Varför besöka Florida? Städer, stränder och krokodiler!

När vi pratar om Florida tänker vi vanligtvis på Miami, dess stränder under kokospalmen, dess sol. Ett berättigat vykortslandskap, förvisso, men Florida är inte begränsat till det. Varför besöka Florida? Denna 700 kilometer långa halvö, mellan Atlanten och Mexikanska golfen, har en hel rad landskap och aktiviteter att erbjuda. Och om livet där inte är riktigt billigt, vet att det är fullt möjligt att hitta billiga flyg till Florida på webben.

Varför besöka Florida? Upptäck Miami, den färgstarka staden

Omöjligt att nämna Florida utan att nämna Miami. Smeknamnet ”Gateway to the Americas”, staden är hem för ett mycket stort latinosamhälle, vilket ger staden en speciell atmosfär. Det bör noteras att endast 370 kilometer skiljer Miami från Havanna, Kubas huvudstad.
Utöver det utmärker sig Miami framför allt genom sin bling-bling-sida. Palmer, lyxbilar, solbrända tjejer i bikini… Klyschan finns där. En kort rundtur i de lyxiga butikerna i Coconut Grove kommer att övertyga dig.
Mest Keys skärgård och Everglades nationalpark kommer att ge dig en helt annan syn på Florida.

Miami Beach i floride
Miami Beach ©tammon

Everglades: akta dig för krokodiler!

Varför besöka Florida? Om du gillar lite vildare land, dra nytta av din resa för att upptäcka den lokala faunan. Särskilt i de berömda Everglades. Det perfekta sättet att ta sig an denna sumpiga region är att unna dig en kort rundtur i en luftbåt, denna svävare utrustad med en stor propeller på baksidan. Där, med lite tur, du ska kunna se krokodiler och alligatorer. Frossa garanterat!

varför besöka florida
Alligator i Everglades ©ataribravo99

Orlando, Disneys hemland

För basketfans är namnet Orlando oundvikligen kopplat till det berömda Magic-laget. Men idag är staden Orlando särskilt präglad av fritidsanläggningens närvaro Disney World – och parken Universal Studiosson rektor samtidigt.
Walt Disney World Resort-området täcker ett område som är ännu större än staden Paris. Du kommer därför lätt att förstå detdet är väldigt lätt att tillbringa 3-4 dagar där med familjen. Å andra sidan, om du inte gillar överdriven konsumtion, undvik området och bege dig 90 kilometer längre österut, till Cape Canaveral.

Disneyworld i Florida
Disneyworld ©Craig Adderley

Varför besöka Florida? Att ta en resa till rymden

Efter stränderna i Miami, reptilerna i Everglades och Musse Pigg i Orlando, de centrum spatial de Cap Canaveral återigen erbjuder ett annat ansikte av Florida. Där kan du besöka NASA:s uppskjutningsbas och kanske se en rymdfarkost lyfta! Men se upp, på grund av den (mycket) höga närvaron är det bättre att boka din biljett i förväg!

decollage säkring
Uppskjutning av en raket vid Cape Canaveral ©DR

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *