Vad kan man se och göra i Bilbao? Här är 12 idéer!

Multipel och dynamisk, Bilbao har många tillgångar för att förföra sina besökare : en charmig gammal stadskärna, ett perfekt restaurerat industriarv, ledande moderna museer, för att inte tala om en kosmopolitisk iberisk kultur, färgad av en mycket närvarande regional touch! Allt finns till för en minnesvärd vistelse, som kan förlängas med en resa till havet… Vad ska man göra i Bilbao? Hur länge ska man stanna? Vi berättar allt!

Förundras över Guggenheim-museet

Börja med att gå runt i byggnaden: med dess otroliga arkitektur, han kastar några! Speciellt eftersom vissa skulpturer är att se utanför, inklusive jättespindeln av Louise Bourgeois och en enorm sittande valp prydd med blommor av konstnären Jeff Koons. Insidan av Guggenheim-museetta en audioguide på franska, perfekt för att slutföra besöket och bättre förstå de många samtida och moderna konstverken.

Guggenheimmuseet att göra i Bilbao
Guggenheimmuseet © jon_chica – stock.adobe.com

Upptäck Gamla Stan

Det medeltida kvarteret är ett viktigt besök att göra i Bilbao: förlora dig själv i Casco Viejo och beundra dess magnifika historiska och religiösa byggnader ! Byggd runt Las Siete Calles, de sju gågatorna, är det en av livligaste områdena i staden med designerbutiker och lokala hantverkare, pittoreska pintxos (baskiska tapas)-barer och barer för en drink efter mörkrets inbrott.

Gammal stad
Casco Viejo © Brad Pict

Land på Arriaga Square

Ta ett bord på terrassen och beundra de omgivande byggnaderna: på ena sidan den vackra barockkyrkan San Nicola, som markerar ingången till Casco Viejo, på den andra teatern Arriaga. Byggd på 1800-talet, efter modell av Parisoperan, dess arkitektur är lika elegant som den är magnifik. För att se interiören är det perfekta att gå på en föreställning av en pjäs eller opera!

Den fantastiska Arriaga Theatre
Den fantastiska Arriaga-teatern © saiko3p

Smaka på pintxos på Ribera Market

En utflykt att göra i Bilbao för älskare av god mat? Mercado de la Ribera är perfekt med sina färgglada och doftande färskvarustånd samt dess montrar som erbjuder pintxos och lokala viner. Även om byggnaden inte är något exceptionell, är interiören, som är en av de största täckta marknaderna i Europa, verkligen värt ett besök atmosfären är trevlig och främjar upptäckt.

Mercado de la Ribera att göra i Bilbao
Riberamarknaden © Brad Pict

Beundra katedralen i Santiago

Katedralen i Santiago ligger i hjärtat av Casco Viejo och är så diskret att det är lätt att missa det, vilket vore synd! Scenen för pilgrimerna som går till Santiago de Compostela, den byggdes på 1200-talet. Med hans arkitektur i gotisk stilden har vackra valv och flera glasmålade rosenfönster.

Bilbaos katedral
Katedralen i Bilbao © fabiomancino

Gå till Museum of Fine Arts

Näst mest besökta museet efter Guggenheim, Beaux-arts museum ska göras i Bilbao om du är ett fan av mer klassiska verk. I den permanenta utställningen hittar du främst baskiska och spanska konstnärers verksåsom Goya, Zurbaran eller El Greco, medan de tillfälliga utställningarna är mer öppna för den internationella scenen.

Bilbaos konstmuseum
Bilbaos konstmuseum © Naeblys

Tillbringa en kväll på Plaza Nueva

Detta vackra slutna torg omgivet av valv är det perfekta stället att ta en drink och äta pintxos, all in en atmosfär som är både familjär och festlig. Mycket tyst på dagen, det blir levande på kvällen och förbipasserande turister umgås med lokalbefolkningen för att njuta av lugnet på terrassen.

Nya torget i Bilbao
Bilbaos Plaza Nueva © Brad Pict

Se balader dans le parc Dona Casilda Iturrizar

Häll i en parentes av naturen, denna park är att göra i Bilbao. På sommaren kommer dess skuggiga gränder att ge en välkommen svalka som läggs till sträckor av vatten, fontäner, pergolor och en magnifik engelsk trädgård. I juli och augusti anordnas ofta konserter där!

Le joli parc Dona Casilda Iturrizar
Le joli parc Dona Casilda Iturrizar © babbla

Découvrir le center Azkuna Center Alhondiga

Detta före detta vinlager är idag omvandlas till ett multidisciplinärt konstcentrum som är värd för utställningar, konserter, konferenser, visningar etc. Själva byggnaden är helt fantastiskbåde ute och inne, där du kan se en smart blandning av klassisk och modern arkitektur.

L'Azkuna Center Alhondiga
L’Azkuna Center Alhondiga © IBRESTER – stock.adobe.com

Strosa längs kajerna

Längs floden Nervion ska kajerna göras i Bilbao, särskilt mellan Euskalduna-bron och Zubizuri-bron. Lokal mötesplatsdet finns något för alla: jogging, picknick vid vattnet, söndagsutflykter med familjen… om vädret tillåter, förläng promenaden till Arenalbron för att nå Casco Viejo.

Strosa längs kajerna i Bilbao
Strosa längs kajerna © saiko3p

Ta till himlen i stadsdelen Begoña

För att komma dit har du två lösningar: de modiga tar Mallona Galtzada-trappan från Casco Viejo, medan de andra tar bergbanan Artxanda. Väl framme, utsikten över Bilbao är magisk! Andra intressen för distriktet: den gotiska basilikan i Begoñasom är från 1500-talet.

Basilikan i Begoña saker att göra i Bilbao
Basilikan i Begoña © John

Ta en båttur på Nervion

Perfekt för att ha en annan synvinkel på platser att se och göra i Bilbao! Under en till två timmar, den guidade turen (audioguider på franska tillgängliga) kommer att få dig att upptäcka attraktionerna i staden under en annan vinkel : Guggenheim-museet, San Mamés-stadion, Vizcaya-bron, de gamla industriområdena… ända ner till havet!

Ta en båttur på Nervion
Ta en båttur på Nervion © David

Användbar information

Slutligen, här är lite ytterligare information för att förbereda din resa:

  • Flera lågprisbolag erbjuder rabatterade flygresor för Bilbao! Väl framme på flygplatsen kan du enkelt nå staden med buss (linje A2347, restid på cirka 20 minuter).
  • Gå till ett av turistbyråerna för att köpa Bilbao Bizkaia-kortet : det ger tillgång under en begränsad tid (24, 48 eller 72 timmar) till allt som finns att göra i Bilbao, såväl som kollektivtrafik.
  • Häll i boende i Bilbaobättre att undvika Casco Viejo, som kan vara mycket bullriga på natten.
  • Två dagar på plats är tillräckligt för att se de största attraktionerna. Om du stannar en tredje dag, varför inte ta en tur till havet?
  • Hitta den bästa perioden att åka till Bilbao beroende på väder: kolla vår klimatprognos månad för månad.

Bilbaos måsten… och efteråt?

Att besöka de vackra överraskningarna att göra i Bilbao kan vara början påen roadtrip genom Spanienom på Costa bravai Katalonien eller till och med upptäcka vackraste städer, landet kommer aldrig att sluta överraska dig! Vet du platser att upptäcka i Spanien? Dela dem gärna i kommentarerna!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *