Vad kan man se och göra i Hamburg? 14 viktiga besök!

Mellan hamn, kanaler, 1800-talsarkitekture talet, konstmuseer eller till och med grönområden, Hamburg är en mångfacetterad stad som vet hur man förför sina besökare. I Hamburg kommer du att upptäcka en världsberömd hamn så väl som lagerdistrikt listad som en UNESCO:s världsarvslista. Du kan besöka många museer och festa i en stad där skuggan av skalbaggar sväva igen. Förvänta dig också att njuta av vackra promenader längs Alster eller i en park. Innan du flyger till Tyskland, upptäck vårt urval av de 14 viktiga besöken att göra i Hamburg!

Utforska kanaler

Med dess kanaler och hans tegellagerden kvarter Speicherstadt är en UNESCO: s världsarvslista. Denna sida representerar det viktigaste komplexet av lager i världen och en historisk plats eftersom majoriteten av lagren är mer än hundra år gamla. Under din vistelse, missa inte att unna dig en kryssning på kanalerna att upptäcka den vackra nygotiska arkitekturen i byggnaderna, Hamburg Dungeon samt lugnet i distriktet längs vattnet. Du kan också besök Speicherstadt till fots och njut av många kaféer och restauranger nära kanalerna.

Stadsdelen Speicherstadt i Hamburg
Speicherstadt-distriktet © powell83

Upptäck hamnen i Hamburg

En annan viktig sak att göra i Hamburg, hamnen är en av platserna man inte får missa. känt för att vara en av de viktigaste hamnarna i Europa, det finns ett oupphörligt liv på denna turistplats mellan lastfartyg, enorma kryssningsfartyg och turistbåtar. Vi rekommenderar också att du också ger dig ut på en kryssning som tar dig till hamnen i Hamburg.

Hamnen i Hamburg
Hamnen i Hamburg © M. Johannsen

Gå längs Alster

Alster är en sjö på cirka 160 hektar omgiven av parker och stigar. Det är den idealiska platsen för en lugn promenad i Hamburg. Om du är i Tyskland på sommaren kan du också dra nytta av Alster för att utöva vattenaktiviteter som trampbåtar. På vintern erbjuder sjön en naturlig skridskobana för invånarna, när det fryser.

Upptäck Alster-sjön
Upptäck Alster-sjön © dudlajzov

Besök Saint-Michel-kyrkan

Med hans 132 meter klocktorn och hans stil barock, är Saint-Michel-kyrkan en av stadens symboler. Att erbjuda dig en panoramautsiktvi råder dig att klättra till toppen av klocktornet med hiss, eller till fots för de modigaste.

St. Michael's Church saker att göra i Hamburg
Saint-Michel kyrka © Pierre Violet

Förundras över Miniatur Wunderland

Modellälskare, vi ger dig ett möte kl miniatyr underland. I detta utrymme kan du upptäcka tusentals städer och rekonstruktioner i miniatyrmodeller. Höjdpunkten i utställningen, missa inte delen tillägnad modelljärnväg. Ta dig också tid att beundra modell av hamburg för en stadsrundtur i miniatyr.

Miniatur Wunderland att göra i Hamburg
Miniature Wonderland © Mood Pictures – stock.adobe.com

Ta en promenad i den botaniska trädgården

Om du letar efter en trevlig promenad att göra i Hamburg rekommenderar vi Botaniska trädgården. Mellan rosenträdgård, japansk trädgård, sjö och vattenstrålar, det är vackert anlagd. Du kan också komma på kvällen där det regelbundet anordnas konserter!

Hamburgs botaniska trädgård
Hamburgs botaniska trädgård © Creatiberia

Besök Kunsthallen

Konsthallen är en konstmuseum som kommer att kasta dig in i hjärtat av 700 år av konsthistoria i Europa med olika större verk. Konstälskare, observera att det finns fem konstmuseer i Hamburg och du kan komma åt alla fem med ett kort, Kunstmeile.

Konstmuseet Kunsthalle
Konstmuseet Kunsthalle © Starpics

Följ i Beatles fotspår i red light district

De Reeperbahn är en stadsdel där barer, restauranger, erotiska klubbar och nattliv. Det är hem för några av Hamburgs berömda musikklubbar och är mest känt för att vara där The Beatles gjorde sin första inspelning och startade sin internationella karriär på 1960-talet.

Reeperbahn-distriktet
Reeperbahn-distriktet © ilolab – stock.adobe.com

Besök Emigrationsmuseet

En annan intressant plats att göra i Hamburg, Emigration Museum fördjupar dig i berättelsen och det dagliga livet för dem som gav sig ut till Amerika från hamnen i Hamburg. Du hittar också ett undersökningscenter i detta museum, samt passagerarlistor.

Emigrationsmuseet i Hamburg
Emigrationsmuseet © CHROMORANGE

Upptäck stadshuset

Med sin nyrenässansarkitektur är stadshuset i Hamburg en av de byggnader som du inte får missa. Byggd i slutet av 19e århundradeär det möjligt att upptäcka interiören av denna magnifika byggnad under guidade turer på tyska eller engelska.

Hamburgs stadshus
Hamburgs stadshus © anamejia18

Shopping i centrum

För shopping, ta en kaffe eller äta i stadens centrum, råder vi dig att ta dig till rue Mönckeberstrasse. Mellan butiker av alla slag, kaféer och restauranger kan du koppla av några steg från stadshuset.

Moenckebergstrasse
Moenckebergstrasse © Staro1 / Wikipedia Commons

Upptäck hallen i Elbphilharmonie

De kvartal HafenCity är en gammal del av hamnen som är vackert renoverad. Hallen för Elbphilharmonie ligger i hjärtat av detta distrikt. Med hans unik arkitektur Elbphilharmonie, som består av ett gammalt lager i rött tegel och en glasskiva, är en av Hamburgs moderna byggnader som du måste se.

Elbphilharmonie att göra i Hamburg
Elbe Philharmonic © Sina Ettmer

Ät fisk på Fischmarkt

Fischmarkt är den Hamburgs äldsta marknad och ett perfekt ställe för lunch med fisk eller en tysk specialitet. Du hittar färska produkter, tillagade rätter men också souvenirer och en vänlig atmosfär.

Den berömda fiskmarknaden i Hamburg
Den berömda fiskmarknaden i Hamburg © NEWS&ART

Promenera genom stadsdelen Eppendorf

Om du letar efter ett ställe där det är bra att strosa rekommenderar vi stadsdelen Eppendorf. Med många grönområden, kaféer, restauranger och en chic atmosfärden är idealisk för att ta en paus.

Stadsdelen Eppendorf
Distriktet Eppendorf © Carl-Jürgen Bausch

Användbar information

För att förbereda din vistelse i Hamburg, här är lite praktisk information:

  • Hur man kommer dit : Du kan ta ett direktflyg från olika städer i Frankrike eller nå Hamburg med tåg, byta i Köln.
  • Hur man tar sig runt : Att ta sig runt i Hamburg är lätt med ett välutvecklat tunnelbane-, spårvagns- och bussnät.
  • När ska man gå : rådfråga vår klimatprognos varje månad för att veta vilken som är den bästa perioden.
  • Formaliteter: Du behöver bara en giltig legitimation för att resa till Tyskland som fransman.
  • City Pass : För den tid du väljer, med eller utan transport, tveka inte att ta stadskortet som passar dig bäst för att dra nytta av många rabatter under dina besök.

Du har nu ett urval av de viktigaste sevärdheterna att göra i Hamburg. Om du också letar idéer att fortsätta din resa i Tysklandkan du till exempel välja en helg i Berlinbege dig mot norra Tyskland eller gå med i danmark.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *