Varför åka till Hawaii? Resan till himlen på jorden

Denna skärgård erbjuder en total förändring av landskap mitt i Stilla havet. Dess årliga solsken gör det en idealisk destination för äventyrssökande i tropikerna. Varför åka till Hawaii? En resa som har en liten smak av paradiset!

Varför åka till Hawaii? Idylliska landskap!

Beläget mitt i Stilla havet, är Hawaiis skärgård den mest isolerade amerikanska staten i världen. Den består av 137 vulkanöar som dök upp för sjuttio miljoner år sedan. Huvudstaden i skärgården, men också på huvudön (Oahu), är Honolulu.

Få fantastisk utsikt över havet från kratern, ta en cirka femtio minuters vandring till toppen av vulkanen. Det är bäst att åka dit på morgonen, på grund av värmen, med bra promenadskor och en flaska kallt vatten.

hawaii landskap
Landskap på Hawaii ©Roberto Nickson

Vattenaktiviteter på Hawaii

Hawaiivågorna lockar surfare från hela världen, som kommer för att utföra de vackraste tricken. Utforska den rika exotiska havsbotten på havets botten under ett dyk.
Ensam eller i par kan du unna dig den vackraste 360° utsikten över ön genom att flyga ombord på en parasailing ovanför det turkosa vattnet. Adrenalinkick garanterat!
Varför åka till Hawaii? Att bevittna det oförglömliga skådespelet av en unikt färgad solnedgång från Waikiki Beach.

ö i hawaii
Ö på Hawaii ©PublicDomainPictures

Upptäcker det marina djurlivet

Au Sea Life Park d’Oahu, simma med dolfiner blir en uppnåbar dröm. En lag förbjuder turister att närma sig delfiner, men den gäller inte delfiner som får göra det. Varför åka till Hawaii? Detta är ett tillfälle att träffa exceptionella djur: havssköldpaddor, pingviner och knölvalaräven närvarande på vintern, för en exceptionell upplevelse!

delfiner
Delfiner på Hawaii ©Jeremy Bishop

Promenera på gatorna i Honolulu

Det är längs Waikiki Beach, på den berömda Kalakaua Avenue, som du kan njut av nöjet att shoppa. Det är också i detta distrikt som de flesta hotell och restauranger på Hawaii följer varandra. Dessutom har köpcentret Ala Moana mer än tvåhundra butiker, till glädje för shoppingfans.

Under din shopping kommer souvenirbutiker att erbjuda dig att köpa träföremål, såsom muggar eller statyetter som kallas tiki som representerar gudar en gång mycket älskad av Hawaii-folket. Dra nytta av Waikiki-marknaden för att köpa en vacker blomma lei, en typisk symbol för skönheten på Hawaiiöarna.

Honolulu Hawaii
Honolulu ©Tyler Lastovich

Varför åka till Hawaii? För att glädja dina smaklökar

Restaurangbranschen är fortfarande väldigt varierad på Hawaii, vilket förklaras av öns olika etniska ursprung. I alla fall, influenserna från asiatisk catering är ganska markant genom närvaron av många japanska, vietnamesiska, kinesiska restauranger… Amerikansk mat har också en mycket viktig plats i kulturen på ön, med sina hamburgare.

Njut av de utsökta frukterna som säljs på marknaderna såsom lokala frukter som lilikoi (liknande passionsfrukt), cherymole (blandning mellan smaken av jordgubbar och smaken av ananas) och chico (bär som blandar smaken av farinsocker och smaken av kanel).

Praktisk information

En önskan att fly? Här är lite användbar information för att planera din resa till Hawaii.

  • BESÖKS CENTER : besök turistbyråns hemsida från Hawaii
  • Argent : Hawaii är en amerikansk stat. Den tillämpliga valutan är därför US-dollar.
  • Jet lag : det är -13 timmar på sommaren och -12 timmar på vintern jämfört med storstadsområdet Frankrike.
  • När ska man lämna? Hawaiis milda, soliga klimat gör det till en årlig destination. Genom att boka en sista minuten-resa kan du resa billigt… så långt som möjligt för denna resa till världens ände!
  • Pappersarbete : för en vistelse på mindre än 90 dagar krävs inget visum. Däremot krävs ett biometriskt pass. Den är giltig i minst sex månader efter returdatumet. ESTA-formuläret (Electronic System for Travel Authorization), som fylls i på webbplatsen minst 72 timmar före resan, är obligatoriskt.
  • Hälsa : ingen vaccination krävs av destinationen. Det rekommenderas dock starkt att teckna en försäkring för repatrieringshjälp, eftersom även utmärkta medicinska tjänster är mycket dyra på ön.
  • Ta sig runt Hawaii : det idealiska för att vara autonom är att hyra en bil på plats.

Tveka inte att använda vår komparator för att hitta en billigt flyg och en hotell i hawaii.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *