15 viktiga besök att göra i Haute-Savoie

På gränsen till Schweiz och Italien erbjuder denna avdelning sina besökare hisnande landskap och en mängd aktiviteter. Annecy, Chamonix, Évian-les-Bains eller Megève, Haute-Savoie är hem för dynamiska och autentiska städer och byar som lovar dig magnifika upptäckter. För att hjälpa dig att förbereda dig för din nästa vistelse har vi valt ut de viktigaste besöken att göra i Haute-Savoie!

Besök Annecy

Smeknamnet Alpernas Venedig, Annecy citeras ofta bland de vackraste städerna i Frankrike. Dess gamla stad kan upptäckas genom att promenera längs små kanaler och i gränderna. En annan stor tillgång i staden, kan du njuta av Annecysjön att vandra i en drömmiljö eller att göra en mängd aktiviteter. För att fortsätta ditt besök med en otrolig utsikt, ta till höjderna av Château d’Annecy.

Staden Annecy
Staden Annecy © Elenarts

Fördjupa dig i den medeltida atmosfären i byn Yvoire

Klass från vackraste byar av FrankrikeYvoire ligger på kanterna av Genèvesjön mellan Alperna och Jura. Med sitt slott, vallar och befästa portar, detta medeltida by tar dig med på en resa genom historien. Unna dig en trevlig promenad mellan små gränder, hamn, restauranger och hantverksbutiker. Missa inte att besöka trädgården med de fem sinnena för att väcka alla dina sinnen!

Yvoire att göra i Haute-Savoie
Yvoire © Xavier.D

Njut av Genèvesjöns charm i Évian-les-Bains

Staden Évian-les-Bains är världsberömd för sitt mineralvatten och är ett annat måste för en vistelse i Haute-Savoie. På kanten av GenèvesjönEvian-les-Bains njuter av en sublim naturmiljö och av stor frid. Utnyttja ditt besök för att ta en lång promenad längs sjön. Ta dig också tid att upptäcka den vackra stadskärnan med dess anmärkningsvärda byggnader och naturligtvis gå och smaka på vattnet direkt vid källa Cachat.

Flygfoto över Evian-Les-Bains
Flygfoto över Evian-Les-Bains © Samuel B.

Upptäck Thonon-les-Bains

Liksom Évian-les-Bains ligger Thonon-les-Bains vid Genèvesjöns strand och är känt för sitt mineralvatten. I Thonon-les-Bains rekommenderar vi dig att ta en lugn promenad längs hamnen, i stadens centrum och i Parc du Belvédère. Denna fantastiskt anlagda park är kopplad till hamnen med en bergbana och erbjuder en fantastisk utsikt över sjön.

Hamnen i Thonon-les-Bains
Hamnen i Thonon-les-Bains © GoldenEyesL.A.

Återgå till barndomen på Santa’s Hamlet

Oavsett årstid, kom besöka jultomten i hjärtat av sin by! Du kommer på så sätt att ha möjlighet att upptäcka hans universum och hans familjs (Mother Christmas, Father Fouettard, tomtar, etc.) genom detaljerade dekorationer som kommer till liv inför dina förundrade ögon. Glöm såklart inte att komma och träffa dina stjärnkaraktärer! Precis intill, upptäck också Grand Parc: du kommer att hitta andra magiska universumsåväl som’ett utbud av aktiviteter efter säsong. Så oavsett om du är liten eller stor, missa inte ta en tur till Tomtens Hamlet !

Jultomtens by - tomtens matsal
Tomtens matsal på Tomtens Hamlet © LesZed

Njut av utsikten över Mont-Blanc i Chamonix

Vid foten av Mont Blanc, Chamonix är en livlig fjällort som har olika fördelar. En dynamisk stad i hjärtat av exceptionell natur, den låter dig njuta av den bästa utsikten över Mont-Blanc, den högsta toppen i Europa, som reser sig till 4 808 meter över havet. Chamonix erbjuder också en mängd sommar- och vinteraktiviteter. Slutligen, från Aiguille du Midi till Mer de Glace, är resorten känd för att vara utgångspunkten för regionens viktigaste attraktioner.

Chamonix att göra i Haute-Savoie
Solnedgång över Chamonix © toyechkina

Klättra upp för Aiguille du Midi

Från Chamonix, den Aiguille du Midi linbana leder dig till 3 842 meter över havet. En stigning som tar dig cirka 20 minuter och är ett måste i regionen för att njuta av ett unikt panorama. Om du är i Mont-Blanc-massivet på sommaren rekommenderar vi starkt att du bokar din klättring i förväg eftersom platsen alltid är mycket upptagen.

Aiguille du Midi
Aiguille du Midi © Efbee

Förundras över Mer de Glace

På territoriet för kommunen Chamonix-Mont-Blanc är Mer de Glace den största glaciären i Frankrike. I en fantastisk naturlig miljö är denna glaciär exceptionell även om den för närvarande genomgår effekterna av global uppvärmning. För att komma dit måste du ta tåget Montenvers kugghjul från Chamonix. Se till att även upptäcka isgrottan på plats.

Ishavet i Chamonix
Ishavet i Chamonix © AlexisMarcellin

Utforska djupet av Grotte de Mégevette

Du letar efter en aktivitet sportigt och roligt ? Gå på ett äventyr i djupet av den berömda grottan Mégevette att upptäcka magnifika gallerier. Vid din ankomst kommer din guide att utrusta dig med den nödvändiga utrustningen och efter en genomgång om utflyktens gång kommer du att lämna 1h30 till 3h av utforskning i grottan. Amatörer eller nybörjare, denna aktivitet är tillgänglig för alla och från 6 år. A minnesvärd upplevelse att dela med vänner eller familj. Mer info här 👈

Grottvandring i Mégevette-grottan
Grottvandring i Mégevettes grotta © funbooker

Vandra till Cirque du Fer-à-Cheval

Cirque du Fer-à-Cheval är en imponerande naturlig cirkus ligger i Sixt-Fer-à-Cheval. Med sina murar som kan nå 500 till 700 meter höga och sina många vattenfall, särskilt på våren, har Cirque du Fer-à-Cheval sitt namn att tacka formen på sina klippor. Detta naturliga utrymme låter dig göra vandringar bland de vackraste i Haute-Savoie. Med små slingor designade för alla eller möjligheter till långa vandringar hittar du leder för alla nivåer och alla dina önskemål.

Sixt-häst-sko
Sixt-Fer-à-Cheval © Thomas

Promenera genom byn Samoëns

En annan charmig liten by att upptäcka i Haute-Savoie, Samoëns ligger på den schweiziska gränsen, inte långt från Cirque du Fer-à-Cheval. Njut av dess skidort att gå i backen på vintern och dess fritidscenter Lac aux Dames Häll i fylla på med aktiviteter under sommaren.

Byn Samoens
Byn Samoëns © ISO-68

Upptäck Grand-Bornand, en charmig by i Alperna

Om du letar efter en charmig liten by med trästugor, Grand-Bornand kommer att förföra dig. Med sin utsikt över Mont-Blanc i bakgrunden och Aravis-området erbjuder Le Grand-Bornand en mängd aktiviteter, både sommar och vinter. Utnyttja din vistelse till upptäck de fantastiska alpina sjöarna runt och stöter på stenbockar, murmeldjur eller till och med gemsar, som är mycket närvarande i regionen.

Le Grand-Bornand i Haute-Savoie
Le Grand-Bornand © daboost

Ha kul på en terränggående elskoter

Njut av en utomhusaktivitet i Haute-Savoie som kombinerar både sightseeing och nöje. Avresa från Marigny Saint Marcel åker du på din terränggående elskoter upptäcka regionen under en uppslukande 2-timmars promenad. Utanför allfartsvägarna kan du lugnt beundra skönheten i det gröna landskapet för en stunds absolut avkoppling. Och efter ansträngningen, komforten… avslutar du din tur med provsmakning av en savojisk aperitif baserad på charkuterier och vin. Boka din utflykt här 👈

Elektrisk terrängskoter i Savoie
Elektrisk terrängskoter i Savoie © funbooker

Skidåkning i skidområdet Portes du Soleil

I Haute-Savoie och Schweiz är skidområdet Portes du Soleil helt enkelt ett av de största i världen. Med tolv skidorter inklusive Avoriaz, Morzine och Les Gets och om 650 km spår, detta område är ett paradis för skidåkare. Enligt dina önskemål kan du välja paket för att njuta av skidåkningens glädje, på en resort eller på hela området.

Les Gets i Haute-Savoie
Les Gets © Anthony Brown

Unna dig en trendig semester i Megève

Megève är en internationellt känd vintersportort liten dynamisk och berömd stad i hjärtat av Alperna. I Megève kan du göra en chic shoppingrunda, promenera genom orten för att upptäcka dess fantastiska stugor eller utöva dina favoritaktiviteter utomhus.

Utsikt över Megeve
Utsikt över Megève © Bruchez Benoît

Det väsentliga i Haute-Savoie… och efteråt?

Från Annecy till Genèvesjön via Mont-Blanc, nu vet du våra viktiga saker att göra i Haute-Savoie. Så förbered ditt schema och ge dig av för att upptäcka underverken av denna region. Önskar du fortsätta din vistelse kan du till exempel ta vägen mot Schweiz till upptäcka Genève vid stranden av Genèvesjön eller Isère för besöka Grenoble.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *