De vackraste byarna runt Marseille att upptäcka!

Cornelians val att välja endast ett fåtal byar runt Marseille som är värda en omväg! Några kilometer från Marseillehär är några sätt att hjälpa dig att dra nytta av livets sötma i provensalska byar…

Ansouis

Unna dig en resa tillbaka i tiden genom att utforska denna vackra by på en kulle, listad bland de vackraste byarna i Frankrike sedan 1999. Gränder, santonsbutiker och typiskt provensalska kullerstensgator, museer och slott… En av byarna runt Marseille man inte får missa!

En gränd i byn Ansouis
En gränd i byn Ansouis © gb27photo

Gordes

Planera en mellanlandning i Gordes i Luberon Regional Natural Park. Rankad bland vackraste byarna i Frankrikece uppflugen by, typiskt provensalsk, verkligen värt en omväg. Om så bara för att besöka dess slott och klostret Sénanque, för att besöka dess producenter av olivolja, vin och regionala produkter.

Gordes, en vacker by runt Marseille
Gordes, en vacker medeltida by © evafonina

L’Estaque

Belägen norr om Marseille i det 16:e arrondissementet, 10 km från den gamla hamnen och mycket nära Côte Bleue, är L’Estaque en av Marseilles många skatter! Äkthet, läckra smårätter att smaka på och promenader på programmet… Namnet kommer från provensalska ”Estaco” vilket betyder: fästet, pålen tack vare vilken båten ligger förtöjd. Denna fiskeby född på 1100-taletutan någon form av kommunikation till Marseilles centrum förutom en mulebana, fick vänta till slutet av 1800-talet för att uppleva en bländande omvälvning med installationen av kakelplattor i öster och fabriker i öster. Väster. Dess leravlagringar är av exceptionell kvalitet och Estaquean-brickorna exporteras så långt som till Mexiko!

L'Estaque i Marseille
L’Estaque i Marseille © Richard Villalon

Vallon des Auffes

Petit pittoresk fiskehamn, Vallon des Auffes har sitt namn att tacka auffe eller auffo på provensalska, en anläggning som används vid tillverkning av fartygslinor eller fiskenät. Den här räknas än idag flera dussin små, mycket färgglada fiskarhus samt typiska provensalska båtar som ger en galen charm till denna plats. Det perfekta distriktet för att njuta av Marseille-atmosfären!

Vallon des Auffes bland byarna runt Marseille
Vallon des Auffes © TravelWorld

Baux de Provence

Bland de andra byarna runt Marseille, bege dig till Alpilles-massivet där byn Leasing av Provence. Märke av hantverksverkstäder och små butiker, denna by är också värd för en Santons museum samt ett fantastiskt slott. Vet du att namnet på byn kommer från bauxit ? Ett mineral som är mycket närvarande i marken i regionen.

Baux de Provence
Les Baux de Provence © helenedevun

Les Goudes

Les Goudes ligger i bäckparken liten fiskeby längst söder om Marseille vilket är värt en omväg. Detta särskilt exotiska distrikt, som består av badhytter, restauranger och befästningar, ligger ett stenkast från drömställen som Callelongue eller Cap Croisette.

Les Goudes, i byarna runt Marseille
Les Goudes © nocidar

Lourmarin

Känd för sin slott klassificerat som ett historiskt monument, denna magnifika by med tusen invånare kommer att förföra dig. Det är i Lourmarin, i Luberon regionala naturpark, upplevt av Raoul Dautry, Albert Camus och Henri Bosco i synnerhet. En av byarna runt Marseille som borde planeras utan att tveka för sin miljö och historia!

Byn Lourmarin
Byn Lourmarin © photosjcc

Menerbes

Finns på toppen av en stenmassa Ménerbes är omgivet av vingårdar och är främst känt för sin produktion av vin och tryffel. Det är en av de byar runt Marseille där den provensalska levnadskonsten är påtaglig. Kom och observera det vackra 1500- och 1600-talets herrgårdar så väl somSaint-Hilaire kloster, delvis inbyggd i berget.

Ménerbes gränder
De smala gatorna i Ménerbes © Yvann K

Moustiers Sainte-Marie

På väg till Verdon Gorgedet är otänkbart att missa Moustiers-Sainte Marie utan att planera ett stopp. Om dess namn är känt för sin produktion av lergods, vet du att den här byn med kullerstensgator och stenhus är halveras av ett vattenfall ? Moustiers-Sainte Marie ligger inbäddat i en klippa och ska utan att tveka inkluderas i din rundtur i byarna runt Marseille.

Byn Moustiers-Sainte-Marie
Byn Moustiers-Sainte-Marie © proslgn

Roussillon

I Roussillon, gör dig redo att upptäcka en regnbåge av orange färger som gör det till en magisk plats där pittoreska trappor gnuggar sig med färgglada fasader. Reser genom regionen Roussillon, som ligger i hjärtat av största ockrafyndigheten i världenkommer du snabbt att förstå varför det har smeknamnet Colorado provensalska !

Roussillon i byarna runt Marseille
Roussillon © beatrice prève

Så är du redo att ta dig tid att komma och besöka dessa byar runt Marseille?

Efter att ha haft kollade vädretpassa på att programmera en eller flera promenader på stigarna genom att planera din picknick eller ett stopp på någon av de många gourmetrestaurangerna i området. Vi har inga tvivel om att du kommer att ha det En favorit för en eller flera av dessa byar. För en mer urban tillflyktsort, utforska också städer runt Marseille. Och om du har några andra förslag, dela dem med oss ​​i kommentarerna!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *