Vad ska man göra i Finland på sommaren? Våra 10 viktiga besök!

Finland har två funktioner som lockar turister från hela världen: norrskenet och midnattssolen. Om polarnorrorna bara uppskattas på vintern, kommer sommaren att erbjuda dig de längsta dagarna i ditt liv ! Och den här säsongen har många fler överraskningar på gång. Vad ska man göra i Finland på sommaren? Upptäck våra 10 viktiga besök!

Ta en roadtrip i husbil över hela landet

Med dess stora öppna ytor och många naturparker, Finland är ett idealiskt land för roadtrips! Om du har en vecka eller två ledigt, fokusera på ett område. Om din tid är obegränsad, ta hela rundturen i landet. Att resa genom det vilda landskapet i en husbil är en idealisk aktivitet att göra i Finland på sommaren!

Roadtrip i Finland
Ta en roadtrip i Finland © nblxer

Plocka vilda bär i skogen

Mer än 70 % av Finlands yta är täckt av skog. På sommaren kan bär och svamp plockas fritt tack vare ” allas rätt », ett juridiskt koncept för tillgång till naturen som är specifik för länderna i Nordeuropa. I södra Finland, välj hjortron från mitten av juli. I norra Finland är det nödvändigt att vänta till början av augusti.

Plocka hjortron
Plocka hjortron © Kekyalyaynen

Se en film under midnattssolen i Sodankylä

Sedan 1986 har Midnattssolsfestival, skapad av Aki och Mika Kaurismäki och Peter von Bagh, hålls varje år i Sodankylä i Lappland. Filmer av kända finländska och utländska filmskapare visas under överraskande midnattssolfenomen. En unik upplevelse att göra i Finland på sommaren!

midnattssol i finland
Beundra midnattssolen © Jana

Släpp loss i en stuga vid sjön

Så fort de har semester drar finländarna massvis ut på landsbygden. Att bo i en stuga låter dig ladda batterierna, fly från stadens vardag. Saker att göra i Finland på sommaren: gilla dem, njut av de långa nordiska sommardagarna omgivna av natur. Fiska, vandra, samlas eller koppla av, det viktiga är att släppa taget!

💡 TIPS: Filtrera din boendesökning vid bokning med alternativet ”Chalet”..

Stuga i Finland
Tillbringa tid i en stuga © Emoji Smileys People

Upptäck de vackraste monumenten i Helsingfors

I den finska huvudstaden gnuggar jugendarkitekturen sig underbart med de största formgivarnas skapelser. Några byggnader som inte får missas under ett besök i Helsingfors :

  • Olympiastadion
  • Amos Rex kulturcentrum
  • De centrala raserna
  • Tystnadens kapell
  • Oodi centralbibliotek
  • Den monolitiska Temppeliaukio kyrka
  • Finlandia hus
  • Le Monument Sibelius
Helsingfors att göra i Finland
Helsingfors © Scanrail

Fira midsommar på en kryssning på Östersjön

I Finland är midsommar en nationell helgdag. Markör för sommarsolståndet, den har all sin betydelse i detta land som känner midnattssolen. I slutet av juni firar finländarna med vänner och familj. Av stora brasor tända vid stranden av sjöar och hav kan ses på en kryssning tillägnad denna semester.

Fira midsommar i Finland
Firar Saint John © Gennady Kurushin

Strosa genom gamla stan i Borgå

Mindre än en timmes bilresa från Helsingfors är ett besök i Borgå ett måste i Finland på sommaren. Detta populär turistattraktion härstammar från medeltiden. Varje synvinkel är ett vykort tack vare de små färgglada trähusen med sin obestridliga charm! Dess kullerstensgator och blommiga gator, dess designbutiker, antikaffärer och dess kaféer och tesalonger förtar inte den varma atmosfären i gamla stan.

Borgå
Borgå © Studio Fenkoli

Bada i en av de 188 000 sjöarna

På grund av sitt svindlande antal sjöar har Finland fått smeknamnet ”de tusen sjöarnas land”. Och en av sakerna att göra i Finland på sommaren är såklart att simma i deras uppfriskande vatten. Det är en av finländarnas favoritaktiviteter. Och för att dra full nytta av det kan du göra en bastu uppströms !

simma i en sjö i Finland
Simma i hjärtat av naturen © Andrey Bodrov

Lär dig att stå upp paddla i Helsingfors skärgård

I Finska viken består Helsingfors skärgård av mer än 150 öar. Det är trevligt att paddla där, stående på din bräda, såväl som i huvudstadens inre nätverk av floder och sjöar. Boka en utflykt med en instruktör för att upptäcka de vackraste platserna. Längre norr om landet kan du också bo denna upplevelse under midnattssolen mitt i en Lapplandssjö : en oförglömlig upplevelse !

Helsingfors skärgård
L’archipel d’Helsingfors © Veronika Galkina

Gå tillbaka till barndomen i Muminvärlden

Kommer du ihåg muminerna? Dessa vänliga troll som ser ut som flodhästar skapades av finska Tove Jannson. På ön Kailo, nära Åbo, nöjesparken utsedd Till muminvärlden (Muminernas värld) är ett besök att göra i Finland för att tillbringa en fantastisk dag med familjen!

Muumimaailma att göra i Finland
Muminvärlden © moominmaailma.fi

Ces 10 måste-se-ställen att göra i Finland på sommaren övertygat dig om att boka din semester för den här säsongen? Allt du behöver göra är jämför flygpriser ! Och om dessa bilder har väckt din aptit, kolla in det alla våra artiklar om Finland.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *