12 idéer för promenader runt Lyon (att göra med familjen eller inte)

Vi älskar staden Lyon för dess arkitektur, dess dynamik, dess kultur och dess gastronomi. Gallernas huvudstad är också i sig en idealisk lekplats för att promenera och känna historiens puls slå i hjärtat av de livliga rusherna. Men ibland, det är naturen och flykten vi behöver. Om du är i det här fallet, läs följande artikel noggrant och gör ditt val bland dessa tolv promenader runt Lyon ! Och vi pratar om promenader istället lätt (några kilometer) som möjligen kan göras som en familj, och inte stora vandringar.

Nå toppen av Mont Thou

Vi börjar med en liten stigning för att värma upp lederna. Bestigningen av Mont Thou är en klassiker för stadsbor som vill behålla sin fysiska kondition och värma upp låren inför sommaren. Framför allt, Mont Thou erbjuder ett unikt panorama över staden Lyon och Alperna hägrar i fjärran!

Toppen av Mont Thou
Toppen av Mont Thou © Jérôme Bouche

Promenera i den stora parken Miribel Jonage

Om du älskar natur och vatten är den stora parken Miribel Jonage definitivt en dagsutflykt. Runt om lac central, kan du träna mountainbike, observera fauna och flora eller prova på paddleboard. Och naturligtvis stranden av sjön kommer att vara idealiska för promenader rensa huvudet helt.

Den stora parken Miribel Jonage
Grand Parc of Miribel Jonage © Gerald Villena

Ta en rundtur i Lacroix Laval-parken

Med dess 115 hektar, Lacroix Laval Park erbjuder ett brett utbud av miljöer för nyfikna vandrare. Välstrukturerade formella trädgårdar, stora öppna ängar, små stigar som går genom skogen eller t.o.m. Fitness spår för idrottare finns det något för alla!

Slottet Lacroix Laval park
Slottet i parken Lacroix Laval © mat

Leta efter den blå sjön Ambérieu

Låt oss vända oss till Pérouges, dess platta skogsterräng och dess mysterier. Den blå sjön Ambérieu visar sig verkligen en nästan magisk blå färg, mellan turkos och marin, och beundransvärt framhävd av den omgivande vegetationen. En av de mest fantasmagoriska promenaderna runt Lyon!

Den blå sjön Ambérieu
Den blå sjön Ambérieu © Bouchardcarole / Wikipedia commons

Klättra till Pilats krön

Ungefär en timme från Lyon går vi in ​​i Pilat regionala naturpark. I orörd natur civilisationen, råder vi dig att ge dig av i din egen takt mot åsarna. Du kommer att korsa byarna Malleval eller Pélussin om du gör den stora turen, men det är också möjligt att ta bara några kilometer av dessa stigar som bildar duken på en av de vildaste promenaderna runt Lyon!

Byn Malleval
Byn Malleval © Maxime

Ge dig ut på vinvägen Beaujolais

Beaujolais vinväg är förstås en långväga vandringsled. Men det är fullt möjligt att ta din bil och gå direkt till en av dessa autentiska byar bara för att tillbringa en eftermiddag där. Vi tänker särskilt på Oingten av de orörda städerna som är hem för några av de mest idylliska promenaderna runt Lyon!

Går runt Lyon i Oingt
Promenad i Oingt © Gael Fontaine

Vänd runt Lake Ternay

Staden Lyon ligger i hjärtat av ett tätt hydrografiskt nätverk och erbjuder därför vandrare många destinationer vid sjön perfekta för promenader. Lake Ternay, inte långt från Annonay, är alltså krökt med en väg vid vattnet som tar dig under lövverket av majestätiska cedrar i Libanon, medan erbjuder dig magiska utsiktspunkter över sjöns lugna vatten. Att göra absolut!

Lac de Ternay med ett barn (nära Annonay)
Lac de Ternay (nära Annonay) © leszed.com

Ta en promenad i Pérouges

När du frågar en lokal vad det är för promenader runt Lyon du inte får missa, kommer han nästan alltid att nämna byn Pérouges. Atmosfären som genereras av de gamla stenarna är särskilt gynnsam för den lugna promenaden och du kommer också att ha möjlighet att piggna till i slutet av dagen med en utsökt sockerpaj, en lokal specialitet!

Byn Perouges
Byn Pérouges © Aurélien Antoine

Slinga genom Glay Quarries

På bara 3,5 kilometer och in mindre än en och en halv timme, är det möjligt att ladda batterierna enkelt i Glay stenbrott. Sajten erbjuder båda fantastisk utsikt över Beaujolais vingårdar och passager så nära de autentiska gyllene husen som möjligt. En vacker och tillgänglig promenad!

Glays karriärer
Glays stenbrott © Ricochet64

Gör bestigningen av Mont Brouilly

Mont Brouilly är en av dess mest kända promenader runt Lyon, som erbjuder flykt, skönhet och avkoppling på samma gång. Till fullo Beaujolais terroirkan vi njuta av vinstockarna men också den rena luften och lugnet i denna viktiga stigning i regionen.

Utsikt över Mont Brouilly
Utsikt över Mont Brouilly © Gael Fontaine

Andas runt Lac des Sapins

En annan sjö, orörd natur och en idyllisk miljö för familjen vad gäller älskare. Dessutom görs rundturen i Lac des Sapins på bara en timme med sin 4,5 kilometer utan svårigheter. Resten av dagen råder vi dig att sitta ner och bara lyssna på tidens gång!

Lac des Sapins bland promenaderna runt Lyon
Sapinsjön © Gael Fontaine

Från Bellecour till Île Barbe

Från det berömda torget till denna lilla ö, Saone reser nästan 9 kilometer. Det är därför en stig mer lämpad för vandrare än för vandrare. Men vi kunde inte utesluta denna promenad från vår lista, som den är perfekt för promenader direkt från stadens centrum och gradvis fördjupa dig i lugnet i en återupptäckt natur! Speciellt eftersom det fortfarande är väldigt enkelt med tanke på bankernas utveckling och bristen på höjd.

Barbe Island i Lyon
Ile Barbe i Lyon © beatrice prève

Dessa promenader runt Lyon är nästan självklara för lokalbefolkningen, som tycker att den regelbundna vilan är nödvändig för alla permanenta stadsbor!

Turister kommer först för att se stadens skönhetermen väldigt snabbt kommer de att lockas av dynamiken i den omgivande regionen. Och vi försäkrar dig om att det inte finns någon brist på aktiviteter att göra, så planera in tid för besöka Lyon och dess omgivningar !

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *