De 12 viktiga besöken att göra i Dresden, Tyskland!

Med hans arkitektur barockses många museer och det är annorlunda kulturella platser, denna stora stad i Tyskland är en fröjd för konst- och historieentusiaster. Dresden härjades av bomber 1945 och har sedan dess återuppbyggts på samma sätt och är idag en av de vackraste städerna i Tyskland. Att förbereda din resa till Tyskland från öst har vi förberett ett urval av 12 viktiga besök att göra i Dresden!

Promenera genom gamla stan

Första nödvändiga att göra i Dresden, den gamla staden är bara fantastisk. Mellan stil barock, historiska monument och gågator, en promenad i den gamla staden Dresden görs genom att promenera och ta dig tid att upptäcka. I den historiska stadskärnan kan du se stadens viktigaste monument innan du avslutar på Elbes strand.

Promenera genom hjärtat av Dresden
Promenera genom hjärtat av Dresden © art_zzz

Fördjupa dig i den barocka atmosfären på Zwinger

Ett annat måste, Zwinger är en uppsättning monument med barock arkitektur. Sedan terrass du kennel, utsikten är magisk och du är nedsänkt i barockatmosfären. Älskare av konst och historia, dessa byggnader är hem till olika museer med imponerande samlingar. Missa inte en konsert på terrassen, som under de tyska kungarnas dagar som brukade anordna fester på denna plats.

Den barocka atmosfären i Zwinger att göra i Dresden
Den barocka atmosfären i Zwinger © daliu

Se Raphaels Sixtinska Madonna

I palatset Zwinger, den Old Masters Picture Gallery är det museum som lockar flest besökare. Detta konstmuseum samlar en imponerande samling målningar och konstverk. Du kommer att hitta där särskilt en fantastisk galleri med italienska renässansmålningar inklusive den sixtinska madonnan, Rafaels världsberömda mästerverk.

Le Old Masters Bildgalleri
Old Masters Bildgalleri © Andreas Wecker / Flickr

Upptäck Residenzschloss

Tidigare kungliga kurfurstpalatset, Residensets slott förtjänar också ett besök både ute och inne där det finns magnifika museer. Som nästan alla monument i Dresden förstördes detta slott helt under bombningarna 1945 och återuppbyggdes på samma sätt.

Residenzschloss saker att göra i Dresden
Residenzschloss © Mattoff

Förundras över skatterna i Grünes Gewölbe-museet

Beläget i slottet, museet Grünes Gewölbe presenterar samling av skatter den största i Europa. Mellan guldsmedja och ädelstenar representerar den en stor konstsamling och förvånar besökarna. Missa inte det imponerande grönt valv rum som gav sitt namn till museet och presenterar omkring 3 000 skatter.

The Green Vault Room
Det gröna valvrummet © gruenes-gewoelbe.skd.museum

Gå längs Elbe

För en trevlig paus och att erbjuda dig magnifika vyer med lite perspektiv på Dresdens huvudbyggnader som konstakademin, råder vi dig att ta dig tid att promenera längs Elbe. För cirka 500 meter, den terrass de Brühl är en av lokalbefolkningens favoritpromenader och förtrollar turister.

Gå längs Elbe
Promenera längs Elbe © farbkombinat

Klättra till Frauenkirches kupol

Vårfrukyrkan är en av Dresdens mest kända byggnader. Byggd i 18e talet, sedan återuppbyggt efter andra världskrigets bombningar, är denna protestantiska kyrka stil barock med en 96 meter hög kupol. Under ditt besök råder vi dig att klättra på plattformen kupol ligger på 67 meter för en oförglömlig panoramautsikt.

Kupolen i Frauenkirche
Kupolen i Frauenkirche © cge2010

Gå på en föreställning på Semperoperan

Musikälskare, Semper Opera är en av de vackraste salarna i Tyskland. Byggd 19e talet av Gottfried Semper, Semperoper presenterar ett rikt musikaliskt program och spelar de största verken av klassisk musik. Om du gillar opera, tveka inte att konsultera deras program och boka en föreställning.

Dresden Opera
Dresden Opera © TTstudio

Upptäck fresken ”Fürstenzug”.

En annan viktig sak att göra i Dresden, Fürstenzug är en fantastisk fresk som ligger på en vägg i det kungliga palatset. Med cirka 25 000 brickor och 102 meter i längd är detta verk som berättar historien om kungarna av Sachsen fresk av porslin den största i världen.

Fürstenzug att göra i Dresden
Le Fürstenzug © Uwe

Njut av julstämningen på Striezelmarkt

Skapad 1434, den Dresdens julmarknad är och en av de vackraste och den äldsta i Europa. Om du besöker Dresden i december är ett besök på denna enorma traditionella julmarknad absolut omissad.

Dresdens julmarknad
Dresdens julmarknad © dtatiana

Besök den heliga treenighetens katedral

Hofkirche är en katolska katedralen byggdes den 18e århundradet med syftet att konkurrera med den enorma protestantiska kyrkan. Idag är katedralen för den heliga treenigheten en av de stora kyrkorna i Sachsen och ett besök som vi rekommenderar dig i Dresden.

Holy Trinity Cathedral i Dresden
Den heliga treenighetens katedral © Mistervlad

Besök Kunsthof-passagen i regnet

Slutligen rekommenderar vi att du tar dig tid att upptäcka Dresdens nya stad. Du hittar många byggnader med original arkitektur i Kunsthof-passagen. Missa inte det berömda musikaliskt blått hus. Dess särdrag är att spela en melodi med dess rännor och rör när det regnar. Ett besök att göra vid dåligt väder innan du tar sin tillflykt till ett av stadens många museer.

Dresdens blå hus
Maison bleue i Dresden © Tupungato – stock.adobe.com

Användbar information

Här är lite information som hjälper dig att organisera din vistelse i Dresden:

  • Hur man kommer dit : Du kan ta dig till Dresden med flyg eller tåg från Frankrike. Med flyg har du inget direktflyg men du kan välja att mellanlanda eller nå Dresden med tåg eller buss från Berlin.
  • Så här tar du dig runt: Spårvagns- och bussnätet är väl utvecklat i Dresden, så du kan enkelt ta dig runt utanför centrum där allt kan göras till fots.
  • När ska man gå : att konsultera klimattrender innan du planerar din vistelse.
  • Turistbyrå : Hitta all ytterligare information för att förbereda din vistelse i Dresden på den officiella hemsidan.
  • Formaliteter : En giltig identitetshandling räcker för att komma in i Tyskland för fransmän.
  • City Pass : Om du vill besöka flera museer råder vi dig att skaffa la Dresden museumskort som ger dig tillgång till många av stadens attraktioner under två dagar.

Det väsentliga i Dresden… och efteråt?

När du väl har besökt alla underverk att göra i Dresden, överväg att gå och upptäcka andra vackra tyska städer. Du befinner dig också på gränsen mellan Tyskland, Tjeckien och Polen. Så du har en mängd alternativ för att fortsätta din resa att upptäcka till exempel från Berlin, från Prag eller de Wroclaw.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *