Gå inte dit! Dessa 13 farligaste platserna i världen

Från dödskallarna från döda djur på fetischmarknaden i Togo till den svindlande vandringen i Spanien… till ett hemsökt hotell i Colombia, kära orädda resenärer, upptäck de 13 farligaste platserna i världen!

Prypiat, den radioaktiva övergivna staden, i Ukraina

Prypiat är utan tvekan en av de farligaste platserna i världen. Övergiven sedan dess kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl 1986, sprider staden fortfarande radioaktiva partiklar. Däremot erbjuder turistbyråer att besöka det!

Prypiat Tjernobyl
Övergivet sjukhus i Prypiat ©Belogorodov

Fetischmarknaden i Togo

Är du rädd för trollkarlsriter och voodoodockor? Så gå inte in Akodesséwa-distriktet i Lomé, huvudstad i Togo. Det är faktiskt känt för sina fetisch-kuriosa. Läskigt!

Voodoomarknad i Togo
Voodoomarknad ©sarlay

Death Valley, en öken i USA

Vi spelade in där den högsta temperaturen på jorden i juli 1913: 56,7°C. Endast indianfamiljer överlever där. På menyn: överväldigande hetta, platser som bebos av skallerormar, spindlar från svarta änkor och till och med skorpioner. Lycka till !

farlig dödsdal
Faroskylt vid Death Valley ©Katharina

Centralia, en spökstad i USA

Du vet Silent Hill, berömd fransk-kanadensisk skräckfilm och tv-spel? Så välkommen – eller inte – till staden som inspirerade den: Centralia, Pennsylvania. Elden brinner fortfarande där sedan branden i den underjordiska kolfyndigheten 1962.

vägen till Centralia
Centralias rutt ©Brandon Schultz

Caminito del Rey, en vandring som gör dig yr, i Spanien

Han var känd för att vara en av de farligaste platserna i världen innan den byggdes om 2015. Den 7,7 kilometer långa vandringsleden är dock fortfarande imponerande med sina klippvägar och hängbroar.

de farligaste platserna i världen
Caminito del Rey © joserpizarro

De sura sjöarna i vulkanen Dallol i Etiopien

Landskapen är hisnande men också särskilt farliga. Tillsammans med en lokal guide och en vaktmästare kan du utforska denna vulkaniska plats både av sällsynt skönhet och av stor fientlighet.

Dallol sjön farlig
Lake Dallol i Etiopien ©Magdalena Paluchowska

Queimada Grande, Snake Island i Brasilien

Dess koloni av giftiga ormar gör den till en av de farligaste platserna i världen. Ön Queimada Grande i Brasilien, med smeknamnet ”Snake Island” är det inte besöks endast av biologer och forskare för att studera lokala arter.

brasiliansk orm
Brazil Snake ©Miguelrangeljr / Wikipedia Commons

Alnwick-trädgården, gifternas trädgård i Storbritannien

Medan Poison Garden, gömd i trädgårdarna på Alnwick Castle, är öppen för allmänheten… men besökare är förbjudna att lukta, röra eller smaka på något av dess giftiga blommor och växter.

farlig giftträdgård
The Poison Garden ©Amanda Slater / Wikipedia Commons

Yungas Road, dödens väg i Bolivia

Smal väg vid sidan av en klippa, frekvent dimma, jordskred som kan inträffa vid dåligt väder… alla dessa parametrar gör det till en av de farligaste platserna i världen att köra runt på! En alternativ väg är nu möjlig.

route des yungas
Den farliga Yungas-vägen ©Agota Kadar

Katakomberna, ett ossuarium under staden Paris

30 meter under jorden sträcker sig katakomberna över mer än 300 kilometer. En liten del kan besökas officiellt, men entusiaster utforskar de delar som normalt är förbjudna ibland på egen risk.

Katakomberna i Paris
Paris-katakomberna ©Guy Bryant

Victoriafallen, en naturlig simbassäng i Zimbabwe

100 meter höga, Victoriafallen är imponerande och är säkert en av de farligaste platserna i världen att bada på. Endast tillgänglig i organiserade grupper, du kommer att simma i en naturlig poolbibehållen av en enkel naturlig kant.

Victoria faller
Victoriafallen ©Anna

Portaledge, en natt hängande på en klippa, över hela världen

Man måste vara hänsynslös för att våga tillbringa en natt inställd i tomrummet! I Peru eller Annecy kan du sova på en portalkant, provisorisk säng hängd av kablar och karbinhakar.

farlig portalkant
Portaledge på sidan av en klippa ©chrupka

Hotel Del Salto, en hemsökt byggnad i Colombia

Del Salto, ett före detta lyxhotell som vetter mot Tequendamafallen, övergavs på 90-talet. sägs vara hemsökt av de många människor som skulle begå självmord från toppen av sin klippa.

Hotel del Salto
The Leap Hotel ©ArthurAparicio / Wikipedia Commons

Vilka är de farligaste platserna i världen som du redan har besökt? Dela dina intryck i kommentarerna!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *