Varför besöka Cypern, kärlekens ö?

Den har fått sitt namn till kärleksgudinnan, Afrodite, som en gång kastade sig på öns stränder… Idag, det är ett populärt resmål som en del av en resa till Medelhavet . Varför besöka Cypern? Garanterat sol och varmt klimat, rester av grekisk och bysantinsk historia, naturlandskap… En verklighet som bara försämras av den politiska situationen i landet, delat i två delar och vars norra del är under kontroll av den turkiska armén.

Varför besöka Cypern?

En vistelse på Cypern kan ordnas under en eller två veckor. Ön ligger inte särskilt långt från Frankrike och flera städer kan tjäna som utgångspunkt för att besöka landet beroende på vald krets. Du kan till exempel välja att landa i Larnaca eller Paphos, som båda har en flygplats dit flyg till Cypern anländer från övriga Europa.

chypre
Cyperns landskap ©dimitrisvetsikas

En ö delad i två

I huvudstaden Nicosia utspelas en stor del av resan till Cypern. Staden har många monument och stadsdelar att besöka absolut. Låt oss i den grekiska delen av staden citera till exempel Venedigs vallar, dörren till Famagusta eller Cyperns arkeologiska museum, en sann informationsgruva om landets och dess invånares historia. För att komma till den norra delen av staden, den turkiska delen, måste man korsa den gröna linjen, denna buffertzon ockuperad av FN-styrkor som naturligtvis påminner om situationen i Berlin i slutet av andra världskriget.

chypre
©dimitrisvetsikas

Religiösa monument på Cypern

I norra Nicosia kan man upptäcka rester av den turkiska eran av Cypern som Saint-Sophie-katedralen, ruinerna av Saint-Nicolas des Anglais-kyrkan eller Saint Catherine-kyrkan.
Från Nicosia fortsätter vi till staden Paphos som ligger i väster. Vi korsar för att komma dit tre ökendalar, där det finns nio listade bysantinska kapell som världsarv av UNESCO. Vi korsar därför Marathassas, Cedars och Pitsillias dalar. Det är därför du bör besöka Cypern!

kyrkan Cypern
Kyrka på Cypern ©dimitrisvetsikas

Strand och mat: varför du kommer att bli kär i Cypern

Arkeologiska monument är därför mycket många på Cypern, och de är lika många som fortsätter till staden Pafos. Men det har Cypern också fantastiska stränder att det vore synd att inte upptäcka lika bra som andra fritidsaktiviteter, barer, nattklubbar…

På Cypern är maten starkt influerad av greker och turkar. Vi finner därför en smart blandning av färska öprodukter – fisk i synnerhet – med olika grönsaker. Den turkiska traditionen är också väl representerad med ”mezze”-måltiderna som smakas på vissa restauranger. Dessa är små rätter, presenterade i stort antal, som kan liknas vid spanska ”tapas”. Du bör inte längre undra varför besöka Cypern efter detta!

genomskinligt vatten
Genomskinligt vatten ©dimitrisvetsikas

Billigt hotell på Cypern

Med start från östra delen av ön börjar du din vistelse på Cypern med Larnaca. En stad där du kan beundra många religiösa monument som den bysantinska kyrkan tillägnad Saint Lazare. Cypern är ett land där människor rör sig mycket. Det är därför nödvändigt att planera för en betydande boendebudget, om du inte väljer det boka hotell i sista minuten eller för att falla tillbaka på billiga rum på mellanklasshotell.

gränd
Gränd på Cypern ©Igor Starkov

Praktisk information

Vill du besöka Cypern? För att säkerställa en lyckad vistelse gör OK Voyage dig att dra nytta av dess praktiska information och dess goda planer.

  • Turistbyrå : den officiella webbplatsen förCyperns turistbyrå
  • Pass och visum : som medlem i Europeiska unionen kräver Cypern inte pass eller visum för medborgare i andra EU-länder som reser dit.
  • När ska man lämna? På grund av sitt exceptionella klimat kan Cypern besökas året runt. Vi kan dock rekommendera vår- eller höstsäsongerna för att undvika den mycket höga sommarvärmen.
  • Pengar och förändring : den cypriotiska valutan är euro.
  • Jet lag : Cypern ligger en timme före Frankrike och ändrar tid på vintern och sommaren i samma takt som Frankrike.

Transporter

  • Att ta sig till Cypern : Vi åker till Cypern med flyg eller båt för det mesta. Det är viktigt att se till att du anländer till en av landets lagliga åtkomstpunkter såsom flygplatserna i Larnaca eller Paphos.
  • Att ta sig runt på Cypern : Cypern är inte ett särskilt stort land, det är fullt möjligt att besöka det med bil. Detta gör att du också kan stanna lätt, så ofta som behövs för att beundra ett landskap eller en arkeologisk lämning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *