Vad ska man göra i Belgien? 14 platser att besöka måste ses

Dess många kullerstensgator och dess anmärkningsvärda monument kommer att få dig att upptäcka ett magnifikt hemland. Förutom att vara snygg, det är också en plats där gastronomi spelar en viktig roll, något att glädja hela familjen. Så om du undrar vad du ska göra i Belgien, hitta hit 14 ställen du inte får missa!


Promenera genom Brygge

Brygge övervägs ”Nordens Venedig”. Dess kullerstensgator, dess stenmonument och de olika kanalerna som passerar genom stadens centrum gör den till en särskilt romantisk stad. Det är väldigt trevligt att åka dit med båt, till fots eller på cykel. Speciellt eftersom stadskärnan är stängd för bilar. Mycket trevligt också: njut av staden genom att ta en tur med häst och vagn! Inte att missa i denna vackra flamländska stad:

  • Dess historiska centrum listat av UNESCO
  • Det heliga blodets basilika
  • Frankens palats av Brygge
  • Saint-Sauveur-katedralen
Begagnade
Använd ©dimarik

Utforska hela Europa tack vare Mini-Europe-parken i Bryssel

I Belgien finns det en plats som får dig att upptäcka alla Europeiska platser som måste ses Som om du vore där. Mini-Europe, beläget i centrum av den belgiska huvudstaden Bryssel, har som mål att vara den största europeiska parken Av denna genre. Det låter dig upptäcka flera europeiska nuggets på ett ställe. Lev ett roligt ögonblick av delning och upptäckt tack vare 350 monument miniatyrer som gör att du kan resa över hela Europa på bara några timmar. Ha kul, släpp taget och dröm om ditt nästa resmål!

Kolla priser och boka dina biljetter i förväg

Mini-Europa-parken
Mini-Europe-parken © ingusk

Klättra på Lejonhögen

Waterloo… Symbol för platsen där Frankrike besegrades! Att bestiga lejonhögen, visionen kan sträcka sig över hela marken som tjänade som ett fruktansvärt slagfält. Vaxmuseetvid foten av Butte, erbjuder mycket realistiska scener om huvudrollsinnehavarna i denna kamp.

Butte du Lion
Lejonhögen ©bluejayphoto

Promenad i Gent

Mindre känd än Brygge… Gent är ändå en charmig stad som verkligen låter dig resa tillbaka i tiden! Ses även som en annan ”Nordens Venedig”, denna medeltida stad är en underbar plats att tillbringa en helg på, dessutom långt från turistskaran i Brygge. Det är viktigt att besöka grevarnas slott, en imponerande medeltida fästning. Många aktiviteter erbjuds, vilket gör staden livlig och trevlig för en helg.

Tänkande
Gand © RudyBalasko

Beundra panoraman från Atomium

Stor symbol för Bryssel, Atomium är en överlevande monument från 1958 års internationella utställning. Skapad av André Waterkeyn, symboliserar den en elementär järnkristall. Med en höjd på 102 meter erbjuder den en fantastisk utsikt över Bryssel. Två av dess sfärer ägnas åt utställningar.

Bra plan : boka din biljett i förväg för Atomium (och hoppa över kön)

Atomium Belgien
Bryssel Atomium ©Leonid Andronov

Betrakta Manneken Pis

Manneken-Pis är den lilla symbol för Bryssel som visar en liten pojke som kissar. Det ligger ett stenkast från Grand-Place, som är ett av de vackraste torgen i Europa. Du bör inte heller missa hans lillasyster, mindre känd än sin bror, Jeanneke-Pis. Sedan 1999 kan du också beundra Zinneke-Pis, en hund som kissar och som ligger på rue des Chartreux.

Manneken Pis
Den berömda Manneken Pis ©FilippoA

Gå runt Durbuy

Med smeknamnet ”världens minsta stad” med sina 400 invånare är Durbuy en liten stad med karaktär! Utrustad med stor dynamik är denna stad genomsyrad av historia. Med sina kullerstensgator och tillgång till fotgängare är det ett sant nöje att promenera där.. Dess trädgårdar, dess museum, dess slott, dess stånd … Alla finner nöje där. Anses som Saint-Tropez i Ardennerna, men utan havet är det ett mycket populärt resmål! Om du undrar vad du ska göra i Belgien är det här resmålet för dig.

Durbuy
Durbuy ©NAPA74

Ge dig ut på en fascinerande upptäckt på Schaerbeeks tågmuseum

Utforska denna unika utställning och lär dig mer omjärnvägstransporternas historia. Tillvägagångssättet, både didaktiskt och historiskt, av detta museum glädjer familjer, men också järnvägsentusiaster i allmänhet. Scenen och den exceptionella utrustningen är ett verkligt mervärde för detta museum. Beläget i den tidigare Schaerbeeks station, detta tågmuseum väntar på dig för en upplevelse du kommer att minnas länge. Visste du att det äldsta loket i Europa var en del av museets samling?

bok din entré till Train World Museum

Tågmuseet i Belgien
Tågmuseet i Belgien © Få din guide

Upptäck den belgiska bryggvärlden

Belgien är ölets land par excellence. Förutom, av 12 trappistkloster i världen finns 6 i Belgien: Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle, Westvleteren och Achel. Men den belgiska bryggvärlden stannar inte där! Det är i detta land som du hittar världens största utbud av öl. Något för alla smaker! Många bryggerier erbjuder besökstider. Detta är perfekt för att lära dig lite mer om öltillverkning. Tveka inte att titta på de nära din vistelseort, för att få veta deras öppettider för allmänheten. Och för de flesta amatörer, låt dig frestas av denna belgiska ölprovningstur genom Bryssel i sällskap med en finsmakare.

belgisk öl
De berömda belgiska ölen ©Sebalos

Besök Antwerpen till fots eller på cykel

Denna hamnstad i norra Belgien är känd av många anledningar. Stark av en kommersiell historia intensivt behåller Antwerpen en borgerlig sida och en stark ekonomisk ställning. Ta dig enkelt runt i staden, till fots eller på cykel. Upptäck det sakta monument d’exception såsom dess centralstation, dess katedral, museerna och husen till dess berömda målare. Promenera genom dess typiska gränder, förlora dig själv i denna labyrint av upptäckter och njut av den unika atmosfären på Grand-Place.

Schemalägg din guidade rundtur i Antwerpen : till fots eller med cykel

Upptäck Antwerpen på cykel
Upptäck Antwerpen på cykel © Ekaterina Belova

Besök Horta-huset i Bryssel

Superb hus av Victor Horta, arkitekt som dog 1947, det ligger i Saint-Gilles. Det är en unik plats, som består av huset och verkstaden av Mr Horta. Denna plats handlar om art nouveau. När vi går in detta museum, vi har intrycket att tiden har stannat i början av 1900-talet. Det är ett sant nöje för ögonen!

Horta trappa
Trappan till Horta-museet ©Oxyman / Wikipedia Commons

Gå i gruvarbetarnas fotspår

Belgien har ett mycket starkt gruvförflutet. Vilken fantastisk upplevelse att besöka en av dessa gruvor! Vissa har blivit riktiga museer. Om du inte vet vad du ska göra i Belgien är detta ett måste. Klädd i en frontal, du kan upptäcka gruvarbetarnas förflutna och lär dig en ”gruva” av information! Tveka inte att gå till turistbyrån på din semesterort för att ta reda på vilka besök som ligger närmast dig.

kolgruva
En belgisk kolgruva ©djedzura

Utforska den fulaste staden i Europa

Charleroi, Hainauts huvudstad, ses som den fulaste staden i Europa (eller till och med i världen, enligt en holländsk tidning). En av dessa invånare fick då idén att skapa en “urban safari” för att avslöja all förfall som orsakats av slutet på stålindustrin. En unik upplevelsedirigerad av Nicolas Buissart.

Charleroi
Charleroi ©bbsferrari

Äventyr på den belgiska kusten

Den belgiska kusten är på väg Nordsjökusten och sträcker sig över nästan 68 km. Det finns magnifika stränder, en antologi med färsk fisk och skaldjur, museer, utställningar, men också mer ovanliga saker som fiskare till häst! Kanske dags att unna sig en mussel- och chips- och ölpaus vid havet?

Oostende, Belgien
Solnedgång i Oostende ©SL_Photography

Det väsentliga i Belgien… Och efter ?

Europa erbjuder fantastiska platser för upptäckter och Belgien är ett av de länder du inte får missa under din resa! Du kommer att få ett varmt välkomnande där, det kan du äta goda måltider och ta fulla ögon. Så vänta inte utan fortsätt läsa med vår vår kompletta guide till Belgien (och alla frågor vi ställer oss) för att vara fullt förberedda för din nästa vistelse.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *