Upptäck Kykladerna genom 6 öar (från Mykonos till Santorini)

För dem som kommer att dra nytta av de goda planerna är ett dyk i Egeiska havet viktigt för att hitta ön Kykladerna som motsvarar dem. Om du redan har tagit en titt på vår Grekland reseguidelåt oss nu uppehålla oss mer vid 6 öar i Kykladerna.

de norra kykladerna

1. Mykonos för festfolk

Mykonos är för Egeiska havet vad Ibiza är för Medelhavet: en festplats. Tidtabellen består av två delar. Semesterfirare njuta mycket vackra stränder från Mykonos dagen för att sedan gå med barer och klubbar att dansa hela natten och träffa jetsetet där. Resenärer som letar efter äkthet kommer att söka en annan destination i Kykladerna. Faktum kvarstår att Mykonos är en viktig bas i Egeiska havet. Vissa bäckar skulle fortfarande förbli outforskade…

Kykladerna, Mykonos Island
Mykonos för festfolk

centrala Kykladerna

2. Amorgos för vandrare

De som hämtar inspiration från sina semestrar på bio kommer inte att leta längre än till Amorgos. Det är här som Luc Besson spelade in de första scenerna av Le Grand Bleu. Ön avgränsas av branta kuster och klippor. Amorgos är en vild bas som inte kommer att tillfredsställa fans av ledighet som letar efter långa stränder. Vandrare kommer att korsa steniga markerade stigaravbruten av autentiska byarav fornlämningar och kloster.

Kykladerna, île d'Amorgos
Amorgos för vandrare

3. Naxos för familjer

Den största av de kykladiska öarna kombinerar alla fördelar som familjer letar efter för att ha en bra semester. Hon har långa sandstränder, vandringsleder, grönområden mer än någon annanstans i Kykladerna. Föräldrar kommer inte behöva dra en gräns under deras önskan att fly tack vare ett inland rikt på landskap att utforska. Barnen kommer att komma nära olivträd, grönsaksträdgårdar, fruktträdgårdar och förfina sin kulinariska kultur.

Kykladerna, ön Naxos
Naxos för familjer

4. Paros för kitesurfare och dykare

Grannen till Naxos välkomnar i allmänhet förbipasserande turister som stannar till där innan de tar en ny båt och når sin sista ö. Däremot lämnar idrottarna sitt bagage och tar ut sin utrustning till njuta av vattenaktiviteter. Havsbotten njuter dykare medan vindsurfare och kitesurfare förvandla vinden till en allierad för att tämja vågorna.

Konstälskare kompletterar profilen för turister i Paros. De kommer för att upptäcka Paros berömda marmordär mästerverk som Venus de Milo har ristats.

Kykladerna, ön Paros
Paros för kitesurfare och dykare

de västra kykladerna

5. Sifnos pour les gourmands

Bland de otaliga öarna kommer Sifnos att mätta resenärers magar. Gourmeter lägger ner sina resväskor för att smaka på de många specialiteterna. Dess välsmakande kök avtrycker smaker av dess östra grannar. På menyn: turkisk läckerhet, kaprissallad, lokal getostsallad kallad xynomyzithra, lammgryta med vin och dill (mastellon)…

Ön Sifnos är rekommenderas även för keramikälskare som hon är expert på. Amatörfotografer kan dröja framför de 300 kyrkorna på ön. Observera att många fransmän redan har siktet inställt på denna lilla ö som fortfarande är bevarad från massturismen.

Kykladerna, ön Sifnos
Sifnos pour les gourmands

de södra kykladerna

6. Santorini för älskare

Det är en klyscha med goda skäl. Panoramat som erbjuds av Santorini förvandlade ön för länge sedan, som en favoritdestination för smekmånadsresenärer. Santorini är utan tvekan den mest kända kykladiska ön. Dess skönhet bidrar till stor del till dess ryktbarhet, särskilt som dess berömda vita byggnader med midnattsblå kupoler representerar generellt den bild vi har av Grekland.

För att se dem måste du landa på Santorini, för att klättra på klipporna på en gammal vulkan som uppslukades för 3500 år sedan. Sommarbesökare kommer att ta sig tid att upptäcka denna fascinerande geologiska historia genom att närma sig de svarta sandstränderna.

Kykladerna, ön Santorini
Santorini för älskare

LÄS ÄVEN : Vad ska man se och göra i Santorini? Våra viktiga besök!

Kykladerna, varje ö har sitt eget nöje

Som du utan tvekan har förstått erbjuder varje ö sin del av överraskningar och upptäckter enligt resenärernas helt olika smak. Nu är det upp till dig att hitta din, bra tänkt!

Et om du är ett fan av de grekiska öarnalämna inte utan att ha varit en resa till Kreta.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *