12 idéer för besök att göra runt Clermont-Ferrand

Med sina vulkaniska och kuperade landskap är Auvergne en region full av överraskningar. I korsningen mellan norr och söder kombinerar den historiskt arv, pittoreska byar och hisnande naturområden. Runt Clermont-Ferrand, många äventyrsmöjligheter väntar dig: ovanliga platser, minnesvärda vandringar och otroliga landskap kommer att finnas där för en oförglömlig vistelse. Vad ska man göra ? Vad att se? Här är våra 12 väsentliga saker, följ guiden!

Klättra till toppen av Puy-de-Dôme

Regionen har fått sitt namn från denna vilande vulkan, vilket betyder att den är det en sann symbol att upptäcka runt Clermont-Ferrand! Det finns flera sätt att ta sig dit: om du inte känner för att gå, ta panoramautsikt över kupolerna, ett speciellt chartrat tåg för att transportera besökare till toppen. Men om du vill träna, två vandringsleder är möjliga: chemin des Muletiers, som tar dig till toppen på 45 minuter eller 2 timmar beroende på din avreseort, eller chemin des Chèvres, genom vilken det tar 1h30 till 2h promenad. Genom dessa månlandskap, du kan njutaen fantastisk utsikt i hela Puys kedja.

🪂 Alternativet ”Adrenalin”. ! För de modigaste, upptäck Puy-de-Dôme från himlen tack vare en skärmflygning. Spänning i en av de vackraste miljöerna i Auvergne.

bestiga Puy de Dôme
bestiga Puy de Dôme © reservoircom

VIDEON ATT SE

Klättra på Puy de Sancy

Med sina 1 886 meter är den Puy-de-Sancy är den högsta punkten av centralmassivet. Utsikten från toppen gör att du kan ta in 1/7 av franskt territorium! Dess uppstigning är ganska svår och är reserverad för sportentusiaster, andra kan ta linbanan. Om du vill vandra, vet att det tar 3h30 att komma dit från Mont-Dore. På väg, landskapen är överdådiga : vattenfall, branta dalar, skarpa reliefer… i ett ord: magnifik!

Puy de Sancy runt Clermont-Ferrand
Le Puy de Sancy © herreneck

Kul på Vulcania

Detta är en nöjespark som du inte får missa runt Clermont-Ferrand. På mänsklig skala har den gett sig själv uppdraget attkombinera pedagogiska aktiviteter och nöje. Förutom de olika attraktionerna och åkattraktioner, den Vulcania park erbjuder animationer på temat vulkaner och meteorologiska fenomen. Upplevelser, uppslukande filmer och interaktiva utrymmen kommer att glädja både unga och gamla!

👉 Boka din entré till Vulcania till bästa pris : jämför biljettpriser eller några stannar.

Vulcania i Auvergne
Vulcania © img85h

Upptäck byn Salers

Salers är rankat bland de vackraste byarna i Frankrike fantastisk stad av Cantal. Den ligger 950 meter över havet och dominerar hela dalen. På plats kommer du att bli förvånad över platsens skönhet: hus med torn, vulkaniska stenvallar, välvda dörrar, herrgårdar fulla av charm… Vad ska man göra en resa till medeltiden ! Historiefantaster kommer inte att missa att gå in i Saint-Mathieu-kyrkan, som framför allt rymmer fem Aubusson gobelänger.

byn Salers
Byn Salers © mehdi

Bada i Lake Aydat

Somrarna runt Clermont-Ferrand kan vara brännheta! Du kan lika gärna dra nytta av de många vattenpunkter som regionen erbjuder. Bland dem är Lake Aydat den största naturliga sjön i Auvergne. Landskapet som omger det är fantastiskt och du kan tillbringa en otrolig dag där. Om du vill sola och njuta av badglädjen har stränder anlagts för detta ändamål. Men om du är på resande fot, många aktiviteter väntar dig: optimist, kajakpaddling, rodd, fiske osv. Du kan också ta stigen som går runt sjön: en trevlig promenad!

Lake Aydat nära Clermont-Ferrand
Le lac Aydat © Lorraine

Åk på en fyrhjuling runt Vichy

Bläddra i Auvergne-landskap per fyrhjuling är en ren fröjd för älskare av denna maskin och naturen. Tack vare en fyrhjuling i all terräng, våga dig på alla stigar och vandra med nöje genom panoramas d’exception. Med familj eller vänner låter denna aktivitet dig bli förvånad och upptäcka många sensationella platser. Du kommer inte snart att glömma den här fyrhjulingen runt Vichy! Välj den kurs som passar dig och lev detta äventyr fullt ut och enligt dina önskemål.

👉 Redo för äventyret? Unna dig denna originella upplevelse (kupong giltig i 1 år, gratis byte)

Fyrhjuling runt Clermont-Ferrand
Fyrhjuling i Vichy @ funbooker.com

Besök de varma källorna i Vichy

Vichy är en stad att inte missa runt Clermont-Ferrand! Känd för henne naturligt kolsyrat vattensom bjuder in sig på hela världens bord, den är också känd för sin heta källor. Staden har nio, som du kan upptäcka under sommarsäsongen. Glöm inte att ta en kopp eller kalebass för att kunna smaka! Resten av året är de reserverade för kurer som behandlar ett antal muskel-, led-, blod- eller till och med matsmältningsbesvär. De hydroterapins huvudstad är också en mycket vacker stad med arkitektur i ”Art Nouveau”-stil.

Vichy varma källor
De varma källorna i Vichy© rh2010

Vandra i Cézallier

Smeknamn “Lilla Mongoliet”, Cézallierplatån erbjuder hisnande landskap: ängar så långt ögat kan se, prickade med buroner, dessa små stenhus, täckta med lauzer eller skiffer och som välkomnade herdarna. Regionen erbjuder många möjligheter för vandring i hjärtat av Auvergne vulkaner regional naturpark. Älskare av promenader och vida öppna ytor, du kommer att bli serverad!

Cézallierplatån runt Clermont-Ferrand
Cézallierplatån © sablin

Ta bort blicken från Auvergne Colorado

I hjärtat av Puy-de-Dôme ligger de heligas dal en extraordinär plats. Med utgångspunkt från byn Boudes tar en stig omgiven av vingårdar dig för att upptäcka dessa otroliga geologiska formationer, skulpterad av erosion. Du kan beundra älvskorstenar och ockrafärgade kanjoner, kalkstenssluttningar, men också saltvattenkällor. En måste-göra-vandring runt Clermont-Ferrand!

Colorado Auvergne
Auvergne Colorado © sablin

Upptäck det medeltida slottet Saint-Saturnin

De Fästningen Saint-Saturnin förförd av sin charm från förr och dess medeltida arkitektur imponerande. Utvecklingen av detta befästa slott under århundradena förvånar besökarna. Denna eleganta byggnad är erkänd som ett historiskt monument och erbjuder dig ett tillfälligt dopp i regionens förflutna. Tack vare Guidad turta reda på mer om detta slott och dess underbara trädgårdar. Också ett pensionat, tveka inte att tillbringa några nätter i denna förtrollande miljö.

Slottet Saint-Saturnin
Slottet Saint-Saturnin @ funbooker.com

Sola i en varm källa

Det är på stranden av Dordogne som du kan ta en gratis skvätt i en varm källa. Lämna din bil på Taillerie du Sancy-parkeringen, i Mont-Dore, och ta första stigen ner till höger. Korsa floden och fortsätt på stigen som går längs med den. Du kommer till den första källan, Croizat, där vattnet är på 40°. Lite längre bort erbjuder Félix-källan vatten på 19° året runt.

Croizat varm källa
Croizat varma källa © Matthieu

Gå till Le Puy-en-Velay

Europeiska huvudstaden för Santiago de Compostelas vägar, Le Puy-en-Velay lockar tusentals besökare varje år. Uppflugen på 630 meter, staden byggdes på den kylda lavan från en vulkan. Riken i dess arv gör det till en viktig mellanlandning runt Clermont-Ferrand. I synnerhet kan du beundra sublim katedrallistad som en UNESCO: s världsarvslista, eller promenera längs dess kullerstensgator.

Puy-en-Velay i Auvergne
Le Puy-en-Velay © Boris Stroujko

Är du redo att upptäcka alla dessa underverk runt Clermont-Ferrand?

För fans av historia och vildmark finns det många platser att utforska runt Clermont-Ferrand. Kolla upp väderpacka en picknick och ge dig ut på besök överdådiga byar… eller vandra i en exceptionell miljö! Känner du till andra nuggets i regionen? Dela dem med oss ​​i kommentarerna! Och om du inte redan har gjort det, börja med besök Clermont-Ferrand och dess väsentligheter

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *