De 10 vackraste platserna att se i Florens!

Florens är huvudstaden i Toscana, en region som anses vara den vackraste i Italien. Det är också den mest turistiska staden i landet med Rom et Venedig ! Det vore därför olyckligt att missa en sådan här resa, i hjärtat av renässansen, bara några timmars flygresa från Frankrike. Det finns så mycket att se i Florens att det kommer att ta dig mer än en helg till upptäck alla skatterna i denna toskanska stad!


Beundra katedralen Santa Maria del Fiore och Duomo

Underbart att se i Florens, besök katedralen Santa Maria del Fiore, den 4:e största katedralen i världen. I gotisk stil tog denna katedral designad av Arnolfo di Cambio ett sekel att bygga! Du kommer att ha möjlighet att se några verk, inklusive fresker av kupolen. Alla känner igen Florens tack vare dess berömda kupol som täcker stadens katedral. Kupolen färdigställdes under Medici, den stora beskyddarfamiljen i Republiken Florens.

→ Kontrollera datumen för en guidad tur på franska.

Santa Maria del Fiore-katedralen
Katedralen Santa Maria Del Fiore ©neirfy

Klättra Giottos Campanile

Campanile ligger också mycket nära Florens katedral. Detta torn reser sig till 84,70 meter i höjd. Du kan klättra de 416 trappstegen och därmed få tillgång till ett av de vackraste panoramabilderna i staden Florens!

campanile Giotto Florence
Le Campanile de Giotto ©Andrej Pidias

Traverser le Ponte Vecchio

Ponte Vecchio är en av de mest kända broarna i världen. Denna exceptionella bro, som sträcker sig över Arno, hade en mycket användbar funktion för Medici: det gjorde det möjligt att passera från Uffizierna till Pittipalatset eller Vecchiopalatset i full säkerhet. Idag är det känt för sina butiker, perfekt för shopping. De har faktiskt det speciella med skydd många smyckesbutiker på var sida om banan som förenar de två bankerna. Den toskanska regionen blomstrade på guldet den kunde utvinna under renässansen. Det är därför en lång tradition att juvelerare har kommit för att bosätta sig i Florens. Sedan Medici har de samlats på Ponte Vecchio. Gå och titta, och kanske kommer du att gräva fram den sällsynta pärlan som kommer att glädja dem runt omkring dig!

Florence Ponte Vecchio i färg
Ponte Vecchio i färg © adisa

Besök Palazzo Vecchio

Ett annat underverk att se i Florens: Palazzo Vecchio. På medeltiden var det i hjärtat av det politiska livet. Idag inrymmer det rådhuset, men en stor del är fortfarande öppet för allmänheten. Beläget på Piazza della Signoria, kommer dess arkitektur att fånga ditt öga med sina byggnader prydda med pannstenar och dess fantastiska 94 meter höga torn: Torre d’Arnolfo, som erbjuder en fantastisk utsikt över staden. Inuti finns en otrolig mängd renässansverk. Genom de olika rummen och kapellen kan du beundra målningar av bland annat Michelangelo, Vasari eller Donatello.

💡 Den här sidan är mycket populär bland besökare: så kom ihåg att boka din skip-the-line-biljett i förväg för att slippa köa vid entrén.

Michelangelos David (Florens)
Michelangelos David © leszed.com

Om du promenerar på Piazza della Signoria

Stadens nervcentrum, Piazza della Signoria, är ett måste att se i Florens. Under kejsar Hadrianus, ett stort spakomplex byggdes på den nuvarande platsen. Det var sedan ett bostadsområde under medeltiden, innan det blev stadens politiska centrum med byggandet av Palazzo Vecchio. Runt Neptunus fontän, det är hjärtat av Florens som slår: under hela året, och särskilt på sommarkvällarna, samlas lokalbefolkningen och turister här för att se artisterna sjunga en sång eller sätta upp en show för allmänheten.

fontaine Neptunus Florens
Neptunus fontän på Piazza della Signoria ©irisphoto2

Upptäck Palatine Gallery på Palazzo Pitti

Pittipalatset var hemmet för den store Medici: Côme, Pierre le Gouteux eller Laurent den storartade. Deras palats huserar nu galleriet Accademia (Palatine Gallery), ett museum som innehåller de vackraste dukarna från den florentinska renässansen. Stort museum i staden, dess besök är en fröjd av de enkla närvaron av de berömdaDavid” av Michelangelo.

🎟 Jämför inträdespriser på Palazzo Pitti och boka i förväg.

Palazzo Pitti Florens
Pittipalatset © neirfy

Förundras över Uffizigalleriet

Uffizigalleriet är ett exceptionellt museum, ett måste se i Florens. Konstmuseum, det ställer ut många verk från 1300-talet och renässansen: Masaccio, Fra Angelico, Leonardo da Vinci, Raphael, Michelangelo och många fler. Dessa enorma italienska konstnärer bjuder in till Uffizierna, också i sällskap med Vasari, Rubens eller El Greco. Det är särskilt i detta museum du kommer att se ”Venus födelse” av Botticelli.

→ Upptäck dessa mästerverk underen guidad tur med en engelsktalande guide (med prioriterad åtkomst)

Uffizigalleriet Florens
Kontorsgalleriet ©dengsongquan

Promenera genom Boboli-trädgården

Boboli Gardens ligger i hjärtat av den historiska stadskärnan och är ett måste i Florens. Sann grön lunga av staden, det är den idealiska platsen att ta en paus mellan två besök. Dess 45 hektar grönska är prydd med historiska underverk. Bland de mest emblematiska hittar du den antika amfiteatern som uppfördes av Ramses II innan de transporterades till Florens av familjen Medici. Under hela promenaden kan du också se många fontäner, marmorstatyer, grottor m.m. Utan att rusa, planera minst 3 timmars besök!

🎟 Tillgång för att undvika kö vid diskarna: Boka nu !

Boboli trädgård
The Garden of Boboli ©neirfy

Shopping på San Lorenzo Market: Mercato Centrale

Florens har också många marknader som äger rum på florentinska gator eller torg. Den mest kända av dessa är utan tvekan San Lorenzo-marknaden, som ligger i stadens historiska område. Mercato Centrale gränsar till San Lorenzo-kyrkan och är den största i Florens, och den mest populära också. Här hittar du främst läder, perfekt för att ta med souvenirer från din vistelse. Men du hittar även fina middagsprodukter att äta i eller ta med. Framgång garanterad vid återkomst!

centrala marknaden Florens
Central Market © mkistryn

Ta till skyarna på Place Michel-Ange

I slutet av resan till Florens kommer en kort rundtur på stadens höjder att erbjuda dig ett exceptionellt panorama. Place Michel-Ange har utsikt över Arno och låter dig uppskatta Florens från en aldrig tidigare skådad vinkel. För att äta eller fräscha upp kantar flera barer torget. En välförtjänt paus efter timmars promenad!

Utsikt över Michelangelo-torget
Utsikt från Place Michel-Ange ©aaron90311

Användbar information

Vill du åka till Florens? För att se till att din vistelse blir lyckad ger vi dig vår praktiska information och bra tips:

  • Boende: Florens behåller en viktig turistroll. Detta bevisas av dess mycket kompletta hotellportfölj, där det finns många billiga boenden, i motsats till vilka det finns fantastiska 5-stjärniga palats till ett mycket högre pris! Även om rummen är legio i stadens centrum, det är bättre att inte boka i sista minuten under högsäsong, så många hotell tas med storm av turister från hela världen. Så tänk efter sök och boka ditt boende utan ytterligare dröjsmål.
    Glöm inte att du också hittar lägenheter att hyra i Florens, för praktiskt och ekonomiskt boende. Och för en ännu trevligare vistelse erbjuder lyxvillauthyrning i Toscana också stora möjligheter, runt Florens.
  • Turistbyrå : Den turistbyråns webbplats kommer också att ge dig bra information om staden.
  • Att ta sig till Florens: Florence Peretola flygplats tar emot flyg från alla större franska städer och många utländska städer. Det ligger nordväst om staden. Förutom taxibilar ger pendelbussar regelbundna förbindelser till stadens centrum.
  • Ta dig runt i Florens: Florens centrum är ett riktigt helvete för bilar. Det perfekta sättet att täcka den är därför till fots. Däremot kan bussnätet ibland spara tid. Tveka inte att låna ATAF:s orange bussar, som korsar Florens centrum. Observera att biljetter inte kan köpas på bussarna, utan snarare i varuautomater eller i tobaksaffärer.
  • Museer: För att slippa de oändliga köerna vid entrén till museerna råder vi dig att boka en hoppa över kön-biljett. Dessa finns till försäljning på de webbplatser som är specifika för varje museum eller direkt ici.
  • Trendiga barer och restauranger: Florens, och särskilt dess stadskärna, är fullt av ställen att smaka på italienska rätter. På stranden av Arno för en snabb och billig middag, eller på gatorna i centrum för mer utarbetade menyer. Alternativet ”aptitretare”. (allt-du-kan-äta buffé med en drink) är också mycket intressant och vänlig. Särskilt eftersom när bufféschemat väl är över förvandlas dessa restauranger ofta till trendiga barer eller nattklubbar.
  • Lyx: Många lyxmärken har en butik i Florens: Gucci, Armani, Versace för de mest kända. Du hittar alla dessa fantastiska designers på Via dei Tornabuoni.

Det väsentliga i Florens… och efteråt?

Florens är en av de vackraste städerna i Italien. Denna juvel i Toscana tar dig tillbaka i tiden, särskilt till hjärtat av renässansen. Och om du planerar att utforska Toscanaeller ens resa genom norra Italientveka inte att konsultera våra guider som kommer att vara till stor hjälp för dig under din vistelse. Viktigt för en lyckad resa!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *