7 ställen att se och göra i Antalya

Antalya, som grundades på 200-talet f.Kr., är idag resenärernas favoritstad i Turkiet. Smeknamnet den turkiska rivieran, alla de modernaste faciliteterna har byggts där (internationell flygplats, småbåtshamn, etc.). Upptäck 7 saker att göra i Antalya under din vistelse i Turkiet !

Decouvrir Antalya Kaleici

Semester i Antalya är värd särskilt för sitt geografiska läge, sina stränder och dess turkosa vatten. I alla fall, du kommer inte att missa att besöka Apollons tempel, det viktigaste vittnesbördet om dess romerska förflutna. Dessutom, var du än är i staden, kan du inte undgå att se moskéns minaret, symbolen för Antalya. Charmen med dess gamla kvarter gör staden mycket attraktiv. Denna lilla pärla som vetter mot Medelhavet är en hotspot för havsturism tack vare sina drömstränder. Det finns så mycket att göra i Antalya, med alla turist-, kultur- och naturområden att besöka!

att göra i Antalya
Antalyas centrum ©DR

Gå runt den gamla hamnen

Det är runt om i den gamla hamnen som turistlivet i Antalya organiseras. Under dina promenader kommer du att se en rad hotell, restauranger och basaren på den turkiska rivieran. Du kommer också att observera antika konstruktioner av antika civilisationer samt det berömda klocktornet. En promenad att göra för att insupa atmosfären i Antalya!

gamla hamnen
Den gamla hamnen ©DR

Yivli Minaret med Observer

Mycket nära den gamla hamnen är Yivli Minare Antalyas flaggskeppsmonument. Denna minaret har anor från 1200-talet och är helt enkelt fantastisk med sina röda tegelstenar och blå kakel. 39 meter hög gränsar den till den stora moskén i staden. Du kommer omedelbart att transporteras in i en atmosfär av tusen och en natt när du hör bönanropet!

Yivli Minaret
Musselmalt minaret ©m_pavlov

Beundra Hadrianus port

Byggd för att välkomna den romerske kejsaren, porten välkomnar stolt sina besökare från toppen av sina 14 meter. Allt klätt i marmor är det en del av de kulturbesök som ska göras i Antalya. Dessutom är det hon som skiljer den gamla staden från den moderna staden. Består av 3 valv, när du väl har korsat, kommer du att befinna dig i gränder kantade av restauranger och vackra gamla butiker.

hadrian gate
Hadrianus port ©alan64

Vandra i Ciglikara naturreservat

Det finns flera nationalparker runt Antalya. De skyddar inte bara den omgivande naturen, utan också arvet från antiken. Naturreservatet Ciglikara ligger väster om Antalya och låter dig promenera genom en cederskog, enbär och andra växtarter i en terräng som pendlar mellan 1050 och 2200 meter över havet. Kanske kommer du att se vildsvin, hyenor, björnar och andra lodjur!

lodjur Ciglikara
En bebis lodjur i Ciglikara-reservatet ©Bernard Landgraf / Wikipedia Commons

Lär dig antiken i Termessos

Denna antika stad är en av regionens största turistattraktioner. Platsen inkluderar vallarna i den gamla staden, en gammal teater, två tempel och en begravningsplats. Hela platsen är skyddad av en enorm naturpark. Ett måste att göra i Antalya om du älskar historien om antika civilisationer!

Termessos
Värmeisolering

Förundras över vattenfallen Düden och Manavgat

Om naturen inspirerar dig mer än arv, ta en tur till de spektakulära vattenfallen Düden och Manavgat. Vattenfallet Düden rinner direkt ut i Medelhavet, vilket är ganska ovanligt. En stor park omger detta hörn av paradiset, så glöm inte att ta med din picknick! När det gäller Manavgat-fallen, om de är mindre imponerande kan du dock blöta dina fötter i det uppfriskande vattnet.

kaskadordbok
La cascade Sinkhole ©DR

Användbar information

För att hjälpa dig att förbereda din semester så bra som möjligt ger vi dig praktisk information:

  • Formaliteter: För europeiska medborgare räcker ett giltigt identitetskort eller pass för en vistelse på mindre än 3 månader.
  • Förändra : Turkiets valuta är den turkiska liran (TL).
  • Jet lag : Jämfört med Paris tar det en timmes tidsskillnad på sommaren och vintern. När klockan är 15.00 i Paris är klockan 16 i Antalya.
  • Transport: För att komma till Antalya är det bättre att flyga. Kuststaden är verkligen utrustad med en flygplats. Räkna ca 4h30 direktflyg från Paris.
  • Så här tar du dig runt: Det enklaste sättet att ta sig runt Antalya är att ta spårvagnen. En gammal spårvagn är enkelspårig och går varje halvtimme under dagen på en trevlig rundbana. Annars går modernare spårvagnar över staden och även bussutbudet är intressant. Annars kan du alltid ta en taxi, vilket är billigt i Turkiet.
Antalya Turkiet
Stranden i Konyaalti ©DR

Antalyas måsten… och efteråt?

Efter att ha undersökt Antalya och dess omgivningar, om du skulle ta en promenad i Turkiets huvudstad, Ankara ? Om inte det vackra Istanbul lockar dig… är det verkligen den största staden i landet och den har många historiska monument. Gränsöverskridande Europa och Asien är det säkert att din resa till Turkiet tar dig in i en exotisk värld!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *