De 15 vackraste vattenfallen i Frankrike att upptäcka!

De vackraste vattenfallen i Frankrike påminner om naturens kraft och skönhet. Dessa spektakulära, till och med legendariska vattenfall transporterar dig för ett ögonblick in i din barndoms fantasi. Föryngrande, lugnande och energigivande på samma gång, vattenfallen är ofta inrymda på exceptionella platser med en oförglömlig panorama. Är du redo att utforska dessa magiska platser och att släppa taget framför dessa naturens underverk ?

Det stora vattenfallet i Gavarnie i Hautes-Pyrénées

Cirque de Gavarnie, som finns med på UNESCOs världsarvslista, är känt för sina antologilandskap. Denna unika plats rymmer också en exceptionellt vattenfall över 420 meter högt. Detta vattenfall är inte bara ett av de högsta vattenfallen i Frankrike, det är också väl rankat bland europeiska vattenfall. Följ stigen som leder dit och dyk in i en magisk miljö!

Cirkusen i Gavarnie
The Circus of Gavarnie © by-studio

Billaudes vattenfall eller Claude Roy hoppar i Jura

Upptäck Lemme-dalen och dess klippor. Längs vägen, förundras över spektaklet framför dig och vattenfall som kommer från ingenstans. Njut av en enkel och effektiv avkoppling framför skådespelet av dessa sublima vattenfall och dess imponerande branter.

Billaude-vattenfallet bland Frankrikes vattenfall
Vid Billaudes vattenfall © 357680 ANDRE CUZEL

Tufs vattenfall i Baume-les-Messieurs i Jura

Gör dig redo för ett spektakel direkt ur sagorna. I svängen av en promenad, befinn dig öga mot öga med en vacker naturlig vägg. Dessa exceptionella vattenfall forsar genom den porösa kalkstenen, täckt med mossa, och tillfredsställer dig med en bild av tusen färger. Detta vattenfall bredare än högt tilltalar vandrare som också kan dra nytta av de naturliga vattenbassängerna uppströms.

Tufs vattenfall
Tufs vattenfall © PIERRE

Ray-Pic vattenfallet i Péreyres i Ardèche

Genom att besöka detta vattenfall trampar du Ardèche vulkaniska länder full av historia. Låt dig ryckas med av kraften i detta 35 meter vattenfall och låt dig föras med i upptäckten av denna exceptionella naturplats. Du funderar på ett av de mest fängslande vattenfallen i Frankrike!

Ray-Pic vattenfall i Ardèche
Ray-Pic vattenfallet i Ardèche © christian leynaud

Sillans-la-Cascade-vattenfallet i Var

Naturparken Verdon har inte slutat överraska dig. Detta vattenfall på cirka fyrtio meter kastar sig, utan att tveka, in i en lagun av turkost vatten. Detta kombination av naturliga element erbjuder dig ett oförglömligt landskap. På sommaren, tveka inte att simma uppströms från detta vackra vattenfall!

Sillans-la-Cascade-vattenfallet och dess lagun
Sillans-la-Cascade-vattenfallet och dess lagun © Pascal

Rouget-vattenfallet vid Sixt-Fer-à-Cheval i Alperna

Detta charmigt vattenfall tronar in Haute-Savoie och glädja resenärer. Från toppen av hans 80 meter hög, detta vattenfall tillfredsställer dig med all sin kraft när som helst på året. Inbäddat i en fantastisk miljö, dyker detta vattenfall upp från ingenstans och får unga och gamla att drömma.

Rouget-vattenfallet i Frankrikes vattenfall
Rouget-vattenfallet © rochagneux

👇 4 ANDRA VATTENFALL ATT SE I NÄRHETEN 👇

Vattenfallet Piscia di Gallu i San-Gavino-di-Carbini på Korsika

Från toppen av hans 60 meter, detta vattenfall är utan tvekan ett av de vackraste vattenfallen i Frankrike. Vandra i en dekor som pendlar mellan berg och skogar begrunda sedan denna fantastiska plats vid ankomst!

Vattenfallet Piscia di Gallu på Korsika
Vattenfallet Piscia di Gallu på Korsika © iSTintu 〽️

Nideck vattenfall i Vogeserna

De högsta vattenfallet iAlsace ansluter sig lätt till rankningen av de vackraste vattenfallen i Frankrike. Besök denna unika webbplats, gå stigarnalåt din fantasi vandra när du närmar dig ruinerna av slottet och koppla av medan du tittar på detta spektakulära spektakel.

Nidecks vattenfall i Alsace
Nidecks vattenfall i Alsace © 31etc

Vattenfallen på cirkusen Saint-Même i Savoie

Detta hörn av paradiset gläder dagvandrare och naturälskare. I en häpnadsväckande miljö, i hisnande natur, hitta en trio av kaskader som du inte är redo att glömma. Inbäddad i en amfiteater av klippor, kommer denna sida att förvåna dig!

Cirkusen i Saint-Even
Circus of Saint-Même © Alexandre

Rhûnes vattenfall i Cevennerna

Ce klassificerad naturplats är en del av biosfärområdet Cevennes. Få tillgång till detta 70 meter långa vattenfall från liten by Rhûnes och längs en brant stig. Sitt i skuggan av detta vattenfall och njut av en stunds avbrott.

Rhûnes vattenfall
Rhûnes vattenfall © Ancalagon / Wikipedia Commons

Hérissons vattenfall i Jura

Dessa kaskader som följer varandra gör denna unika plats i Jura till ett måste för naturälskare. Efter 3 timmars promenad längs landsbygdens stigar, förundras över åsynen av dessa vackraste vattenfall i Frankrike. 7 stunts och ett stort antal studsar följ varandra för ert största nöje. Ansträngningen att gå belönas snabbt av den oreserverade kontemplationen av denna fantastiska plats.

Hérissons vattenfall
Hérissons vattenfall © Dbjr

Beaume-vattenfallet i Solignac-sur-Loire i Auvergne

Helt dold frodig skogdetta vattenfall är ett måste för dem som besöker Auvergne. Gamla lavaflöden ger en fantastisk lekplats för Ourziefloden. Överväg detta vattenfall på nästan 30 meter utan att rusa och njut av denna magnifika miljö.

Beaume vattenfall
Beaume-vattenfallet © photosjcc

Mortain vattenfall i Normandie

Detta land av alla legender erbjuder dig generöst en magisk plats, full av dagdrömmar. De två största vattenfall i Normandie väntar dig i en prestigefylld grön miljö. Ta en tur som du kommer att minnas länge!

Det stora vattenfallet Mortain bland Frankrikes vattenfall
Det stora Mortain-vattenfallet © Ldgfr Photos

Petrifiantes vattenfall i Caylus

Om dess namn väcker förvåning och väcker många besökares nyfikenhet är vattenfallet Petrifiantes framför allt känt för sina geologiska särdrag. Detta vattenfall är faktiskt täckt med tuff. Ta dig också tid att besöka omgivningarna och njuta av platsens skönhet.

Caylus vattenfall
Caylus-vattenfallet © Jacky Jeannet

Vattenfallet Ars i Pyrenéerna i Ariège

Detta magnifika pyreneiska vattenfallet bländar dagvandrare eller nyfikna besökare. Detta vattenfall går ner en sluttning av nästan 250 meter hög per nivå. Du behöver fortfarande några timmars vandring för att se ett av de vackraste vattenfallen i Frankrike närmare. Spelet är värt ljuset, tveka inte en sekund!

Vid Cascade d'Ars
Cascade d’Ars © Laure Cabot

Njut av de vackraste naturliga vattenfallen i Frankrike och dessa färgglada platser utan dröjsmål!

De vackraste vattenfallen i Frankrike fick dig att drömma? Varför inte fortsätta äventyret mot de vackraste sjöarna i Frankrike ? Frankrike är fullt av oanade naturliga skönheter och av överdådiga landskap. Tänk också på att gå och se de vackraste vattenfallen med våra schweiziska grannar, de har också vackra! Upptäck dem och ta en frisk fläkt nära hemmet.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *