Vad ska man göra i Chamonix året runt? Här är 13 aktiviteter du måste göra!

Staden Chamonix är definitivt en av de Skidstationer Franska bland de mest besökta. För närheten av Mont-Blanc, Europas tak, naturligtvis, men inte bara! I hjärtat av Alperna, i korsningen mellan Schweiz, Frankrike och Italien, har staden ett exceptionellt läge, ett Naturlig miljö rik på sin mångfald och oöverträffade dynamik. Här är vad du kan göra i Chamonix under alla årstider!

Gå på Mont-Blanc-massivet

Chamonix är förstås först Mont Blanc. Och för de flesta turister som kommer att besöka den, det kommer att hända på vintern, på skidor. Men låt det vara sagt, det är lika trevligt att ge sig av till fots på sluttningarna av den som fortfarande är DET att besöka och göra i Chamonix!

Mont Blanc
Mont Blanc © Guillaume Besnard

🪂 Och för de mer äventyrligavad sägs om skärmflygning över Mont-Blanc? En exceptionell flygning över Mont Blanc med en avgång från Aiguille du Midi: du kommer därför att lyfta på en höjd av 3 842 m!
För lite snävare budgetar kan du också välja att ta av framför Mont-Blanc.

Ta linbanan till Aiguille du Midi

Om det finns en annan sida att göra i Chamonix som en prioritet, är det det Aiguille du Midi. Efter att ha tagit två på varandra följande linbanor och känt ditt hjärta slå snabbare och snabbare under klättringen, kommer du att upptäcka en hel exceptionell panoramautsikt över Vallée Blanche, Mont-Blanc och Alperna mer allmänt. Ej att förglömma !

Ta linbanan för att njuta av utsikten
Ta linbanan för att njuta av utsikten © robertdering

Skidåkning nära Les Planards

Skidåkning i Chamonix är en enkel sak för vinterturister. Och i detta avseende är den mest användarvänliga och trevliga webbplatsen utan tvekan Planards område. Här hittar du backar för alla nivåer, från grönt till rött. Dessutom får du även tillgång till en lekplats med rutschkanor och studsmattor!

Flygfoto över Planards-området
Flygfoto över Planards-domänen © Davidzfr

Ta Mont-Blanc spårväg för att nå Nid d’Aigle

De mer kontemplativa som letar efter vad man kan göra i Chamonix för att bli förvånad måste absolut ta den berömda Mont-Blanc-spårvägen. MOTkugghjulståg tar dig från stationen Saint-Gervais-le-Fayet till Nid d’Aigle på mer än 2 300 meter över havet. Och vi försäkrar dig att under den timme som resan varar kommer du att ha flera möjligheter att förundras. Att göra i Chamonix absolut!

Mont Blanc-spårvägen i Chamonix
Mont Blanc-spårvägen © Camille

Gå in i isgrottan

Mer de Glace är verkligen en av de största och mest kända glaciärerna i Europa. Trots den globala uppvärmningen som börjar få den att tappa sin lyster något, har denna fantastiska isvidd fortfarande en ljus framtid framför sig. Och för att beundra det på djupet, råder vi dig att gå in i isgrottan där en nyans av polarblått väntar på dig.

Mer de Glace att göra i Chamonix
Ishavet © Delphotostock

Prova forsränning på sommaren

Om orten framför allt är känd för sina obestridliga vinterkvaliteter, finns det trots allt mycket att göra i Chamonix på sommaren. För dem som gillar förnimmelserna i naturen, råder vi dem särskilt att prova forsränningmed närvaro av proffs förstås, i en av de otaliga floder som gränsar runt staden.

Åk forsränning på Arve
Forsränning på Arve © marité74

Cykling i Merlet Park

Lycka är ibland så enkelt! En dag med bra väder på sommaren, en välskött cykel, en välfylld picknickkorg och du är klar. På det enda villkoret, ändå, att ha en bevarad miljöram. Och i detta avseende gjorde vi det inte bättre än Parc de Merlet. Du kommer säkert att se dovhjort, gems och murmeldjur och kan beundra ett exceptionellt närliggande minerallandskap.

Merlet park att göra i Chamonix
Le parc de Merlet © porojnicu

Titta på utsikten över Bossons glaciär

För vinterfantaster, fans av isens blå skönhet och älskare av kraftfull och kompromisslös natur, inget slår showen en bra storlek glaciär. För dem rekommenderar vi en sak att göra i Chamonix: besöka Bossons glaciär. På ett fallhöjd på mer än 3 500 meter verkar snön rulla som på en kälke. Garanterat kraftupplevelser!

Glacier des Bossons
Bossons Glacier © Elisa Locci

Vandra till Lac Blanc

Med familj eller vänner, som ett par eller ensam, vandring i Alperna kan erbjuda olika fördelar. Vissa kommer att hämta det lugn som krävs för meditation medan andra kommer att se det framför allt som ett ögonblick av ren gemytlighet. Oavsett målet rekommenderar vi dig starkt att gå till Lac Blanc. Platsen är vacker, ren och säker, vad mer kan man begära?

Den vita sjön i Chamonix
Lac Blanc i Chamonix © Pierre Antoine LAINE

Åk offpist på sluttningarna av Vallée Blanche

Du kan åka till bergen av väldigt olika anledningar. Och vad som är säkert är att en del kommer hit för att söka spänning. Om detta är ditt fall och du har en bra skidåkningsnivå, bara en sak att göra i Chamonix: åk offpist på Vallée Blanche ! Men vi upprepar, de mer än 3 800 meter över havet, icke-markeringen av platsen och kravet på marken kräver att en erfaren skidåkare och att alltid ha sällskap av en guide.

Skidåkning i Vallée Blanche
Skidåkning i Vallée Blanche © rcaucino

Prova attraktionen Step into the Void

Kommer du ihåg Aiguille du Midi? Tja, om du vill ha ännu mer spänning rekommenderar vi dig att testa attraktionen Step in the Void. Den består helt enkelt av en glaskub monterad som hiss som tar dig mer än 1000 meter över marken! Certifierat unikt tryck.

Gå nästan i tomrummet!
Gå nästan i tomrummet! © Eliska Slobodova

Besök Diosaz Gorges

När det gäller kraftfull natur finns det så många saker att göra i Chamonix att det skulle vara helt meningslöst att lista dem. Men vi kunde inte glömma Diosaz Gorges, fantastiskt naturmonument, grävde tålmodigt av erosion och inverkan av vatten. Utsikten över vattenfallen är helt fantastisk!

Diosaz raviner
Diosaz-ravinerna © Alonbou

Hylla Saint-Michel-kyrkan

Vi har pratat om de naturliga prakten som omger staden, dess otaliga intensiva eller kontemplativa aktiviteter, men vi har inte nämnt Chamonix arkitektoniska arv. Byggd 1119 av Benediktiner, S:t Mikaels kyrka har gått genom århundradena och mode med den döda slem av religiösa byggnader. Om du vill koppla av är detta definitivt den perfekta platsen!

Saint-Michel kyrka i Chamonix
Saint-Michel-kyrkan © Davidzfr

Chamonix måste ses… och efteråt?

Du visste det innan du läste den här artikeln, det finns mycket att göra i Chamonix, på vintern som på sommaren. Många turister begränsar sig dock här till ta på sig skidor medan regionen erbjuder en uppsjö av aktiviteter. Forsränning, racketar, vandring eller längdskidåkning och mycket mer är möjligt runt om i staden. Så redo att (åter)gå till bergen mot Alperna?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *