Vad ska man se och göra i Collioure? Våra 12 viktiga besök!

I Pyrénées-Orientales finns en vacker stad vars charm har lockat och blidkat många resenärer. Staden Collioure och dess omgivningar, som ligger i utkanten av Côte Vermeille, är både ett överdådigt vittnesbörd om det förflutna, en exceptionell naturmiljö och ett perfekt område att koppla av. Här är vad du ska göra i Collioure för att få ut det mesta av det!

Upptäck Church of Our Lady of the Angels

Bara ett stenkast från vågorna, Vår Fru av Änglarnas kyrka verkar tveka mellan sin andliga laddning och att guida båtarna. Monumentet var verkligen först en ledstjärna innan konstruktionen av kupolen 1810 slutligen gav den sin religiösa invigning. Och älskare av bildkonst kommer också att kunna förundras över barockverken inrymda i dess majestätiska gamla stenar.

Vår Fru av änglarna i Collioure
Vår Fru av änglarna © miff32

Besök det kungliga slottet

På stranden av Baleta-viken håller en imponerande byggnad vakt. Det kungliga slottet vars konstruktion började på 1200-talet är oskiljaktigt från stadens turbulenta historia. Det kungliga slottet är ett residens för grevarna av Roussillon och sedan för kungarna av Aragonien, som används som fästning eller fängelse. Det är ett måste i Collioure för att förstå dess tumultartade historia.

Det kungliga slottet att göra i Collioure
Det kungliga slottet © vouvraysan

Samlas vid Saint-Vincent-kapellet

Saint-Vincent är stadens skyddshelgon och sägs ha blivit martyrdöd år 303 på holmen där ett kapell till hans minne nu står. Stenarna du kommer att se där restes 1701 och hysa hans reliker. En plats full av känslor, perfekt för att lugna ner! Vi råder dig också att trycka till slutet av piren för att upptäcka en magnifik utsikt över staden Collioure.

Saint-Vincent kapell
Saint-Vincent Chapel © Dan Tiégo

Ta en promenad i hamnen

Staden backas upp av bergen men den behåller blicken riktad mot havet. Hamnen är därför en plats som fortfarande leverdär vi träffar fiskarna som kommer för att deponera sin ansjovis i typiska småbåtar och skimrande. Om du inte vet vad du ska göra i Collioure en vacker solig dag, slå dig ner vid ett kafébord och låt dig gå och betrakta vågorna, avkoppling garanterad!

Hamnen i Collioure
Hamnen i Collioure © Brad Pict

Utforska de omgivande vikar med båt

Väl i hamn vore det synd att inte passa på att ge sig av på Medelhavets vågor. Båtuthyrningsföretagen är många och låter alla, erfarna eller oinvigda seglare, njuta av skönheten i Côte Vermeille. Mystiska små vikar, mjuka sandstränder, det finns mycket att upptäcka runt Collioureså ta dig tid!

Bäckarna nära Collioure
Bäckarna nära Collioure © mattcardinal

Betrakta utsikten från Collioure-kvarnen

Om det bara finns en sak att göra i Collioure för att ta en titt på staden, är det bra klättringen till kvarnen i Collioure. Fortfarande aktiv trots sina 700 år, själva bruket är värt en omväg men det är det framför allt panoramat som erbjuds dina ögon som borde förvåna dig. Klättringen är brant men väl värt det!

Collioures kvarn
Collioure-bruket © Niall

Lärande på Fort Saint-Elme

Liksom bruket, Fort Saint-Elme erbjuder en fantastisk utsikt över stadens omgivningar. Charles Quint sedan Vauban tog inte fel där eftersom båda förstod intresset av att förstärka dess befästningar på sin tid. Förutom utsikten kommer besökaren också att uppskatta museet i skydd av dess väggar som erbjuder ett fint exempel på en samling vapen från medeltiden och renässansen.

Fort Saint-Elme i Collioure
Le Fort Saint-Elme © Grigory Bruev

Ligg ute i solen på stränderna

Historiska Collioure är också en perfekt stad för älskare av ledighet vid havet. Staden och dess omgivningar räknas många stränder som lämpar sig för solbad. Den mest populära, Boramar och Saint Vincent, är också närmast centrum av staden. För mer lugn råder vi dig att flytta bort, särskilt mot stranden i Ouille. Om tillgången är lite svårare, är denna strand utan tvekan en plats att göra i Collioure absolut!

Boramar Beach
Boramar beach © vouvraysan

Upplev Saint-Vincent-festen

Mellan den 14 och 18 augusti tar staden på sig sina kläder för att hylla sin beskyddare. Fiskare målar om sina båtar att blända allmänheten med sina färger. När det gäller dansarna tränar de året runt för att erbjuda demonstrationer av sardana, den traditionella katalanska dansen, för besökarna. Många animationer förtrolla Collioure med sitt överflöd.

De katalanska båtarna i Collioure
Katalanska båtar © zoom56

Följ kustvägen

För att dra full nytta av kustens skönheter är att följa kustvägen ett av de val som absolut måste göras i Collioure. Genom att slingra sig mellan militära konstruktioner och naturliga geologiska formationer kommer du att upptäcka all rikedom av denna taggiga och råa kust som perfekt kännetecknar regionen.

Kuststigen
Kuststigen mellan Collioure och Argelès © william

Beundra de färgglada gränderna i Mouré-distriktet

När vi går i Mouré-distriktet, vi förstår genast vad som förförde de fauvistiska målarna som stannade till i Collioure. Mellan de tätt packade husen i de gamla kvarteren tävlar färgerna i gnistra och skimmer för att lysa upp gränderna. Badade i söderns generösa ljus erbjuder gränderna sedan överdådiga målningar till dem som vet hur man fångar deras skönhet. Det är inte för inte som mästare som Matisse eller Derain skapade några av sina verk här.

Collioures vackra gator
Collioures vackra gator © Brad Pict

Smaka på gastronomin i Collioure

Slutligen, om det bara finns en sak att göra i Collioure, kan det helt enkelt vara att slå sig ner på en liten restaurang och smaka på den lokala gastronomins underverk. Ansjovisen är förstås symbolen även från staden. Tillagad i filéer i olja eller helt enkelt avsaltad, den små blå fisken tillagas skickligt av lokalbefolkningen. Men vi råder dig också att göra det smaka på lokala vinervitt och rött, till skaldjursrätter eller till och med till den goda paellan!

Middag på restaurangen på kvällen
Middag på restaurangen på kvällen, med en fantastisk utsikt © Regine

Det väsentliga med Collioure… och efteråt?

Runt Pyrenéerna finns många intressanta platser tillgängliga för resenären. Det finns mycket att göra i Collioure men också i alla angränsande länder. Från Occitanien au Pays baskiskapasserar genom Katalonien, många karaktärsregioner erbjuder sina olika charm till alla profiler. Isolering i de vilda bergen, rika historiska besök eller hisnande naturskönhet … oavsett dina intressen kommer regionen att tillfredsställa dig!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *