Här är de 13 viktiga besöken att göra i Bayern (Tyskland)

Mellan städer genomsyrade av historia, exceptionella naturplatser och traditioner, är Bayern en region i Tyskland som lockar många besökare. Oavsett om du är snarare naturliga upptäckter eller Kulturbesök, har du många alternativ att erbjuda dig en skräddarsydd vistelse i Bayern. För att hjälpa dig att förbereda dig för din nästa resa presenterar vi 13 viktiga besök att göra i Bayern!

Upptäck München

Första måste-göra i Bayern, München är en stad med enastående arkitektur. I hjärtat av den historiska stadskärnan, den Marienplatz som rymmer den enorma Münchens rådhus är huvudattraktionen. Under ditt besök, missa inte Notre-Dame-katedralen, Olympiaparken, matmarknaden eller Hofbräuhaus brasserie. Lite bort från staden råder vi dig också att besöka den magnifika Slottet Nymphenburg.

Den vackra staden München
Den vackra staden München © Vlada Z

Besök slottet Neuschwanstein

Byggd i slutet av 19e talet av Ludwig II, Neuschwanstein Castle är Tysklands mest kända och en besök som inte går att missa under en resa till Bayern. Mellan romantisk miljö på en stenig udde et magnifik arkitekturdetta slott verkar rakt ur en saga och skulle ha gjort det Walt Disney inspirerad. Om du vill lämna ditt besök med ett fotovykort har du en tid på Marienbucke-bron varifrån du kommer att ha ett sublimt panorama.

Neuschwanstein slott att göra i Bayern
Slottet Neuschwanstein © jenyateua

Upptäck Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber est un liten medeltida by bland de vackraste och mest romantiska i hela Tyskland. Ta dig tid att strosa genom denna perfekt bevarade stad gränderna med galen charm och beundra byggnadernas arkitektur.

Rothenburg ob der Tauber
Rothenburg ob der Tauber © xbrchx

Beundrare l’architecture d’Augsburg

Genom att besöka Augsburg kommer du att upptäcka en av de äldsta städerna i Tyskland och fördjupa dig i renässansen, då den blev erkänd över hela världen. Mellan rådhuset, kyrkorna och fontänerna tar ditt besök dig till hjärtat av en rik, perfekt bevarad arkitektur.

Augsburg i Tyskland
Augsburg © Manuel Schoenfeld

Fördjupa dig i historien i Regensburg

En annan historisk stad i Bayern, Regensburg var Bayerns första huvudstad och tar dig tillbaka i tiden med sin rika historia på cirka 2 000 år. Med mer än 1 500 byggnader listade som historiska monument Medeltida stad av Regensburg är listad som en UNESCO:s världsarvslista.

Staden Regensburg att göra i Bayern
La ville de Regensburg © Sina Ettmer

Ta del av Oktoberfesten

Om du vill uppleva den äkta bayerska atmosfären råder vi dig att boka din vistelse mellan mitten av september och början av oktober att delta i Oktoberfesten i München. Med cirka 6 miljoner besökare, Oktoberfest är en av de viktigaste populära festivalerna i världen. Mellan vänlig atmosfär, musik, lokala specialiteter och naturligtvis öl, kommer du att tillbringa en minnesvärd kväll. För att förlänga upplevelsen, tveka inte att besöka Beer and Oktoberfest Museum!

Oktoberfest i München
Deltar i Münchens Oktoberfest © Rawf8

Koppla av vid Bodensjön

Bodensjön är en naturlig gräns mellan Tyskland, Österrike, Schweiz och Liechtenstein Fristad och erbjuder sublima landskap. Njut av de vackra städerna Constance och Lindau eller de olika nautiska aktiviteterna att träna på sjön, för att erbjuda dig en vacker stund av avkoppling.

Lindau, vid Bodensjön
Lindau, vid Bodensjön © Yasonya

Upptäck Passau

Vid korsningen av tre floder har Passau smeknamnet ” bayerska Venedig ”. I Passau kommer du att kunna promenera genom den historiska stadskärnan i en stad med ett rikt förflutet. Missa inte ett besök i katedralen med dess imponerande orgel!

Passau, staden med 3 floder
Passau, staden med 3 floder © peteri

Ta den romantiska vägen

Den romantiska vägen, som ansluter Würzburg till Füssen cirka 350 kilometer, passerar genom Bayern. Under din vistelse, missa inte att ta denna magnifika väg och stanna vid Rothenburg ob der Tauber, Augsburg eller i mindre städer enligt dina önskemål.

Cochem, en vacker stad på den romantiska vägen
Cochem, en vacker stad vid den romantiska vägen © Boris Stroujko

Njut av de romantiska omgivningarna vid sjön Chiemsee

Med en yta på 80 km2 är sjön Chiemsee största sjön i bayern. Med utsikt över Alperna och flera han är, detta naturliga utrymme drar nytta av en unik miljö. Lite extra för ett sublimt souvenirfoto, den Herrenchiemsee slott ligger på en av öarna i sjön.

En ö i sjön Chiemsee
En ö i sjön Chiemsee © mw-luftbild.de

Monter au Zugspitze

Zugspitze är helt enkelt Tysklands högsta topp lätt att nå med linbanan. Därifrån kan du åka skidor på den högsta orten i landet, vandra eller helt enkelt beundra panoramautsikten.

Zugspitze att göra i Bayern
Vy över Zugspitze ©-ämnena

Besök Nürnberg

Om Nürnberg kan ha ett negativt rykte i samband med andra världskriget har staden ändå en rik historia sedan medeltiden. I denna stad av konst och kultur, kommer ditt besök att ta dig mellan korsvirkeshus, fästningar, kyrkor eller till och med gamla murar. Observera att Nürnberg också är känt i världen för sitt julmarknad och hans leksaksmässa.

Nürnbergs gamla stad
Nürnbergs gamla stad © Scanrail

Ta en paus vid sjön Königsee

Slutligen föreslår vi att du tar en paus i en av de vackraste naturområdena i Tyskland. I den Alpernadem kristallklart vatten sjön Königsee kommer säkert att förföra dig. Observera att olika vandringar låter dig dra nytta av magnifika utsiktspunkter på platsen, men att det inte finns någon stig att gå runt sjön eftersom väggarna på klipporna som omger den är branta. För en stunds avkoppling kan du å andra sidan unna dig en båtresa på sjön !

Le lac Königsee
Le lac Königsee © auergraphics

Användbar information

Ska du till Bayern snart? Här är lite ytterligare information:

  • Hur man kommer dit : Du hittar direktflyg från flera städer i Frankrike för att åka till München. Du kan också nå Bayerns huvudstad med tåg från Paris, byta i Stuttgart eller Frankfurt till exempel.
  • Hur man tar sig runt : Vi råder dig att ta tåget för att besöka städerna och att köpa ett regionalt pass om du vill ta flera tåg under din vistelse. För att nå naturområdena är den bästa lösningen att hyra en bil.
  • Turistbyrå : Besök gärna webbplatsen Tyskland Travel om du behöver ytterligare information för att förbereda din vistelse.
  • Formaliteter : Som europeisk medborgare räcker det med en giltig identitetshandling för att passera den tyska gränsen.
  • När ska man gå: De bästa månaderna att besöka Bayern är mellan maj och september. Se den klimattrender i München.

Måste-se i Bayern… och efter?

Och du, vilka är de saker att se och göra i Bayern som tilltalar dig mest? Om du också letar idéer för att fortsätta din resa efter din upptäckt av Bayern rekommenderar vi att du fortsätter din tyska resa i Dresden eller i Berlin eller att ta österrikiskt ledarskap.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *