De 11 vackraste byarna i Aubrac att upptäcka!

Trots sitt läge över 3 avdelningar (AveyronCantal och Lozere), Aubrac har en karaktär i sig. Dess befolkningstäthet är låg, men många små byar prickar detta territorium som kulminerar på en genomsnittlig höjd av 1 000 meter. Dessa små holmar av gamla stenar är en tillflyktsort för förfäders traditioner. Bestickkonst, lantliga seder och gastronomi är bland de skatter som du kan upptäcka från de 11 vackraste byarna i Aubrac. Känn med oss ​​hela själen i detta bevarade territorium!

Laguiole

Med sina 1 200 invånare, Laguiole är den största byn i Aubrac, känd för sin berömda kniv och för sin ost, grunden för den berömda aligoten. Symbolen för Laguiole är också dess enorma staty av Aubrac-tjuren, platåns förfäders stolthet. När du promenerar genom gränderna kommer du att upptäcka en vacker bokhandel, små hantverkare, lokala kulinariska specialiteter och naturligtvis, bestickarna alltid redo att dela sin passion.

💡 En annan aktivitet att prova nära Laguiole: Trotinette-hundarna !

Laguiole-tjuren
Laguiole-tjuren © herreneck

Saint Urcize

Saint-Urcize är den typiska lilla byn Aubrac där livet är bra. Klassad bland de små städerna med karaktär, ligger staden mellan 1 000 och 1 400 m över havet. Här, invånarnas värme och gästfrihet är upp till vintrarnas hårdhet. Stjärnornas natt, gourmetvandringar, hantverksmarknad… Sommarsäsongen är väldigt rytmisk mitt i denna inredning består av traditionella hus, skiffertak och smala gator. På vintern förvandlas Saint-Urcize till en skidort, långt från folkmassorna i de höga bergen.

Saint-Urcize by i Aubrac
Saint-Urcize och dess kyrka © Véviga

Nasbinals

Trots en befolkning som är hälften så stor som Laguiole, Nasbinals dynamik gör det till en viktig passage. Kliv på vägen till Santiago de Compostela, några kommer att berätta att landskapen runt Nasbinals är de vackraste och vildaste på platån. Marknad, fotofestival, utställningshallar, ridning, skidåkning… Aktiviteterna är många i Nasbinals.

Nasbinals kyrka
Nasbinals kyrka © ANDRE CUZEL

Marchastel

Marchastel är inte en del av turistvägarna i byarna i Aubrac. Det vore dock synd att inte göra ett kort stopp där. En kort bit från Nasbinals, denna lilla by i Aubrac med mindre än 100 själar domineras av en basalttopp som erbjuder en majestätisk utsikt över hela platån och de vidsträckta betesmarkerna. Efter att ha beundrat detta magnifika panorama, knacka på dörren till Auberge de la Tourredär Magali och Alexandre gärna delar med sig av sin passion för bra lokala produkter.

Marchastel bland byarna i Aubrac
Byn Marchastel © Pat på lager

Aubrac

Aubrac, på 1 310 meter över havet, är den högsta byn i departementet Aveyron. Om antalet permanenta invånare kan räknas på en eller två händers fingrar är det inte mindre än 100 000 besökare, inklusive runt 20 000 pilgrimer, som byn välkomnar varje år. Inte att missa: kyrkan med den ”förlorade” klockan, engelsmännens torn, den Aubrac hus och Germaines berömda röda frukttårta (56 cm i diameter ändå!).

Byn Aubrac på vintern
Byn Aubrac på vintern © Olivier Poncelet

Saint-Chely-d’Aubrac

Innan vägen till Santiago de Compostela störtar mot Lot-dalen, erbjuder Saint-Chély-d’Aubrac ett uppfriskande stopp längs Boraldefloden. En kort promenad genom denna by i Aubrac är en möjlighet att upptäcka ett rikt byggt arv.

Saint-Chely-d'Aubrac
Pilgrimsbron vid Saint-Chély-d’Aubrac © Office de Tourisme Aubrac-Laguiole-St Chély d’Aubrac / Wikipedia Commons

Ljuset

När man flyttar bort från hjärtat av Aubrac-platån och ansluter sig till utkanten av territoriet Carladez, finns det en mycket vacker by. Valon, flankerad av Truyère-ravinerna, överträffas av en slott som fortfarande inrymmer ett kapell, en fängelsehåla och 3 rum. Valon ser ut som världens ände, men när du besöker slottet, framför allt tror barn att de transporteras till en annan tid: de upplever ett sällsynt äventyr här, förklädda till en prinsessa eller en tapper riddare.

Slottet Valon i Aubrac
Valon Castle © Fabrice Delhoste

Chaudes-Aigues

Innan du lämnar Aubracplatån norrut hittar du kurorten Chaudes-Aigues. Med sina stenar och skiffer, den här lilla byn Aubrac erbjuder en vacker promenad för att leta efter sina 32 varma källor, inklusive Par-källan, som är den varmaste i Europa med 82°C. Missa inte en kort rundtur i det termoludiska området caliden som tar emot barn från 9 månader.

Par-källan i Chaudes-Aigues
Par-källan i Chaudes-Aigues © jjfoto

Bes-Bedene

Går du nerför den slingrande floden Selves som har sin källa på Aubracplatån kommer du till Bes-Bédène. Denna by är förmodligen en av de mest pittoreska i regionen. Byggd på längden på en klipphäll med utsikt över raviner, döljer den legender runt dess grotta och de steniga högarna som prickar dess inredning. En stor upptäckt utanför allfartsvägarna!

Byn Bes-Bédène
Byn Bes-Bédène © Thérèse Gaigé / Wikipedia Commons

Fournels

I landet Lozérien, i utkanten av sommarbetesmarkerna, ligger en av de vackraste byarna i Aubrac, med ett mycket lokalt namn: Fournels, som härskar vackert över landsbygdsarvet i denna lilla del av territoriet. Dess slott sublimerar vackert vykortet från Aubrac Lozériens högland. I omgivningarna kan du upptäcka Saint-Juéry och dess kapell, Bès-ravinerna eller Cheylarets basaltklippa.

Fournels i byarna Aubrac
Fournels Castle © CB94

Soulages-Bonneval

Längs själven flyter Soulages-Bonneval fridfulla dagar. Och det är inte de 270 invånarna i denna by i Aubrac som kommer att säga motsatsen. Bland dem, du kan träffa Raymond Capoulade, en lokal figur som välkomnar besökaren i sin otroliga ” Vinden i Capou att dela anekdoter och berättelser från de omgivande gårdarna och byarna. Soulages-Bonneval är också Chambon bestickden fantastiska kyrkan med sitt klocktorn, eller till och med Lac des Galens och dess lilla strand.

Den fridfulla byn Soulages-Bonneval
Den fridfulla byn Soulages-Bonneval © chanelle

Vackra byar i Aubrac… men inte bara!

Att besöka de vackraste byarna i Aubrac är fördjupa dig i en autentisk atmosfär som gör det här landets rikedom. Men Aubrac är också ett territorium som döljer naturskatter, ofta jämfört med de mongoliska stäpperna eller de stora vidderna av Connemara. Många besökare strövar omkring i dess vilda landskap för att ladda batterierna, vandra eller vandra. billig skidåkning familj på vintern. Varför inte du ?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *