Helsingfors måste-se… och efteråt?

Helsingfors är en avslappnad huvudstad, i mänsklig skala, där du snabbt känner dig tillfreds. Du kan enkelt tillbringa flera dagar där eller bli frestad att upptäcka landet på djupet. För att organisera din resa till Finland, tveka inte att konsultera vår praktisk guide !

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *