Vad ska man göra i Faro och dess omgivningar? 12 besök som inte går att missa!

Algarves huvudstad, söder om PortugalFaro garanti a total förändring av landskap nära Frankrike. Traditioner, gamla stenar, gastronomi, turkost vatten, fina sandstränder… En perfekt cocktail för en förtrollad semester! Här är vårt urval av de 12 besöken att göra i Faro.

Utforska den muromgärdade staden och Cidade Velha

Faro är en muromgärdad stad som vi gillar dem. Trots dess väggar, staden är varm och välkomnande. Att promenera genom hjärtat av Cidade Velha, det historiska distriktet, är en verklig upptäckt för de flesta besökare. Många känner bara till Algarves huvudstad genom dess flygplats. Och ändå visar en enkel promenad i den gamla stadskärnan att det finns mycket att göra i Faro.

Faros befästningar
Faros befästningar © Matyas Rehak

Beundra utsikten från toppen av Sé-katedralen

Vet du att Faro har ett av de äldsta portugisiska monumenten i landet? det handlar om Se katedralen. Avsett att vara ett romerskt tempel, omvandlades det till en moské av morerna, för att senare omvandlas till en förstklassig katolsk byggnad. Missa inte att klättra i klocktornet. Från toppen, utsikten över staden och lagunen som omger den är hisnande !

Sé Cathedral saker att göra i Faro
Katedralen i Sé © Francesco Bonino

Besökare l’insolite Capela dos Ossos dans l’Igreja do Carmo

Igreja do Carmo är en kyrka med imponerande barockarkitektur toppad av två klocktorn. Inuti kan du beundra många gyllene änglar som vakar över byggnaden. Bortom skönheten i denna kyrka är det ett kapell, Capela dos Ossos, som ligger på baksidan, som lockar många nyfikna. Detta är en upptäckt lika ovanlig som dyster, eftersom detta kapell byggdes med ben och dödskallar, inbäddade i väggarna, från mer än 1 000 munkar. Ett spännande besök att göra i Faro som tenderar att demonstrera den jordiska förgängligheten!

Capela dos Ossos
La Capela dos Ossos © urs flueeler/EyeEm

Ha det bra på de paradisiska stränderna

Efter de kulturella upptäckterna av den charmiga staden Faro, är lite avkoppling på stränderna i staden och det omgivande området viktigt. Tack vare sin enorma lagun och dess många öar erbjuder Faro en mängd platser lika fantastiska som varandra, för en stunds ledighet i solen. Missa inte Praia de Faro, tillgänglig med buss eller bil, som häller sin gyllene sand över 5 km.

Faro strand
Faro Beach © Falk Lademann / Flickr

Beundra solnedgången över naturreservatet Ria Formosa

Om det finns en sak att göra i Faro så är det att utforska naturreservatet Ria Formosa. Belägen inom en lagun som sträcker sig över 60 km kustlinjedetta lilla ornitologiska paradis består av många öar, laguner och flodkanaler. Naturparken har också blivit vald bland Portugals 7 naturliga underverk! Vid solnedgången antar landskapen på Ria Formosa färger lika mjuka som de är överdådiga.

💡 Upptäck reservatet ombord på en miljövänlig båt (solenergi) och i sällskap med en guide (fransktalande) expert på miljöområdet.
👉 Mer info här.

Ria Formosa Portugal
Ria Formosa © DMAH

Upptäck de marina smakerna från det lokala köket

Upptäckten av Portugal görs inte utan en ordentlig provning av dess kök. Algarve är perfekt för att njuta av typiska portugisiska rätter och de som är mer specifika för regionen, resolut vända mot havet. På de typiska restaurangerna står skaldjur och fisk i rampljuset för att få det största nöjet för dina smaklökar.

Algarviansk mat
Det goda köket i Algarve © joserpizarro

Utnyttja sommarkvällarnas milda värme längs marinan

En av semesterns små nöjen är att strosa runt och njuta av den lokala atmosfären på kvällen. Som ett par eller som familj är staden Faro perfekt för detta. På sommaren kan du bege dig till marinan för en promenad med en glass i handen medan du tittar på barnen i lekområdena vid havet. Mellan restauranger, konserter och shower, sommarkvällar tar formen av en romantisk eller mer avslappnad promenad. Ytterligare en sak att göra i Faro som gläder unga och gamla!

marina att göra i Faro
La Marina © Matyas Rehak

Upptäck den typiska byn Tavira

Tavira, en liten stad som ligger 30 km från Faro, är en av byarna man måste se att se i Algarve. Korsas av Gilaofloden, Tavira behåller en atmosfär genomsyrad av portugisiska traditioner. Dess färgglada båtar framhäver husens obefläckade vita, ofta förstärkta med gyllene kanter.

tavira
Tavira © Val Thoermer

Låt dig ryckas med av lugnet i Cacela Velha

I registret över pittoreska byar, Cacela Velha, cirka tre mil från Spanien, är förmodligen en av de vackraste. Det är fortfarande en typisk vit by. Men det speciella är att husen också är prydda med en blå färg, vilket ger en förtrollande luft till hela den lilla staden. Ett måste för älskare av lugn och tradition!

Cacela Velha saker att göra nära Faro
Cacela Velha © F8studio

Känner mig som Robinson Crusoe på Ilha Deserta

Vem har inte drömt om att spela Robinson Crusoe en dag? Detta är vad den lilla Ilha Deserta, som ligger i parken Ria Formosa, erbjuder. Denna lilla oförstörda ö är ansluten med färja till Faro och har ingen infrastruktur, förutom en restaurang. Att tillbringa några timmar på Ilha Deserta innebär att vara på den sydligaste punkten av Portugal, med havet så långt ögat kan se som den enda bakgrunden.. En unik upplevelse att göra absolut i Faro!

💡 Gå ombord på en båt att upptäcka öarna Déserte och Farol i sällskap med en engelsktalande guide: ett av de vackraste naturområdena i Portugal.

Ilha Deserta till Faro
Öde ö © Gentian Polovina

Promenera genom trädgårdarna i Palacio de Estoi

Palacio de Estoi ligger bara 15 minuter från Algarves huvudstad och är ett av de viktigaste besöken att göra i Faro. Detta palats i rokokostil, nu förvandlat till ett hotell, är en av regionens pärlor. Du kan promenera genom dess prydnadsträdgårdar mitt i fantastiska azulejos som lämnar ingen besökare oberörd..

Estoi palats
Estoi Palace © sergojpg

Gå tillbaka i tiden vid de romerska ruinerna av Milreu

Den lilla staden Estoi är hem för ett annat underverk. Historiefantaster kommer att bli glada att upptäcka resterna av en romersk villa kallas Milreu. Dessa är de bäst bevarade romerska ruinerna i regionen med i synnerhet rester av mosaiker från IIe århundradet e.Kr. En historielektion i naturlig storlek som hjälper dig att bättre förstå regionens förflutna!

Romerska ruinerna av Milreu
De romerska ruinerna av Milreu © puckillustrationer

Det väsentliga i Faro och dess omgivningar… och efteråt?

Mellan kulturell upptäckt och avkoppling i solen (kolla klimatet innan du åker), en vistelse för att upptäcka Faro och dess omgivningar är löftet om en total frånkoppling från ditt dagliga liv. Så redo att ge dig ut på en vistelse i Algarves huvudstad? För att slutföra din resa, upptäck de andra underverken i Algarve och även se vår guide till den vackra staden Lagosbeläget inte långt från Faro.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *