Vad ska man göra i Hanoi? 10 viktiga besök

Vill du byta miljö och autenticitet? Riktning Hanoi, Vietnams huvudstad! Med sin bevarade arkitektur, sina gatuförsäljare, sina hundratals tempel och sin unika atmosfär finns alla ingredienser till för en oförglömlig resa. För att bättre organisera din resa, här är våra 10 viktiga saker att göra i Hanoi!

Gå vilse i Hanois gamla kvarter

En promenad att göra i Hanoi: gå vilse i gränderna i de gamla kvarteren och känn själen i den vietnamesiska huvudstaden. Täcker mer än 100 hadet är en härva av små gator, vackra tempel, restauranger, butiker och tunnelbanehus, med smala men mycket djupa fasader. Om dina ben börjar bli trötta, överväg pedicab! Grannskapet lämpar sig väl för detta och din förare kommer att kunna ta shoppingpauser…

Hanois gamla stad
De smala gatorna i gamla stan ©DR

Se en vattendockor på Thang Long

Om det finns bra en föreställning att göra i Hanoi är detta! Återuppta det dagliga livet för vietnamesiska bönder, denna representation är uppdelad i flera scener, som var och en visar en traditionell aktivitet: odling, skötsel av bufflar, fiske m.m. Med fantastiska ljuseffekter och levande musikackompanjemang kommer denna föreställning att introducera dig till de många legenderna i detta mystiska land. Inte att missa om du reser med familjen!

Vattendockteater
Vattendockteater ©Jean-Pierre Dalbéra / Flickr

Gör en önskan vid Quan Thanh-templet

Byggt på 1000-talet välkomnar templet Quan Thanh Vietnams största bronsstaty. Allt du behöver göra är att röra vid foten av denna enorma staty för att dina önskemål ska uppfyllas. Denna staty är från 1600-talet och representerar norra väktargeniet. Om du fortsätter med ditt besök kommer du att lägga märke till många kultföremål, såsom sablar eller spjut.

Quan Thanh
Quan Thanh-statyn ©Joel Riedesel / Flickr

Promenera till nattmarknaden

Bland de många marknaderna att göra i Hanoi är det svårt att välja! För sin atmosfär och originalitet rekommenderar vi nattmarknaden som äger rum varje helg. Beläget i hjärtat av gamla stan, är det öppet fredag ​​till söndag från 18:00 till 23:00. Helt reserverad för fotgängare, är det också en möjlighet att upptäcka de autentiska gränderna i en helt annan atmosfär av dagen! Du hittar något att fylla dina resväskor innan du returnerar: smycken, kläder, tavlor, hantverk av alla de slag…Känner du dig sugen? Inga problem, det finns också något att snacka på!

Hanoi marknad
Street-food på nattmarknaden ©DR

Vila vid One Pillar Pagoda

Det riktiga namnet på One Pillar Pagoda är Chua Môt Côt. Detta tempel byggdes på 1000-talet, men var en del av en mycket större uppsättning gudstjänstlokaler. Det som gör templets arkitektur speciell är dess form, som efterliknar en lotusblomma. Den restes så här på order av kejsaren, eftersom det var i en lotus som hans son skulle födas, enligt den dröm han hade haft. Det är en extremt lugn platsomgiven av tät vegetation.

En pelare Pagoda
Enpelarpagoden ©DR

Besök Vietnams etnologiska museum

Lämplig för alla åldrar, detta museum är särskilt intressant och mycket väldokumenterad. Beläget mitt i en vacker grön park, museets samling innehåller mer än 25 000 föremål som får dig att upptäcka de många vietnamesiska etniska gruppernas vanor och seder.. Traditionella kläder, rekonstruktioner av bostäder, musikinstrument… färgglada utställningar som kommer att avslöja landets alla aspekter… ett måste i Hanoi!

Hanois etnologiska museum
Etnologiska museet ©Daderot / Wikipedia Commons

Gå runt Hoan Kiem Lake

Denna charmiga sjö, epicentrum av gamla stan, är ett landmärke för älskare och för dem som tränar Tai Chi vid soluppgången. Omgiven av månghundraåriga träd är denna plats genomsyrad av myter och legender mycket viktig för lokalbefolkningen. Du kan gå runt den men också gå till Ngoc Son-templet, tillgänglig via en mycket fotogen gammal röd träbro. Att göra i Hanoi om du letar efter lugn och ro!

Hoan Kiem
Le lac Hoan Kiem ©DR

Gå in i Litteraturtemplet

De litteraturens tempel Välkommen mandarinernas furstar och söner och sköter sin utbildning. Den kännetecknas av stora grönområden samt vattenbassänger. Detta universitet är laddat med många symboler som påminner studenter om begreppen tålamod och ödmjukhet. Ett mycket trevligt ställe att besöka för att förstå förr i tidens Vietnam.

Litteratur tempel
Litteraturtemplet ©Goran Bogicevic

Avnjuta typiska vietnamesiska rätter

Matälskare, en rundtur i gargottes och andra restauranger är absolut ett måste i Hanoi! Den vietnamesiska gastronomins rikedom kommer att reta dina smaklökar. Här är några exempel för att väcka din aptit:

  • Le Pho: typisk Hanoisoppa med nötkött eller kyckling. Den finns på listan över de 100 bästa rätterna i världen!
  • Le Bun Cha: Kolgrillad fläskris vermicelli smaksatt med nuoc mam, morötter och papaya
  • Le Bread: den berömda vietnamesiska smörgåsen inspirerad av fransk standard!
  • Le Cha Ca: en grillad fiskgryta med dill.
Pho soppa
Pho-soppa ©DR

Besök Ho Chi Minh-mausoleet

Ho Chi Minh-mausoleet byggdes för att rymma kvarlevorna av den grundande presidenten av republiken Vietnam. Om du är intresserad av Vietnams historia kommer du att kunna se visuella och ljudarkiverade dokument och upptäcka de stora händelserna som föregick valet.

mausolée Ho Chi Minh
Ho Chi Minhs mausoleum ©DR

Användbar information

  • För att komma till Hanoi, räkna 11 timmars restid från Paris väljer ett direktflyg.
  • Formaliteter : beroende på längd och typ av resa kan det vara obligatoriskt att skaffa visum eller e-visum innan avresa till Vietnam. Kontrollera inträdesformaliteter genom att läsa vår artikel tillägnad visumeller gör direkt din visumansökan med RapideVisa.
  • När det kommer till boende kommer du att bli bortskämd med valmöjligheter i gamla stanen central plats som gör att du kan besöka allt som finns att göra i Hanoi!
  • På plats kan du enkelt flytta runt med buss, taxi eller pedicab. Även om idealet är att använda fötterna för att bättre känna stadens själ!
  • Hanoi är en av de billigaste städerna i Asien…du kan ha kul även med en begränsad budget !
  • Sida klimatvintrarna i Hanoi kan vara svala och blöta. Bästa perioden är månaderna april och maj, samt oktober och november.
hanoi
Hanoï ©vinh.dav

Det väsentliga i Hanoi… och efteråt?

Hanoi är ett populärt resmål för resenärer och är ett av de måste-göra under en resa till vietnam. Multietnisk, bevarad, livlig och glad, huvudstaden kommer att glädja alla som sätter sin fot där. Tvekar du fortfarande? Förundras över dessa få bilder och du har bara en önskan: upptäck Hanoi!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *