Airbnb eller bokning: på vilken sida ska du boka ditt boende?

Är du osäker på hur du bokar ditt semesterboende eller boende för din semester på några dagar? Att välja mellan Airbnb eller Booking verkar relevant för dig givet monopolet som dessa två onlineapplikationer utövar. Mellan Airbnb eller Booking, vilken av dessa plattformar vinner flest röster hos användarna? Dessutom, är det verkligen nödvändigt att välja? Slutligen dessa appar för bokning av boende låter de inte resenärerna välja det erbjudande som passar dem bäst och som konkret uppfyller deras urvalskriterier?

Egenskaperna hos två jättar av onlinebokning: Airbnb och Booking

Om var och en av dessa sajter har sina egna fördelar och nackdelar verkar lugna användare inte hålla emot dem. Onlinebokningsupplevelsen är säker och varje resenärsprofil hittar tillräckligt för att möta deras boendebehov. Dessutom är det inte ovanligt att se några finsmakare använda båda plattformarna samtidigt, till och med jonglera från den ena till den andra. Men hur väljer man mellan Airbnb eller Booking? Tänk om deras tjänster helt enkelt kompletterar varandra?

Airbnb: anses vara det bästa värdet för pengarna

Airbnb, etablerad 2008, är den ledande webbplatsen för korttidsuthyrning online över hela världen. Det erbjuder också ett imponerande utbud av boende med gästvänliga lokala värdar: möjligheten att leva en mer intensiv fördjupning under din vistelse. De gemensamma utrymmena delas ibland, vilket skapar en intressant dynamik som främjar möte och utbyte!

Varför välja Airbnb istället för bokning?

 • Om din budget är knapp, erbjuder Airbnb dig möjligheten att boka boende, allt i enkelhet, för en ibland skrattretande pris.
 • När du gör din bokning online är det lämpligt att på Airbnb kontakta värden direkt för att komma överens om villkoren för din ankomst.
 • Dessutom är det enkelt att kontakta din värd och förhandla om priset på din hyra långsiktigt. Beröva dig inte det, även om förmånliga villkor redan erbjuds dig från en bokning på mer än 28 dagar. Dess’ett av de bästa tipsen för att resa billigare.
 • Det gäller faktiskt Airbnb attraktiva rabatter veckovis och vid långtidsvistelser, tveka inte att diskutera det direkt med din värd.
applikation Airbnb
Boka på Airbnb-appen ©Daniel Krasoń – stock.adobe.com

Punkterna på Airbnb-sajten som misshagar vissa resenärer

 • Även om dess design definitivt är mjukare än kylan på Booking-plattformen, verkar användarna visa en liten tendens att uppskatta konkurrentens ergonomi mer.
 • Om filtren är helt tillräckliga och låter dig göra en förfinad sökning på Airbnb, bör en brist noteras i förhållande till möjligheten att filtrera mer på prisklasser hus.
 • Kom ihåg att med Airbnb hyr du inte ett hotellrum med all den service som vanligtvis förväntas. Du kan till exempel bli föremål för tidsbegränsningar när du anländer.
 • Dessutom måste du vid tidpunkten för din bokning betala hela din vistelse till din värd, oavsett tiden mellan din validering och din vistelse.

Några försiktighetsåtgärder när du bokar ditt boende på Airbnb

Var vaksam på villkor för avbokning och andra. Till exempel är en återbetalning endast möjlig om din värd har nämnt det i sin bokningspolicy. Vad som än händer har du 48 timmar på dig att avbryta det kostnadsfritt.

När du bor, via Airbnb, i en persons hus, se till att göra det kontrollera kommentarer som är synliga på värdprofilen. Några försiktighetsåtgärder gör det ibland möjligt att säkerställa en problemfri vistelse!

plats Airbnb
Lägenhetsuthyrning för kort eller lång sikt © pikselstock

Bokning: nummer 1 i hotellbokningar

Bokning är fortfarande ledande inom denna typ av bokning, även om de nu inkluderar tjänster som erbjuder säsongsuthyrning. Med bokning, så snart din bokning är gjord, allt hanteras åt dig. Den här webbplatsen framstår som en symbol för kvalitet för din semester och dina affärsresor.

De positiva aspekterna av bokning

 • Ergonomin på sajten lämnar inget utrymme för dagdrömmer, men höjer en utmärkt effektivitet.
 • Bokningsfilter är perfekt anpassningsbara efter din forskning och dina förväntningar. Användarupplevelsen är idealisk.
 • De många hotellen och boendena som är tillgängliga från den här plattformen kräver ingen betalning innan din ankomst på plats.
 • De Boknings- och avbokningsvillkor för bokning är tydligatveka inte att rådfråga dem innan du validerar din vistelse.
ansökan Bokning
Boka med bokningsappen ©Roman Pyshchyk – stock.adobe.com

De negativa punkterna med bokningsplattformen

 • Med en begränsad budget kan det vara svårare för dig att hitta en sko som passar dig. Så mycket som det är möjligt att hitta en guldklimp på Airbnb, billigt och hemvistelse, är det svårare att ha en kvalitet och personlig service på ett budgethotell sur bokning.
 • Dessutom är billigt boende ofta ur vägen.
 • Enskilda boenden är mindre välinformerade, även om trenden håller på att förbättras.
 • Vara uppmärksamma städkostnaderna tillämpas av Booking, var beredd att lägga till denna kostnad på din vistelse.

Det lilla extra med Booking som gläder den vanliga resenären

Även om bokningsupplevelsen i allmänhet är dyrare på bokningssidan än hos konkurrenten, glöm inte att den tillåter dig tillgång till många förmåner och rabatter. Som stamkund har du snabb tillgång till förmånliga erbjudanden tack vare statusen ”Premium” och ”Genius”.

hotellbokning
Bo på ett rabatterat hotell © Soloviova Liudmyla

Hitta ditt idealiska boende effektivt tack vare en onlinebokningsplattform

Att använda endera plattformen beror på dina exakta behov. Glöm inte att vidga dina vyer: med galopperande digitalisering, besöksnäringen anpassar sig och ny konkurrens växer fram.

Om du vill ha en personlig upplevelse rik på möten även atypiskt verkar Airbnb kunna uppfylla dina förväntningar. Om du generellt föredrar det resor och boende med fler bekvämligheter och en garanterad service, föredrar att boka din vistelse via Booking. Se i alla fall alltid till att oroa dig för extra kostnader, såsom de som är relaterade till städning, eventuella avbokningar eller annat. Boka inte utan att läsa mellan raderna!

Utan tvekan förenklar Airbnb och Booking ditt sökande efter boende!

Oavsett om du väljer Airbnb eller Booking eller de nya onlinebokningsplattformarna för boende, dra fördel av jämförelser (som t.ex. MysigtMysigt som vi berättade om ovan) vilket gör att du kan få tillgång till alla erbjudanden och därmed hitta det bästa priset på olika alternativ ! Någon feedback att dela med oss? Tveka inte att kommentera den här artikeln och lämna alla dina intryck och tips.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *