Vad ska du göra i Frankfurt under din vistelse? Här är 13 idéer!

Stort finanscentrum i EuropaFrankfurt är inte nödvändigtvis den första staden man tänker på besök i tyskland. På sidan av huvudflodenFrankfurt am Main (mer känd som Frankfurt) är en mångkulturell stad som erbjuder många alternativ för sina besökare. Mellan skyskrapor, museer et historiska centrumupptäck våra 13 idéer att göra i Frankfurt under din nästa vistelse!

Promenera genom Frankfurts historiska centrum

Om Frankfurt nästan totalförstördes under andra världskriget, byggdes det mesta av dess historiska centrum om på samma sätt och är ett av de måste att upptäcka i denna stad. Perfekt för att börja ditt besök i Frankfurt, den stadsdelscentrum-Alstadt är idealiskt besökt när du promenerar och låter dig upptäcka viktigaste sevärdheterna i staden.

Upptäck Frankfurt
Upptäck Frankfurt © Lotharingia

Utforska Römerbergstorget

Med dess korsvirkeshusRömerbergstorget är den hjärtat av den historiska stadskärnan från Frankfurt. Detta torg är hem för rådhuset, byggt 1405, samt rättvisans fontän. Om du vill ha en typisk Frankfurt-bild har du kommit till rätt plats på detta torg.

Römerbergstorgets hus
Husen på Römerbergstorget © Gwenaelle.R

Klättra till toppen av Main Tower

Omissat att göra i Frankfurt, vi rekommenderar att du går upp till Utsiktsplattform för huvudtornet. På nästan 200 meters höjd kan du dra nytta av en panoramautsikt över staden. Observera att denna skyskrapa är den fjärde högsta byggnaden i Tyskland. Om du vill unna dig en paus på toppen av Frankfurts huvudtorn, låter restaurangen på ”Main Tower” dig äta en måltid med utsikt.

Klättra till toppen av Main Tower (till vänster på bilden)
Klättra till toppen av Main Tower (till vänster på bilden) © JFL Photography

Låt dig inspireras på Museum of Modern Art

Frankfurts museum för modern och samtida konst presenterar en av de de viktigaste samlingarna av samtidskonst i Europa. Från Andy Warhol till Roy Lichtenstein, upptäck några verk av stora konstnärer inom modern konst. Observera att Museum fur Moderne Kunst också är känt för sitt magnifik arkitektur i form av en triangel.

Museum of Modern Art i Frankfurt
Musée d’art modern © Daviidos / Wikipedia Commons

Besök Saint-Barthélemy-katedralen

Saint-Barthélemy-katedralen är känd för att ha varit platsen för valet av kejsare från 1356 sedan från deras kröning från 1562. Byggd mellan de 13e och den 15e talet, det är den största kyrkan i Frankfurt och dess besök är värt en omväg. Var noga med att klättra till toppen av katedralen för en fantastisk utsikt över staden.

Frankfurts katedral
Frankfurts katedral © helenedevun

Smaka på äppelvin på en taverna i Sachsenhausen-distriktet

Typisk dryck för regionen och särskilt populärt i Tyskland, serveras äppelvin traditionellt i Frankfurt krogar. Om du inte får missa under din vistelse råder vi dig att bege dig till Sachsenhausen-distriktet där du hittar många tavernor och pubar för att njuta av ett glas äppelvin.

Sachsenhausen-distriktet att göra i Frankfurt
Sachsenhausen-distriktet © Marius

Delta i en föreställning på Frankfurt Opera

Frankfurtoperan är en av de vackraste teatrarna i Tyskland. Alte Oper, som invigdes 1880, skadades sedan av krig och brand innan den återuppbyggdes 1981. Tveka inte att konsultera programmet innan din resa för att boka en fantastisk musikalisk kväll.

Frankfurt Opera
Frankfurt Opera © markus thoenen

Besök Goethes hus

Litteraturälskare, vi råder er att besöka Goethes hus. En stor författare i Tyskland, Johann Wolfgang von Goethe föddes i Frankfurt och du kan upptäcka hans hus som byggdes om helt efter kriget. Bli inspirerad i hans studie och lär dig mer om författaren genom många originalföremål av konstnären.

Goethes hus
Goethes hus © Dontworry / Wikipedia Commons

Upptäck den botaniska trädgården

Med ungefär 6 000 olika arter Frankfurts botaniska trädgård kommer från hela världen och är ett måste om du älskar naturen. Mellan växthus och friluftsutställningar, vandra över mer än 200 000 m² och ta dig tid att strosa bland tropiska växter och magnifika blommor.

Frankfurts botaniska trädgård
Frankfurts botaniska trädgård © Pixabay

Besök St. Paul’s Church

St. Paul’s Church är en viktig byggnad i Tyskland sedan den var säte för det första tyska parlamentet år 1848 och värd många politiska möten majors. Idag används den för utställningar och evenemang och du kan besöka den varje dag.

St Pauls kyrka
St. Pauls kyrka © Andreas Praefcke / Wikipedia commons

Drick glögg på julmarknaden

I Tyskland är julmarknader en riktig institution. Om du är på landet i december är den i Frankfurt ett måste. Mellan dekorationer, gastronomi, glögg eller hantverk kommer du att fördjupas i hjärtat av den traditionella julstämningen till glädje för både unga och gamla.

Julmarknad i Frankfurt
Julmarknad i Frankfurt © Marc

Upptäck Frankfurt Zoo

Med sina björnar, pingviner och krokodiler är Frankfurt Zoo ett oförglömligt besök för barn. Den näst största djurparken i Tyskland, denna djurpark är hem för runt 450 djurarter annorlunda.

Frankfurt Zoo
Frankfurt Zoo © Mike Peel / Wikipedia Commons

Besök Senckenbergs museum

Senckenbergsmuseet är känt för att hysa en av de viktigaste samlingarna av dinosaurieskelett från Tyskland. Naturhistoriska museetden visar också ett stort antal föremål och fossiler.

Senckenbergsmuseet
Senckenbergsmuseet © ines39

Användbar information

Här är vår praktiska information för att organisera din vistelse i Frankfurt:

  • Hur man kommer dit : Frankfurt ligger nära den franska gränsen. Du tar dig enkelt dit med flyg, tåg eller bil.
  • Hur man tar sig runt : Tunnelbana, spårvagn eller buss, det är väldigt lätt att ta sig runt i Frankfurt. Observera att biljetter i allmänhet köps direkt på plattformarna.
  • Klimat : konsultera klimattrender månad för månad.
  • Formaliteter : En giltig identitetshandling räcker för att komma in i Tyskland som europé.
  • City Pass : För en eller två dagar, tveka inte att skaffa Frankfurt-kortet som låter dig dra nytta av gratis transport och många rabatter på museer.

Frankfurts måsten… och efteråt?

Efter ditt besök i Frankfurt har du en mängd möjligheter att fortsätta din resa till Tyskland. Vi rekommenderar t.ex. upptäck KölnHeidelberg eller ta din tid längs den romantiska Rhen.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *