5 tips för att boka en billig tågbiljett

Betala mindre för din SNCF-resa i 5 steg

1. Om du kan gör din tågbokning i god tid, betalar du mindre om du gör det tre månader i förväg. Denna teknik är inte 100 % tillförlitlig, men den kan spara upp till 50 % av det normala biljettpriset. Men du måste vara snabb, för platser går snabbt!

2. En annan teknik är att regelbundet övervaka Prems biljetter ; det finns ofta bra planer, vars priser är mycket reducerade. Dessa reducerade priser är mycket fördelaktiga om du reser på en förskjuten basis och du bokar i förväg. Speciellt eftersom Prems biljetter nu är utbytbara och återbetalningsbara (se villkoren ici).

3. Ta hans biljett med flexibelt datum kan också vara en annan lösning för de mest efterfrågade resorna – för en TGV Paris Marseille-biljett till exempel. Rådfråga sedan bästa priskalendern.

4. Leta också efter lågpriståg ! För några år sedan inrättades en ny tjänst av SNCF, som kallas Ja gå. TGV-biljetter är ännu billigare, men du måste resa väldigt lätt och inte alltid på så kallade ”klassiska” stationer, lite som lågprisflygbolag. Men erkänn att en Lyon-Paris (nåja Marne-la-Vallée) för 10 euro, det ser bra ut!

5. Det finns fortfarande en lösning som fortfarande är den billigaste: begagnad tågbiljett. Du kan gå till KelBillet utan också på Trocdestrains, eBay, PriceMinister, zePass, där du kan göra utmärkta affärer. Var försiktig, kolla alltid vilken säljare du har att göra med.

6. Dra fördel av järnvägstransporternas öppnande för konkurrens i Frankrike. Under de senaste åren har SNCF faktiskt förlorat sitt monopol, vilket gör att andra europeiska operatörer kan köra sina tåg på våra franska räls. Detta öppnande för konkurrens skapar alltså nya prissättningsmöjligheter för resenärerna. Bäst att använda plattformar som Omi eller Tåglinje som tillåter att jämföra olika erbjudanden.

Du kommer därför att kunna åka iväg och resa till ett reducerat pris i sommar om du har tid att söka, om du dessutom har själen i en webbläsare och speciellt om du surfar på Internet regelbundet. Och till sist inbjuder jag dig att gå och se våra andra tips för att resa mycket billigare !

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *