Vad kan man se och göra i nationalparken Cévennes?

Ce riktig naturpärla har funnits med på UNESCO:s biosfär i många år. Mellan typisk flora och fauna, karaktärsstigar och välkomnande avlägsna byar erbjuder regionen vandrare ett otroligt utbud av aktiviteter. Ta dig tid att välja vad du vill göra i Cevennes nationalpark och schemalägg din dagliga vistelse utan svårighet. Mellan komiska byar, uppfriskande natur, exceptionella vandringar, allt görs för att du aldrig ska glömma detta underbara hörn av Frankrike.

Gå i Stevensons fotspår

Ja den stevenson väg förbinder Centralmassivet med Cevennerna, är det fullt möjligt för dig att bara ta en del av denna fantastiska väg. Gör upplevelsen mer autentisk och gå i denna författares fotspår i sällskap med en åsna. Detta mytisk vandring att göra i nationalparken Cévennes återupptäck det enkla nöjet att gå, så kärt för Louis Stevenson.

Stevenson's Trail Hike
Vandring på Stevenson Trail © Mag.dc

Ta ett steg i tiden tack vare Cévennes ångtåg

Mellan Anduze och Saint-Jean-du-Gard kommer du att ha möjlighet att cirkulera i det lilla Cévennes ångtåggammal. Fantastisk inredning fördjupar dig i år tidigare och låter dig leva en oförglömlig upplevelse. Ta dig tid att leva detta ögonblick som det borde vara och se dina barn förundras över ångtågspassager på broar eller i tunnlar.

Cévennes ångtåg
Cévennes ångtåg © Gilles Paire

Bläddra i den exotiska trädgården i den största bambulunden i Europa

Bli ett med naturen i denna park som ingen annan. Lära sig mer om respekt för miljön och skydd av biologisk mångfald. I mer än 100 år har bambulund i Cevennerna glädja unga och gamla på en plats genomsyrad av historia. Detta är oundvikligen aktiviteten att göra i nationalparken Cévennes flora älskare.

Bambuträdgården i Anduze
Bambuträdgården i Anduze © Franck Legros

Våga vandra på vertigos balkong i Gardon-ravinerna

Gardon, denna flod som har sin källa i Hautes Cévennes, erbjuder dig bukoliska hörn efter behag. Efter ett välkomstdopp kan du promenera i sällskap med gamar Tarn raviner och Jonte. Vandringen Corniches de Méjean, även känd som ”vertigos balkong”, är en svindlande promenadvägsensationellt och oförglömligt.

Gardon-ravinerna i nationalparken Cévennes
Gardon-ravinerna © Pierre Violet

Utforska en lokal marknad för att smaka på lokala kvalitetsprodukter

Många lokala marknader varje vecka välkomna dig under hela din vistelse i Cevennerna. Smaka, utan måttlighet, välsmakande regionala produkter. Beroende på säsong kan du utan att tveka smaka på de söta löken från Cévennerna, de läckra kastanjerna och landets enastående korvar. Glöm inte att missbruka sublima tryffel för att dekorera dina rätter.

Torra korvar från Cevennerna
Torra korvar från Cévennes © helenedevun

Uppskatta skönheten i Tarn-ravinerna med kanot

Du behöver inte vara en stor idrottsman för att besöka platsen annorlunda. Välja en rutt enligt dina önskemål och njut av utsikten inne i själva kanjonen. Denna vänliga utflykt att göra i nationalparken Cévennes har många överraskningar i beredskap för dig. Ta dig tid att observera, paddla lite och njut av detta ögonblick av absolut lugn.

Gorges du Tarn med kanot
Gorges du Tarn med kanot © jeanmichel deborde

Starta en via ferrata-bana nära Florac

Åk på äventyr med vänner eller med en guide och bli mätt på spänning på en via ferrata i Cevennerna. Visste du att en av de mest flygande banorna var belägen nära mytiska byn Florac, huvudstad i nationalparken Cévennes? Om det senare är fysiskt kommer din ansträngning till stor del att belönas av den ram som du kommer att utvecklas inom.

Via Ferrata i Cevennerna
Via Ferrata i Cevennerna © Piotr

Promenera genom den charmiga lilla staden Anduze

Anduze anses vara porten till Cevennerna. Efter att ha besökt denna förtjusande stad, varför inte bada i en av dess många kristallklara floder ? Den fortfarande vilda miljön på dessa uncrowded platser kommer utan tvekan att glädja dig. Picknicken är också nästan påtvingad. Vad synd att vara utan!

Anduze i nationalparken Cévennes
Anduze © lamax

Titta på slottet Castelbouc med utsikt över Gorges du Tarn

Om det här förstörd byggnad är nästan inte längre tillgänglig, den ligger majestätiskt på toppen av en klippa och imponerar på resenärer. Utnyttja ditt stopp för att tillfredsställa din nyfikenhet genom att besöka troglodyte by med samma namn. Promenera genom dess doftande och blommiga gator och ta dig tid att vila på dess klapperstensstränder.

Castelbouc slott
Castelbouc slott © Joachim

Ta dig tid i den upphöjda byn Vézénobres

Ce speciell Gard by med karaktär ligger mellan Cevennerna och Provence. Välkomnandet är mjukt och varmt och traditionerna är fortfarande väl förankrade. Detta liten medeltida stad ger dig några hemligheter från dess händelserika förflutna genom dess specifika arkitektur och dess olika monument.

Vézénobres gränd
Vézénobres gränd © Ldgfr Photos

Gå vilse på de smala gatorna i byn Saint-Jean-Du-Gard i Cévennes

Cévennernas pärla väntar otåligt på dig. Mellan vandringar och utomhusaktiviteter, detta by med oöverträffad autenticitet välkomnar dig med dynamik och vänlighet. Lev en intensiv nedsänkning på denna plats genomsyrad av historia, fördjupa dig i dess extraordinära förflutna och upptäck dess kulturarvs rikedom.

Saint-Jean-du-Gard
Saint-Jean-du-Gard © Georges Seguin / Wikipedia Commons

Gå till Sauve, en ovanlig liten by

Detta medeltida by tilltalar både unga och gamla eftersom det aktiverar allas fantasi. Den specifika atmosfären, intensifierad av en rad små stenhus och lugnet på platsen, tar dig långt bort från ditt dagliga liv. Ta dig tid att vandra runt i den här byn innan du gör en gå i maquis nära. Denna stenresa att göra i nationalparken Cévennes är helt enkelt fantastisk.

Utsikt över byn Sauve
Utsikt över byn Sauve © Ldgfr Photos

Förundras över det magnifika vattenfallet Rûnes

60 meter högt, det här vattenfallet imponerar lika mycket som det fräschar upp förbipasserande besökare. När du kommer fram, via en sluttande och brant stig, till denna skuggig och mystisk plats i hjärtat av Cévennes, var noga med att leta efter budskapet från vikingarna som ristades in i stenen för flera år sedan.

Rûnes vattenfall i Cevennerna
Rûnes vattenfall © Yadelair

Upptäck en av de vackraste grottorna i Frankrike, La Cocalière

Om du letar efter vad du kan göra i Cévennes nationalpark i varmt väder, engagera dig i friskheten i denna underjordiska plats. Denna grotta som fortfarande är i form avslöjar dig alla dess geologiska hemligheter. Lär dig mer om dess morfologi och korrosion som utövas av vatten över tid. För de mest oförskämda, en monterad transparent pyramid låter dig tillbringa natten i denna hisnande miljö.

Cocalière-grottan i nationalparken Cévennes
Cocalière-grottan © phototouch

Användbar information

Slutligen, här är lite ytterligare information för att organisera ditt besök:

  • Hur man kommer dit ? För att nå Cevennerna finns det många lösningar. Tveka inte att ta din bil om du vill besöka dem på roadtrip-stil. Tåget till Nîmes förblir också ett bekvämt och ekonomiskt alternativ. Flygplatserna i Nîmes och Montpellier gör att du kan nå hjärtat av Cevennerna mycket snabbt.
  • Hur tar man sig runt? Bussresor, som att samåka, är bäst om du vill resa ekonomiskt. Om du hoppas att besöka Cévennes självständigt, är en hyrbil då mycket lämplig.
  • Väderleksrapport : Klimatet i Cevennerna är medelhavsklimat. Regelbundet solsken av denna region innebär varma och torra somrar. På vintern är snöfall vanligt över 1 000 meter. Föredrar att under lågsäsongen besöker detta hörn av Frankrike under de bästa förhållandena.
  • Turistbyråer: Turistmottagningskontor finns i alla de största städerna i regionen. Hitta en sammanställning av aktiviteter att göra och besök att göra i Cévennes med familj, vänner eller sportentusiaster.

Det väsentliga i Cévennes… och efter?

Är du överväldigad av allt som finns att göra i och runt nationalparken Cévennes? Gå på jakt efter vackraste byarna i Cevennernatveka inte att stanna upp ett ögonblick för att upptäcka det väsentliga i Nîmes där den pittoreska byar i Ardèche. Byte av landskap och kul garanterat!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *